BEURZEN Kleine winsten op Wall Street

Gepubliceerd op 19 november 2019 15:42 |

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Daarmee kreeg de recordreeks van de voorbije dagen een verder vervolg. Beleggers zetten doe-het-zelfketen Home Depot lager na een handelsupdate. Ook warenhuisketen Kohl's wist de markten duidelijk niet te overtuigen.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 28.069 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,1 procent, tot 3124 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 8572 punten

Home Depot leverde 3,9 procent aan beurswaarde in. De klusketen heeft in het derde kwartaal naar eigen zeggen teleurstellende verkoopcijfers in de boeken gezet. De omzetprognoses voor het gehele boekjaar worden opnieuw verlaagd. Branchegenoot Lowe's (min 0,9 procent) ging in het kielzog meer omlaag.

Warenhuisketen Kohl's kwam met een winstalarm. Het aandeel verloor in de vroege handel 16 procent. Boeing won 1,3 procent. De vliegtuigbouwer sleepte op de luchtvaartshow in Dubai meerdere orders binnen voor zijn gewraakte 737 MAX-toestellen. De kisten worden om veiligheidsredenen momenteel wereldwijd aan de grond gehouden.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.