Winkelverkopen eurozone onverwacht gedaald | Beursonline.nl

Winkelverkopen eurozone onverwacht gedaald

Gepubliceerd op 4 jul 2019 om 11:05 | Reacties: 11 | Onderwerpen: Europa 

LUXEMBURG (AFN) - De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in mei met 0,3 procent gedaald op maandbasis. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat. Economen hadden in doorsnee juist op een stijging met 0,3 procent gerekend.

In april gingen de winkelverkopen in het eurogebied met een herziene 0,1 procent omlaag. Eerder werd voor die maand een min met 0,4 procent gemeld.

In de gehele Europese Unie zakten de detailhandelsverkopen in mei met 0,4 procent, na een daling met 0,1 procent een maand eerder.

ING-econoom Bert Colijn zei in een reactie dat de tegenvallende cijfers over de winkelverkopen de Europese Centrale Bank (ECB) mogelijk verder kunnen aansporen tot actie. Gezien de zwakte in de detailhandel neemt het belang van de prestaties in de industrie enkel toe, stelt de econoom. Volgende week komen gegevens over de industriële productie in de eurozone. Als die erg teleurstellen kan de ECB verleid worden om snel op te treden, aldus Colijn.

13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
0
dasokwat
0
Wat iedereen met zijn boerenverstand ziet aankomen, is alleen nog een mysterie voor de Europese statistiekbureau Eurostat. Economen.

Die hebben er zeker voor geleerd
dasokwat
0
FrankAlexander
0
quote:

suske wiet schreef op 4 jul 2019 om 11:28:


Vinden ze dit onverwacht ?
Weten ze niet dat Amazon de wereld verandert .


Amazon, Ali Express, Gearbest...noem maar op...
theo1
0
De meeste winkels zijn gewoon knullig. Zijn dicht als je ze nodig hebt, hebben spullen die wel op de website staan niet in de winkel, personeel weet niet wat ze in de winkel hebben, of kan het niet schelen. Niet gek trouwens, voor minimumloon kan je geen wonderen verwachten. Er zijn goede bij, maar bij een Blokker of V&D is het geen wonder dat ze failliet gaan.
dasokwat
0
Aan de andere kant laten veel mensen zich nauwkeurig informeren wat voor hun het gunstigste product is, door een ervaren verkoper.
Vervolgens bestellen ze het op Ebay voor veel voordeliger
BVS74
0
Ja Theo1, ik heb zelf 20 jaar een winkel gehad maar die gaat eind van het jaar dicht. Je argumenten zijn wel aardig maar ik kan uit ervaring vertellen dat de gemiddelde klant een stuk hufteriger is als 20 jaar terug. Ze willen internetprijzen (=bijna niets verdienen) en als een koning behandeld worden. En daarnaast wel aankloppen voor garantie en service omdat dat wel lastig is via een online winkel. Het is een beetje kip en het ei verhaal....
-EriC-
0
quote:

dasokwat schreef op 4 jul 2019 om 15:58:


Aan de andere kant laten veel mensen zich nauwkeurig informeren wat voor hun het gunstigste product is, door een ervaren verkoper.
Vervolgens bestellen ze het op Ebay voor veel voordeliger


Ik ben juist gestopt met winkels omdat de verkoper maar wat zwamde. Dat was destijds bij Dixons maar niet de eerste keer dat ik flauwekul hoorde in een winkel.
Vroeg me ineens af wat ik daar eigenlijk deed. Ik kom nog wel graag in kampeer/hike winkels omdat ik daar vaak merk dat de mensen daadwerkelijk ervaring en feeling met het assortiment hebben.
josti5
0
Natuurlijk zijn het niet alleen de Amazon's van deze wereld, die voor een daling van de winkelverkopen zorgen.
Hogere huren, hogere huizenprijzen, hogere directe en indirecte belastingen, hogere accijnzen, hogere benzineprijzen, hogere energierekeningen: iedereen wil meegraaien uit de consumentenpot, Vadertje Financiële Staat voorop.

dasokwat
0
quote:

josti5 schreef op 4 jul 2019 om 19:43:


Natuurlijk zijn het niet alleen de Amazon's van deze wereld, die voor een daling van de winkelverkopen zorgen.
Hogere huren, hogere huizenprijzen, hogere directe en indirecte belastingen, hogere accijnzen, hogere benzineprijzen, hogere energierekeningen: iedereen wil meegraaien uit de consumentenpot, Vadertje Financiële Staat voorop.Dat geldt in het algemeen al, zodra iemand iets gaat ondernemen en risico durft te nemen is er nog geen probleem.
Zodra er wat verdient dreigt te worden, wordt de ondernemer door iedereen belaagd.
Vooral door "progressieve" figuren
die zelf niets durven te ondernemen, maar wel all winst (van anderen) willen verdelen.
Afgunst is de meest frequente zonde
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.