Techreuzen trekken beurzen New York omlaag

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 20:05 |

NEW YORK (AFN) - Oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken hun stempel op de beurshandel in New York. Nu Donald Trump met decreten ook de Chinese internetreus Tencent op de korrel neemt, staan grote Amerikaanse techbedrijven tussentijds op verlies. Tegelijkertijd is er nog altijd geen politiek akkoord in Washington over een nieuw steunpakket tegen de coronacrisis.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.45 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 27.348 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,3 procent tot 3340 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,2 procent omlaag tot 10.969 punten.

Zwaargewichten Microsoft en Apple zakten tot 2,4 procent na Trumps aanval op de populaire app WeChat van Tencent. Het verbod op transacties met WeChat kan onder andere de verkoop van iPhones in China raken, want Chinese consumenten zullen de smartphones massaal links laten liggen als de app er niet op draait.

In Washington praten Democratische Congresleden en het Witte Huis over de omvang en vorm van een nieuw stimuleringspakket dat ze van de grond willen krijgen. Een openingsvoorstel van de Democraten om tot een compromis te komen werd door minister van Financiën Steven Mnuchin van de hand gewezen als onrealistisch.

Uber in de spotlights

Verder was er aandacht voor Uber, dat 5,4 procent onderuit ging. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app had in het voorbije kwartaal voor het eerst te maken met een gedaalde omzet en leed een nettoverlies.

Reisboekingsbedrijf Booking Holdings kwam ook met cijfers en kreeg door de coronacrisis een flinke klap. Het aantal boekingen bij het moederbedrijf van het Nederlandse Booking.com daalde met 87 procent. Het aandeel won 0,6 procent.

Biotechnoloog Biogen schoot meer dan 8 procent omhoog. Alzheimermedicijn Aducanumab van het bedrijf wordt door de Amerikaanse medicijnenautoriteit FDA sneller beoordeeld.

De euro was 1,1775 dollar waard, tegenover 1,1789 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent tot 41,23 dollar. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper op 44,43 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.