Trump heeft 'hartelijk' gesprek met baas Fed

Gepubliceerd op 18 november 2019 21:53 | Reacties: 7 | Onderwerpen: Donald Trump  Federal Reserve 

WASHINGTON (AFN/RTR) - Federal Reserve-baas Jerome Powell is maandag op bezoek geweest in het Witte Huis. Volgens Donald Trump is er een "goed en hartelijk" gesprek gevoerd over tal van onderwerpen. De president sloeg in een reactie via Twitter duidelijk een andere toon aan dan normaal. Eerder maakte hij Powell en andere beleidsmakers bij de koepel van centrale banken nog uit voor "boneheads".

Trump somt op waar hij het allemaal over gehad heeft: negatieve rente, lage inflatie, de handel met China, enzovoort. Van Trump is bekend dat hij het niet eens is met het monetaire beleid. Hij verwijt de Fed de Amerikaanse economie te vertragen en andere economische machtsblokken een concurrentievoordeel te geven, omdat de organisatie zijn rentetarief niet ver genoeg omlaag zou brengen.

De Fed zelf is eveneens met een verklaring gekomen naar aanleiding van de ontmoeting. Powell zou Trump geen verwachtingen over het monetaire beleid hebben gegeven. Hij zou daarbij de onafhankelijkheid van de Fed nogmaals hebben benadrukt. Wat er komende tijd met de rente gaat gebeuren hangt volledig af van nieuwe economische data, aldus Powell.

8 Posts
Kaviaar
0
Nu de handelsdeal wederom geen succes lijkt te worden, gooit Trump er iets anders tegenaan om de aandacht af te leiden van de tot nu toe waarschijnlijke no deal.

Toch mag Powell geprezen worden!
Powell zou Trump geen verwachtingen over het monetaire beleid hebben gegeven. Hij zou daarbij de onafhankelijkheid van de Fed nogmaals hebben benadrukt.

Trump dacht misschien om Powell te kunnen imponeren en hem te beïnvloeden om naar een negatieve rente over te gaan, dus fiks de rente te verlagen. Gelukkig is de Fed onafhankelijk en krijgt Trump niet zijn zin!

Ik ben benieuwd hoe of hij weer tekeer gaat tegen de Fed als ze de rente niet verlagen. Kan niet lang duren voordat zo'n tweet de lucht in gaat.
Wereldbelegger
0
Citaat uit artikel:

"Volgens Donald Trump is er een "goed en hartelijk" gesprek gevoerd over tal van onderwerpen."

Dat lijkt op een begin van een nare droom.


ff_relativeren
0
Een prettig gesprek na de geschiedenis tussen President Trump en de FED ?
Al enkele keren heb ik me afgevraagd of er zelfs maar een redelijk gesprek mogelijk is met iemand die het team herhaaldelijk publiekelijk beledigt en te kakken zet.
Happy
0
Trump, heeft niet gescholden, geslagen of gespuugd. Dan is het toch al snel een hartelijk gesprek.
Happy
0
quote:

alexnr75 schreef op 19 november 2019 07:39:


Ja en ondanks dat je onzin schrijft blijf jij toch happy :)


Schrijf jij dan maar iets zinnigs over deze soap. Maar zo te horen ben jij nog niet Happy.
Tartessos
0
Is het iemand wel eens opgevallen dat Trump sinds de impeachment procedure of diverse onderwerpen zich anders gedraagt dan dat hij de laatste jaren heeft gedaan.

Minder negatief twitteren, trade deal positiever benaderen, “goed gesprek” met de FED etcetera.
Allemaal manieren om zichzelf beter neer te zetten dan normaal. Uiteindelijk om de verkiezingen volgend jaar te winnen. Eigenbelang!!!! Meer niet.

Deze meneer is onbetrouwbaar. Heel erg!
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.