> Rechter Italië stuurt bankiers de cel in | Beursonline.nl

Rechter Italië stuurt bankiers de cel in

Gepubliceerd op 8 november 2019 17:35 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Italië 

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig leidinggevenden van Deutsche Bank en het Japanse Nomura moeten de cel in vanwege hun rol in een grote fraudezaak bij de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. Ook oud-medewerkers van de oudste bank van Italië zelf moeten de gevangenis in. De bankmedewerkers zouden geholpen hebben met het wegmoffelen van honderden miljoenen euro's aan verliezen.

Een Italiaanse rechter deelde vrijdag gevangenisstraffen uit tot 8 jaar. De betrokken bankiers zouden onder meer nepaccounts hebben gebruikt voor de fraude en markten moedwillig hebben gemanipuleerd. Ook zou gesjoemeld zijn met de handel in complexe derivaten, waarmee renteverliezen kunnen worden afgedicht.

Oud-voorzitter Giuseppe Mussari van Monte dei Paschi moet ruim 7 jaar brommen. Ook de overige tien verdachten kregen gevangenisstraffen opgelegd, waaronder voormalig financieel directeur Daniele Prondini en algemeen directeur Antonio Vigni van Monte dei Paschi. De verwachting is dat de gestrafte medewerkers de beslissing van de rechter zullen aanvechten.

5 Posts
suske wiet
0
Moedige rechter maar het zal niks uithalen ;
Ze worden te fel beschermd .
Te oud ,beroep en dan verjaring enz .
En vriendjes bij politiek en rechters .
Kaviaar
2
Levenslang zou beter zijn. Ze hebben veel mensen gedupeerd. Laat ze het maar flink voelen. Zou hier ook moeten gebeuren en in Amerika mogen ze er nooit meer uit.
Een zwendel, al die banken.
Ze zien teveel geld en hunkeren naar meer, maar ze vergeten dat hun geld, het geld van hun klanten is.
Erny
2
Zou hier in NL onmogelijk zijn. Hier hooguit een administratieve boete van een paar euro's. Daarom ook : Nederland = Fraudeland.
suske wiet
0
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.