'Cijfers PostNL bieden gemengd beeld'

Gepubliceerd op 6 november 2017 10:11 |

PostNL (11:35)

1,361 +0,033 (+2,45%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met pakketbezorging, maar onderliggend bieden de resultaten een gemengd beeld. Dat concludeert analist Marc Zwartsenburg van ING in een reactie op de resultaten die het postbedrijf maandag presenteerde.

Het onderliggend cash bedrijfsresultaat is weliswaar verbeterd tot 31 miljoen euro, maar Zwartsenburg wijst erop dat dit mede te danken was aan 5 tot 10 miljoen euro aan incidentele meevallers. Het bedrijf herhaalde zijn vooruitzichten voor heel 2017.

ING merkt verder op dat PostNL een belangrijke oproep doet tot consolidatie van de Nederlandse postmarkt. Uiteindelijk zal er door de krimpende volumes ruimte zijn voor slechts een partij die post rondbrengt, zei topvrouw Herna Verhagen. Alleen dan kunnen een goede dienstverlening en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor bezorgers ook op de langere termijn gegarandeerd worden.

Prognoses

KBC noemt de resultaten 'oké', waarbij vooral de inkomsten uit pakketbezorging iets boven verwachting zijn uitgekomen. Ook de handhaving van de prognoses vindt analist Ruben Devos positief. Hij merkt wel op dat de internationale activiteiten het nog altijd moeilijk hebben.

ING handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 5,75 euro. KBC adviseert houden bij een richtprijs van 4 euro. Het aandeel PostNL steeg maandag in het eerste handelsuur 5,8 procent naar 3,85 euro. Daarmee was het veruit de sterkste stijger in de licht negatieve MidKap.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.