'Arcelor grijpt in bij fabriek in Tarente'

Gepubliceerd op 5 december 2019 08:15 | Reacties: 5 | Onderwerpen: staal 

ArcelorMittal (10:53)

10,386 -0,242 (-2,28%)

ROME (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal is van plan om flink in te grijpen in de Ilva-staalfabriek in het Italiaanse Tarente. Dat valt op te maken uit een voorlopig voorstel dat is voorgelegd aan ambtenaren en vakbondsmedewerkers. Persbureau Bloomberg heeft de plannen ingezien.

Arcelor wil onder meer de productiecapaciteit verminderen tot 6 miljoen ton per jaar in 2021. Verder zullen er tot 2023 in totaal 4700 banen worden geschrapt. De geplande investeringen worden iets verminderd. Naar verluidt hebben de vakbondsmedewerkers die aanwezig waren bij de presentatie de plannen al verworpen.

Het staalconcern kocht de Ilva-fabriek in Zuid-Italië, waar duizenden mensen werken, vorig jaar. De grootste staalfabriek van Europa is al decennialang verwikkeld in schandalen wegens vervuiling van de omgeving en gezondheidsklachten bij omwonenden.

6 Posts
Terechter
1
Het was een enorme blunder om deze staalfabriek te kopen en vervolgens een niet te missen kans om de fabriek af te stoten vanwege dreigende milieuclaims. Maar ondanks de overproductie van staal in Europa en de wereld, weigert Mittal tot nu toe adequate stappen te ondernemen om deze blunder ongedaan te maken.
suske wiet
0
taurus86
0
Worden er misschien in de nabije toekomst rails gemaakt voor de nieuwe Chinese "Zijderoute" die door de Balkan, Albanië en Griekenland gaat worden aangelegd?
Weert=No.1
0
Wie haalt nou ijzer en staal uit uitgerekend Italië. Dit is al verroest voordat het de klant bereikt.
hosternokke
0
quote:

Weert=No.1 schreef op 5 december 2019 14:08:


Wie haalt nou ijzer en staal uit uitgerekend Italië. Dit is al verroest voordat het de klant bereikt.

Niet iedereen rijdt in een alfa.
aandeeltje!
0
Een groot schaakspel. Voorlopig wordt het gehuurd en is de vraag of het daadwerkelijke eigendom over gaat. De koopovefeenkomst bevat namelijk immuniteit tav milieuclaims verleden. Die immuniteit is er nog niet.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.