'SBM dicht bij akkoord in Brazilië' | Beursonline.nl

'SBM dicht bij akkoord in Brazilië'

Gepubliceerd op 15 dec 2017 om 10:16 | Reacties: 3 | Onderwerpen: IEXProfs 

HAL Trust (18 jan)

135,200 +1,400 (+1,05%)

SBM Offshore (18 jan)

14,530 +0,160 (+1,11%)

AMSTERDAM (AFN) - Maritiem dienstverlener SBM Offshore is dicht bij een akkoord over een schikking in de Braziliaanse Petrobras-corruptiezaak. Dat schrijven analisten van ING in een rapport over de onderneming. Ze wezen daarbij naar berichten in Braziliaanse media over een naderende deal.

Naar verluidt zal SBM verspreid over een periode van vijftien jaar omgerekend circa 360 miljoen dollar betalen aan de Braziliaanse autoriteiten. Het gaat om een overeenkomst die de dienstverlener aan de olie-en gasindustrie meer dan twee jaar geleden sloot, maar waarover nog lang verder moest worden onderhandeld. Dat kwam omdat diverse instanties in Brazilië het niet met elkaar eens waren.

ING denkt nu dat er schot in de zaak zit. Een finaal besluit zal volgens de bank snel volgen. De vraag die rest is of de regeling op tijd komt voor SBM. Zolang het concern geen punt heeft gezet achter de zaak in Brazilië, mag het geen opdrachten aannemen van het staatsoliebedrijf Petrobras. SBM wil mogelijk meedingen naar het Buzios 5-project, waarvan de deadline om te tenderen medio januari afloopt.

ING handhaaft het koopadvies op SBM met een koersdoel van 18,50 euro. Het aandeel SBM noteerde vrijdag omstreeks 10.00 uur 0,2 procent lager op 14,48 euro.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
g.raaier
0
Chela
0
..SBM wil mogelijk meedingen naar het Buzios 5-project, waarvan de deadline om te tenderen medio januari afloopt.

Alweer de derde deadline sinds de zomer....we kennen Petrobras inmiddels.
Boertje
0
Ja dat "nieuws"hadden wij al gehoord deze week. ING heeft er blijkbaar wel erg veel belang bij dit ons nog eens een keer te laten weten..........
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.