TomTom nog nauwer in zee met Microsoft | Beursonline.nl

TomTom nog nauwer in zee met Microsoft

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 13:08 | Reacties: 10

Microsoft Corp (16 aug)

136,130 +2,450 (+1,83%)

TomTom (17:36)

10,540 +0,236 (+2,29%)

AMSTERDAM (AFN) -TomTom komt samen met Microsoft en ov-app Moovit met een routeplanner waarin zowel autoroutes, parkeermogelijkheden en opties van openbaar vervoer zijn meegenomen. Dat heeft de Nederlandse navigatiedienstverlener bekendgemaakt op een conferentie in Londen.

Voor TomTom betekent dit een verdere uitbreiding van de bestaande samenwerking met techreus Microsoft. De twee trekken al sinds december 2016 samen op. Onlangs werd bekend dat TomTom tevens een leidende leverancier wordt van navigatiedata voor het Azure-cloudplatform van Microsoft en voor Bing Maps.

Er werden geen financiële details rond de nieuwe deal gemeld. TomTom ligt de laatste tijd extra onder een vergrootglas nu techreus Google zich steeds nadrukkelijker op de navigatiemarkt begeeft. Het bedrijf werd groot met de ontwikkeling en verkoop van navigatiekastjes voor in de auto, maar zag later dat die werden ingehaald door navigatie-apps op de smartphone. Inmiddels is TomTom al tijden bezig zich om te vormen naar een meer allround navigatiedienstverlener.

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
~Justin~
0
Azure is Microsoft’s cloud infrastructuur onder Volkswagen, waarmee alle Volkswagens met het internet verbonden worden en data kunnen ontvangen en verzenden. Vervolgens sluit Microsoft een deal met tomtom om realtime verkeersinformatie en kaarten in Azure te integreren voor alle Microsoft klanten. Eén plus één is drie?

FlashHenk
0
"Nauwer in zee gaan". Een compleet nieuwe uitdrukking voor mij. Betekent dit dat ze door het nauw van Calais gaan varen of zo?
FlashHenk
0
Even ter zake, het is toch vreemd dat Microsoft ten tijde van de overname van Nokia's mobiele telefoon-business de navigatie-tak van Nokia buiten de deal liet, bestaande hoofdzakelijk uit het voormalige Navteq. Afgaande op deze nieuwe ontwikkeling lijkt Nadella een andere koers te kiezen dan dewelke werd uitgezet onder Ballmer. Ik ben traditioneel geen fan van TT maar moet bekennen dat Microsoft wel een goede huwelijkspartner zou zijn voor Tomtom en vice versa, nu Google zo nadrukkelijk in deze markt aan de weg timmert. Je zou denken dat tech-giganten als MSFT of Uber ook een hapje uit de navigatie-taart willen nemen, en Tomtom is dan een logische acquisitie-kandidaat. Uber heeft nu wel een enorme afhankelijkheid van Google Maps bijvoorbeeld, dat is toch een strategische zwakke plek als Waymo een autonome taxidienst in de markt gaat zetten.
Kopjethee
0
Ik hoor net het gerucht dat de deal een waarde heeft van €300Mio.

Lekker mexicaans eten vanavond....Taco's :)
Johan8
0
quote:

Kopjethee schreef op 12 feb 2019 om 16:09:


Ik hoor net het gerucht dat de deal een waarde heeft van €300Mio.

Lekker mexicaans eten vanavond....Taco's :)

Kopje Thee,

Gerucht, vertel eens wat meer info
over dat gerucht.
Je maakt ons nieuwsgierig
taurus86
0
TomTom 'stand-alone' onder de paraplu van Microsoft, is een perfecte combinatie op dit moment. Geen integratieproblemen, geen personeelsverloop en hapklaar op de dag dat dit nodig of gewenst is door MS. Zouden meer bedrijven moeten doen. Maar definitieve consolidatie kan dus nog wel even op zich laten wachten. En wachten doe ik dan ook maar.
steelfighter72
0
Ik zie echt wel HG zeggen dat ie geen interesse heeft in een overname door MICKEYSOFT:) Alleen maar om de aandeelhouders te frustreren LOL
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.