> Webwinkel bol.com verwacht door te kunnen gaan bij avondklok | Beursonline.nl

Webwinkel bol.com verwacht door te kunnen gaan bij avondklok

Gepubliceerd op 19 januari 2021 13:17 | Reacties: 4

Ahold Delhaize (17:38)

22,500 +0,010 (+0,04%)

DEN HAAG (ANP) - Webwinkel bol.com verwacht dat het werk in de distributiecentra in de avonduren door kan gaan als er een avondklok wordt ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat laat een woordvoerder van het dochterbedrijf van supermarktconcern Ahold Delhaize weten.

Het demissionaire kabinet voert deze week mogelijk een avondklok in om het aantal contactmomenten terug te dringen en zo het coronavirus in te dammen. Bol.com wacht op het besluit. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil in het geval van een avondklok een ontheffing voor distributiecentra, omdat het werk daar veelal in de nacht gebeurt.

De Raad Nederlandse Detailhandel, de branchevereniging voor grootwinkelbedrijven in met name de non-food detailhandel, vindt dat de medewerkers in hun distributiecentra ook moeten worden ontzien. Daarnaast wil de organisatie dat medewerkers na sluiting van de winkels nog naar huis kunnen blijven reizen omdat de deuren anders een uur eerder moeten worden gesloten om voorraad aan te vullen en op te ruimen.

Bol.com zegt verder dat in de distributiecentra veilig wordt gewerkt tegen corona. Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om medewerkers te beschermen, zoals looproutes, plexiglas tussen werkplekken, desinfectiepunten, dragen van mondkapjes en de inzet van corona-keepers (medewerkers die collega’s helpen om zich aan de maatregelen te houden).

5 Posts
Studentenrekening
0
quote:

Makita schreef op 19 januari 2021 13:21:


Bol.com en PostNL houden Nederland op de been in deze pandemie.


Wat een helden zijn het toch!
Nuchtertransparant
1
Lachwekkend allemaal. We krijgen een lijst met uitzonderingen (en terecht) dat het evengoed nog druk is op straat na 20:00 uur.
Le19w2
1
quote:

Studentenrekening schreef op 19 januari 2021 14:01:


[...]

Wat een helden zijn het toch!


Ik moet een beetje denken aan het turkse sprookje Yedi basli ejderha
Galajurk
0
quote:

Nuchtertransparant schreef op 19 januari 2021 14:06:


Lachwekkend allemaal. We krijgen een lijst met uitzonderingen (en terecht) dat het evengoed nog druk is op straat na 20:00 uur.


Lachwekkend?

Er heerste een besmettelijke dodelijke ziekte die veel leed veroorzaakt.
In de zorg werken heel veel mensen tegen de stroom in om het leed enigszins te verzachten.
De mensen die beslissingen moeten nemen over maatregelen hebben te maken met steeds veranderende omstandigheden en nog steeds heel veel domme mensen in de samenleving die er nog steeds niets van begrijpen.

Erg lachwekkend?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.