'KPN dwarsboomt concurrenten bij aanleg glasvezel'

Door AFN op 18 oktober 2019 06:41 | Views: 5.346

'KPN dwarsboomt concurrenten bij aanleg glasvezel'

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN bedient zich in de concurrentiestrijd op de glasvezelmarkt van trucs die de snelle aanleg van glasvezel in Nederland mogelijk vertragen. Dat concludeert de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in een marktstudie die vrijdag wordt gepubliceerd, meldt het FD.

De marktleider zet concurrenten onder andere klem door hun business case met hele gerichte aanleg van glasvezel onderuit te halen, en zaait onzekerheid bij potentiële investeerders en financiers door óók de aanleg van glasvezel aan te kondigen in gebieden waar andere partijen daar al mee bezig zijn.

De ACM waarschuwt voor het risico dat investeerders door dit soort gedragingen de aanleg van glasvezel hier te risicovol gaan vinden en dat zij hun geld in het buitenland gaan inzetten. Daardoor raakt Nederland achterop bij de aanleg van glasvezel.

KPN laat weten het rapport van de ACM eerst te willen bestuderen en pas later te kunnen reageren.

Reacties

4 Posts
Erik9400
0
[verwijderd]
0
En ACM....

Als er boetes worden uitgedeeld. Waar gaat het geld naar toe....

Gewoon op 1 hoop gooien in de staatskas ? Of gaan wij het democratisch ook aan de consumenten betalen die teveel betaalde.

Laten wij het eerst daarover hebben.

Boetes aan google
Boetes aan microsoft
Boetes aan banken
Boetes aan telecom bedrijven

Wij betalen jarenlang aan de services maar krijgen geen cent ervoor terug.

Dat noemen ze democratie.

We zouden een Volksraad moeten stichten, als ACM en AFM en Brussel boetes opleggen dan moet Volksraad ook een boete opleggen zidat de claim uitgekeerd wordt aan de slachtoffers die jarenlang te hoge premie of service betaald hebben.

De straf en claims die opgelegd wordt voor MH 17 slachtoffers, hoop ik stellig dat de nabestaanden miljoenen krijgen en niet dat het geld in staatskas verdwijnt voor opvang vluchteling, ontwikkelingsgeld en klimaat.

[verwijderd]
0
ACM heeft boetehonger, profileringsdrang en reguleringsdrift. Boetes bij samenwerking en te weinig concurrentie en nu ook boetes bij teveel concurrentie, pfff....
rene l
0
quote:

free schreef op 18 oktober 2019 08:04:

ACM heeft boetehonger, profileringsdrang en reguleringsdrift. Boetes bij samenwerking en te weinig concurrentie en nu ook boetes bij teveel concurrentie, pfff....

De ACM houdt zichzelf op de been door het uitdelen van boetes, ze zijn daarin deels zelfvoorzienend en leunen ook op belastinggeld.
Er werken daar alleen "toppers" die bijzonder goed voor zichzelf zorgen.

Zie recent de kwestie PostNL/Sandd.
Ze hebben alles uit de kast gehaald om het zolang mogelijk tegen te houden en met de slag van de klok boete op boete uit te dalen.

Deze hobby is nu weggevallen en zijn ze dus op zoek naar een nieuw slachtoffer.

Het is overigens wel opmerkelijk.
KPN is momenteel bezig om bij ons in de regio het glasvezelnetwerk uit te rollen.
Iederéén krijgt in principe een aansluiting, het is gratis, wij hebben overigens Ziggo.

En er wordt verteld, je bent niet verplicht om een abonnement te nemen, en wil je t.z.t. toch glasvezel, dan mag je gewoon zelf een aanbieder uitzoeken.

Zelf zal ik nooit meer een contract bij KPN afsluiten, in het verleden heb ik dikke ellende met hun gehad, het is een bureaucratische ballentent die een hekel aan klanten heeft.

Ik heb nog wel een tip voor de ACM, ga je richten op maaltijdbezorgers.
Zie hoe ze elkaar in de wielen rijden, dit kan toch zo niet verder.
Hier valt veel geld te halen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.