> 'Vermeende schikking ING lager dan verwacht' | Beursonline.nl

'Vermeende schikking ING lager dan verwacht'

Gepubliceerd op 6 december 2019 09:31 | Reacties: 2

ING (20 jan)

7,826 +0,064 (+0,82%)

AMSTERDAM (AFN) - Het bedrag van 30 miljoen euro waarvoor ING naar verluidt met Justitie in Italië schikt, valt lager uit dan voorzien. Dat oordelen analisten van KBC Securities. Zij schrijven ook dat als het nieuws over de schikking klopt, ING een periode van imagoschade en oplopende kosten deels afsluit. Het plaatje voor 2020 ziet er volgens de marktvorsers nu beter uit dan voorheen, waarin de bank zich meer op groei kan richten.

Persbureau Reuters meldde donderdag op basis van ingewijden dat de bank en openbaar aanklagers in Milaan een akkoord hebben bereikt over de boete. Een rechter zou nog een akkoord moeten geven over de afspraken. Het bedrag van 30 miljoen euro zou voor ING niet materieel zijn, waarmee de schade van de Italiaanse affaire vooral op het vlak van reputatie is geleden.

ING mag in Italië geen nieuwe klanten aannemen totdat het zijn interne controle op witwassen heeft verbeterd. Rekeningen van de bank in het Zuid-Europese land zouden gebruikt zijn voor het witwassen van de buit uit oplichting. Volgens KBC is het positief dat dit onderzoek voor het einde van 2019 is afgerond. ING wil volgens de kenners namelijk ook voor het einde van dit jaar aan alle eisen voldoen die De Nederlandsche Bank had gesteld als onderdeel van de Nederlandse witwasboete van 775 miljoen euro van vorig jaar.

KBC hanteert voor ING een buy-advies en koersdoel van 13,00 euro. Het aandeel stond vrijdag omstreeks 09.20 uur 0,4 procent hoger op 10,36 euro.

3 Posts
Lepre Chaun
0
Nou nog ABN waar die storm in een glas water over 7 zaken waar mogelijk wat mis gelopen zou zijn , ons aller wel minimaal 4 miljard waarde en overdreven lage koers heeft opgeleverd .
The only way is up naar de 19 euro met ABN .
RoCrit2
0
Storm in een glas water als je criminelen faceliteerd? Niet alleen een vervolging met een geldboete, maar net als in Amerika persoonlijke vervolging van de top. (Sarbanes Oxley Act).
Vocht
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.