'Beursgang Douwe Egberts wordt deze week aangekondigd'

Gepubliceerd op 18 mei 2020 07:46 | Reacties: 3

UNILEVER (08 jul)

46,660 -0,260 (-0,55%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De beursgang van JDE Peet's, het bedrijf achter koffiemerk Douwe Egberts, wordt deze week aangekondigd door moederbedrijf JAB Holdings. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. De koffie-onderneming wordt in Amsterdam naar de beurs gebracht en JAB heeft zich het doel gesteld daar 2 miljard euro mee op te halen.

Van die 2 miljard euro moet 700 miljoen euro uit nieuwe aandelen komen die JDE Peet's wil gebruiken om schulden af te lossen. De rest komt van de verkoop van aandelen door bestaande aandeelhouders, zoals Mondelez International. JAB, het investeringsvehikel van de Duitse miljardairsfamilie Reimann, zou zelf geen aandelen in de verkoop willen doen en grootaandeelhouder bij JDE Peet's willen blijven.

Twee maanden geleden zou de beursgang van het koffiebedrijf nog zijn uitgesteld ten tijde van een zware beursneergang. Sindsdien hebben de beurzen zich echter wereldwijd hersteld. JAB rekent er bovendien op dat de vraag naar koffie groot zal blijven ondanks de coronacrisis.

Ter voorbereiding op de beursgang voegde JAB Jacobs Douwe Egberts Group (JDE), na Nestlé de tweede koffiebrander ter wereld, samen met het Amerikaanse koffiebedrijf Peet's. De bedrijven voeren merken als L'Or, Senseo en Tassimo en ongeveer 80 procent van de omzet wordt behaald met koffie die thuis wordt gedronken. Peet's heeft ook ruim 250 eigen koffietentjes en het gecombineerde bedrijf heeft ook een aantal specialistische zaken die zich op hogere marktsegmenten richten in huis.

3 Posts
Charlemagne
0
en dan........................ is er koffie!!!!!!!!!!!!!!!! alweer naar de beurs, dan weer eraf, weer naar de beurs, en straks.... weer er af.... ze willen uw geld als het duur is en geven het terug als het minder is..... als u koffie wil is het beter naar de supermarkt te gaan en koffie te kopen.....
handkerchief
1
Doe markus snelfilter van de aldi vaste lage prijs smaak dichtbij DE rood die van 4 tot 5.80 euro varieert.Hamburg is ook een grote koffie overslag doe er U voordeel mee.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.