Robert Swaak nieuwe topman van ABN AMRO

Gepubliceerd op 9 januari 2020 08:26 | Reacties: 3 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (17:39)

7,478 -0,318 (-4,08%)

AMSTERDAM (ANP) - Robert Swaak wordt de nieuwe topman van ABN AMRO. Hij volgt Kees van Dijkhuizen op na de aandeelhoudersvergadering van de bank eind april. Swaak is afkomstig van accountants- en consultantsbureau PwC, waar hij verschillende directiefuncties bekleedde. Bovendien was hij de tweede man van PwC wereldwijd.

Swaak was bij PwC onder meer financieel directeur, operationeel directeur, directeur personeelszaken en voorzitter van de raad van bestuur. Volgens president-commissaris Tom de Swaan van ABN AMRO heeft de nieuwe topman dan ook "brede en relevante expertise in de financiële sector" en is hij een "ervaren bestuurder".

"Voor het grote publiek is Swaak misschien een onbekende, maar in de sector is hij dat zeker niet", legt De Swaan uit tegen het ANP. "Ik heb met veel mensen gesproken over zijn aanstelling en die zeiden vrijwel allemaal dat hij precies de man is die ABN nodig heeft." Ook in het kader van de aanpak van de witwasproblematiek heeft Swaak de nodige expertise, stelt De Swaan. "De grote adviesbureaus zijn daar vaak bij betrokken als adviseur, maar ook als uitvoerder."

Benoeming

De benoeming van Swaak moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders als De Nederlandsche Bank (DNB), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De Swaan is "zeer hoopvol" dat dit geen problemen oplevert.

Bij ABN AMRO gaat Swaak zich richten op het toekomstgericht maken van de bank en zorgen dat de financiële instelling zijn voeling behoudt met wat de maatschappij belangrijk vindt. Hij zegt in een eerste reactie dat de rol van de bank en de richting die ABN AMRO gekozen heeft hem aanspreken.

Swaak wordt voor een periode van vier jaar benoemd. Van Dijkhuizen staat ruim drie jaar aan het roer bij ABN AMRO, daarvoor was hij financieel directeur bij de bank. Hij maakte in juni bekend de bank te zullen verlaten.

3 Posts
alrob
0
Geen ervaring als bankier dus; maar de koers reageert er niet negatief op.
Blijkbaar valt er geen ervaren bankier te vinden die dit appeltje wil schillen.
Budget voor adviezen van derden zal wel verhoogd worden.
franswillem
0
briljantje
0
Gelukkig geen ervaren bankier. Die jongens hebben al een bak ellende over ons uitgestort. Hoewel ook de accountants geen blanco blazoen hebben. Ik geef hem het voordeel van de twijfel en zal hem op zijn daden beoordelen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.