ASMI leverde solide resultaten in eerste kwartaal

Gepubliceerd op 21 april 2020 18:39 | Reacties: 6

ASMI (12:48)

145,800 +3,350 (+2,35%)

ALMERE (AFN) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft naar eigen zeggen een solide eerste kwartaal achter de rug. De gevolgen van de corona-uitbraak voor het bedrijf bleven beperkt en zowel omzet als nieuwe orders zaten aan de bovenkant van de uitgesproken verwachting. Ook in het tweede kwartaal verwacht het bedrijf weinig problemen, al zijn er iets meer onzekerheden door de coronapandemie.

ASMI zette in de eerste drie maanden van dit jaar 325,1 miljoen euro om. Dat is een daling van 6 procent ten opzichte van de voorgaande periode, als een eenmalige bate uit een schikking in die periode niet wordt meegeteld. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 lag de omzet echter een derde hoger. ASMI verzekerde zich van 333,5 miljoen euro aan nieuwe orders, wat meer was dan waarop het bedrijf zelf had gerekend. Onder de streep hield ASMI 74,1 miljoen euro over.

Voor het tweede kwartaal verwacht het bedrijf een omzet van tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro. Dat is een ruimere marge dan ASMI eerder gaf. Die verandering wijt het bedrijf aan de onzekerheden rond de corona-uitbraak. ASMI denkt in het lopende kwartaal tussen de 280 miljoen en 310 miljoen euro aan nieuwe opdrachten binnen te halen.

Een prognose voor het hele jaar geven is volgens ASMI in de huidige omstandigheden niet mogelijk. Wel denkt het bedrijf met een stevig orderboek aan de tweede jaarhelft te kunnen beginnen. Ook herhaalde ASMI dat het er financieel prima voor staat. Eind maart had het bedrijf een kleine 530 miljoen euro in kas.

5 Posts
simidoc
0
Gistermorgen opende Flow Traders ook met prachtige cijfers,maar na een uurtje handelen was het niet meer zo prachtig met de koers van FT.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.