Duits onderzoek naar ABN in CumEx-kwestie

Door AFN op 8 november 2018 06:49 | Views: 5.816

Duits onderzoek naar ABN in CumEx-kwestie

AMSTERDAM (AFN) - De Duitse autoriteiten onderzoeken verdachte aandelentransacties die ABN AMRO vóór 2012 deed. De Nederlandse bank zegt sinds 2010 deze zogenaamde CumEx-transacties, die gedaan worden rond de dividenddatum van bedrijven, te hebben verkocht. Deze activiteiten zijn inmiddels gestaakt.

De transacties werden gedaan door ABN AMRO en enkele dochtermaatschappijen. Die dochters zijn in mei 2010 aan het management verkocht.

ABN AMRO zegt zelf contact te hebben gezocht met de Duitse officieren van justitie in Frankfurt en Keulen. Dat gebeurde in 2016 en 2017. Ook zijn verplichtingen aan de Duitse belastingdienst voldaan. Een voorziening voor achterstallige belastingclaims is er dan ook niet, wel heeft ABN AMRO een voorziening voor eventueel juridische kosten. De omvang daarvan is niet bekend.

Dividendarbitrage

Eerder donderdag berichtte Follow the Money dat ABN AMRO zeker tot februari 2016 betrokken was bij frauduleuze dividendarbitrage waarbij dividendbelasting ten onrechte een of meerdere keren terugvorderen bij Europese belastingdiensten. Follow the Money maakt deel uit van het internationale onderzoeksjournalistieke samenwerkingsverband The CumEx Files.

Het ministerie van Financiën zou van de frauduleuze transacties hebben afgeweten, maar niets hebben gedaan en ook toenmalig minister Jeroen Dijsselbloem niet hebben ingelicht. ABN AMRO was toen al jaren genationaliseerd.

Reacties

15 Posts
Sps uslugi
0
banken kunnen doen wat ze willen , gaat net zo als bij het beleggen eerst er een hoop mee verdienen , zeker pennystocks in amerika maar absoluut geen dienstverlening en gedwongen de aandelen ergens anders onderbrengen of laten afboeken , kan nu fluiten naar mijn divident
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Schandalig.

Er worden zo MILJARDEN gestolen van de Europese belastingbetalers. Waarom denk je dat de EU zo 'duur' is? Door de boeren*, toch?

De banken stelen zo het geld dat ze vervolgens aan iedereen uitlenen.

In 'Jip en Janneke'-taal: Ik steel jouw auto en jij mag hem dan van mij huren.

Bekijk dit maar eens: cumex-files.com/ voordat je morgen aanschuift om je hypotheek weer over te sluiten of om een nieuw crediet mag bedelen. (Heb je dat gisteren al gedaan, kijk dan maar niet want dan zit je straks een stuk minder lekker op De Bank)

* zegt de lobby tegen de ambtenaren die vooral hun mond moeten houden zodat ze kans houden op ook zo'n miljoenenbonus in het bankwezen na hun EU-carriere. Ex-politici bij de banken... hm... effe denken... weet bijna zeker... hm... wie was dat ook alweer?
[verwijderd]
0
Zal de Overheid zichzelf nu ook een megaboete opleggen, zoals ze gedaan heeft bij ING? Wel te betalen door ABN AMRO natuurlijk!
DJ79
0
Een spannende website is voor mij nog geen waarheid. Merk dat de gemiddelde IEX lezer wat sneller geprikkeld is. Hoop dat ze begrijpen de intrinsieke waarde van een aandeel door andere dingen bepaald wordt dan een uit de kluiten gewassen doktersroman
[verwijderd]
0
Ziekenhuisje sluiten? (Je zou zeggen: laat de bank maar zo'n ziekenhuis adopteren, maar met onze wegkijk-politici in de rug gaan ze alleen maar meer stelen)

Geldautomaatje weg? (JA, HALLO MENSEN. Er is zeker ÉÉN plek in Nederland waar zes geldautomaten naast elkaar staan. Echt waar!
En bejaarden kunnen best een paar straten/een dorp verder kruipen om aan hun eigen geld te komen. Lukt dat niet, dan hebben ze het ook niet echt nodig, toch? Staat het gewoon wat langer lekker op de bank))

poet
0
Wel ING keihard afstraffen en de bank waarvan ze groot aandeelhouder zijn de handen boven het hoofd houden. Dit wordt ook wel een boete van 770 miljoen.
serieus
0
De timing van dit bericht 6.49 uur zegt ook al iets
Zou bij ING wel anders zijn gegaan.
poet
0
Ben benieuwd of politiek zich over deze zaak ook zo hard uitlaat als ze bij ING deden.
The Entrepreneur
0

Socialistisch gebabbel allemaal; je hoort niks over hoezeer een aantal van jullie hier heerlijk van heeft meegeprofiteerd. net als een aantal van die arme bejaarden die hun spaargeld en pensioen in de jaren negentig tot in de hemel hebben zien groeien. En daar zit zeker een aantal van jullie tussen.
Zijn zeker onacceptabele praktijken, maar hypocrisie is in de beleggingswereld en politiek niet vreemd. En een tegengeluid mag hier dus ook wel even geplaatst worden.
Iemand die hier opeens roept dat ie naar zn dividend kan fluiten was blijer geweest als deze praktijken onopgemerkt door konden blijven gaan. Hij die zonder zonden is..... ;-)
The Entrepreneur
1
quote:

poet schreef op 8 november 2018 09:18:

Ben benieuwd of politiek zich over deze zaak ook zo hard uitlaat als ze bij ING deden.
Tuurlijk! En met name de "sociale" partijen want nu kunnen ze laten zien hoe goed ze het wel niet met de maatschappij voor hebben en de aandacht van hun eigen wanpraktijken afleiden.
Jopie1962
0
ECB kritisch op top ABN Amro
De ECB heeft onderzoek naar de top van ABN Amro gedaan en concludeert dat deze jaren niet goed functioneerde en dringend beterschap moet tonen. De relaties tussen individuen binnen de raad van commissarissen en raad van bestuur waren niet zoals ze moesten zijn. De rvc pakte onder leiding van Olga Zoutendijk een rol die niet paste binnen de Nederlandse corporate governance. De ECB is kritisch op de rvc, omdat deze niet heeft ingegrepen toen Zoutendijk dominant en solistisch te werk ging. Drie leden van de rvc treden terug, liet de bank weten. (FD, p.1)

ABN Amro weet niet te scoren met winstgroei
ABN Amro presenteerde beter dan verwachte kwartaalcijfers. Maar de bank kon daarmee niet scoren bij beleggers. Het aandeel werd lager gezet uit vrees dat de toekomst minder voorspoedig zal zijn. De winst steeg afgelopen kwartaal met 8% naar 725 mln euro, de kredietverlening nam toe en de kosten werden juist verlaagd. Volgens de bank is men goed op weg om de financiële doelstellingen voor 2020 te halen. (FD, p.8 - VK, p.31 - Tel, p.22)
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.