Flow Traders plukt vruchten van handelsonrust | Beursonline.nl

Flow Traders plukt vruchten van handelsonrust

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 07:51 | Reacties: 3

Flow Traders (23 aug)

23,900 +0,080 (+0,34%)

AMSTERDAM (AFN) - Flow Traders heeft in het vierde kwartaal goede zaken gedaan. De beursintermediair profiteerde van de onrust op de beurzen die vooral werd veroorzaakt door de wereldwijde handelsspanningen, na een rustige zomer. Vooral in de Verenigde Staten trok de handel aan.

De handelsinkomsten stegen in de laatste verslagperiode van het jaar, ten opzichte van een kwartaal eerder, met 75 procent tot 74,1 miljoen euro. Voor het hele jaar werd een recordniveau van 383,4 miljoen euro genoteerd. De nettowinst bedroeg in het kwartaal 25,9 miljoen euro tegen 8,2 miljoen euro een periode eerder. De ebitda-marge steeg naar 46 procent.

De sterke resultaten kregen een steuntje in de rug door de groeistrategie van Flow Traders. De onderneming tekende meer samenwerkingen en bood meer producten aan, zoals handel in valuta en cryptocurrency. De vaste kosten liepen wel 6 procent op tot 24,2 miljoen in het laatste kwartaal, mede door een eenmalige huursom in de VS.

Topman

Volgens co-topman Dennis Dijkstra zet Flow Traders ook in 2019 in op verdere diversificatie. ,,Dit geeft een nog sterkere basis voor de voortdurende uitbreiding van onze handelsbetrekkingen." Flow Traders keert een slotdividend uit van 1 euro per aandeel. Daarmee komt de totale jaaruitkering aan beleggers uit op 2,35 euro.

Flow Traders maakte begin december bekend door te willen met topman Dijkstra. Hij wordt voorgedragen voor een nieuwe termijn als enige topman. Daarover wordt gestemd bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Nu deelt Dijkstra zijn functie nog met Sjoerd Rietberg.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
crypt
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.