Dieselschandaal kost Daimler nog meer geld

Gepubliceerd op 22 januari 2020 10:17 | Reacties: 9 | Onderwerpen: autoindustrie 

DAIMLER AG NA O.N. (19 okt)

48,290 -1,150 (-2,33%)

STUTTGART (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Daimler, moederconcern van Mercedes-Benz, is nog meer geld kwijt aan het dieselschandaal en dat zal negatief doorwerken op de resultaten over 2019. Het concern denkt dan ook dat de prestaties over het afgelopen jaar lager zullen uitvallen dan op de financiële markten wordt gedacht.

Daimler denkt dat het dieselschandaal nog eens 1,1 miljard tot 1,5 miljard euro extra gaat kosten. Het gaat om kosten voor het terugroepen van auto's en juridische perikelen. Het concern had eerder in 2019 al 1,6 miljard euro opzij gezet voor het gesjoemel met de uitstootwaarden van dieselmotoren. Op basis van voorlopige cijfers rekent Daimler nu voor 2019 op een winst voor belastingen van 5,6 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 11,1 miljard euro. In die prognose zijn de extra kosten voor de dieselfraude nog niet verwerkt.

De onderneming uit Stuttgart kende een lastig jaar, met meerdere winstwaarschuwingen vanwege de handelsspanningen, afzwakkende wereldeconomie en productieverstoringen. Ook kampt het bedrijf met hoge kosten voor de productie van elektrische auto's en technologie voor zelfrijdende voertuigen. Op 11 februari publiceert Daimler volledige jaarcijfers.

9 Posts
P.Latzak
0
Het begint de E.U. steeds beter te lukken om de hele economie op zijn rug te krijgen.
Dit allemaal met het wapen "de milieu kolder" , als laatste strohalm, nieuwe fusies tussen de al vaak gefuseerde bedrijven, en daarna het einde.
Miljoenen werklozen in de EU, want het moet allemaal elektrisch Chinees worden.
De volgende 2 klappen komen nog , de auto export naar Engeland, en de import tarieven van Trump.
Niet te vergeten al die toeleverings bedrijven die plat gaan.
Banana
1
Helemaal mee eens dat EU weinig visie heeft. Ze zouden alles opnieuw op een rijtje zetten
Immigratie: resultaat van te veel mensen in bepaalde gebieden die dan ook nog vaak tegen elkaar vechten of corrupte regeringen hebben en weinig educatie. Pak aan die exponentiele bevolkingstoename en de corruptie enz.
Rente en het drukken van veel geld: de zeer lage rente helpt Griekenland en Italie maar is op lange termijn funest voor de rest van Europa. Pensioenfondsen kunnen niet meer aan hun verplichtingen voldoen. Torenhoge huizenprijzen. Nu is de inflatie 1,7% en vermogensbelasting 1,3%. Dus wie geld op de bank zet is bankkosten plus 3% kwijt. Rente van 1,5% is goed genoeg.
Milieu: niet realistische en te hoge eisen, Als er nog meer werklozen komen, kan de rijksbegroting niet meer sluitend zijn en dan moeten de belastingen weer verhoogd worden en deze zijn toch al hoog. De lasten van de burgers zijn toch al hoog.
Ook in dit geval: EU zet de milieu eisen van diesels zo hoog dat dat sjoemelen a.h.w. “ uitlokt”.
Hoog tijd dat er echte leiders met gezond verstand opstaan .
P.Latzak
0
Het was ook maar makkelijk, iemand achter een computer die niet eens weet hoe de motorkap open moet, zal wel FF bepalen hoeveel uitstoot er mag zijn.

De engineer die de motor moet ontwerpen, en toch zijn fabriek wil open houden voor 10 duizende werknemers, zal teneinde raad zijnde, dan maar de software aanpassen.
Het mag niet , maar ik kan het prima begrijpen
Weert=No.1
0
Daimler heeft zichzelf in de voet geschoten door mee te gaan in de trend van geglooide auto"s. Liep met een collega en dachten dat een bep. auto een Mazda was. Alleen aan de ster was "t te zien.Ze moeten zich meer op de statigheid ( zoals vroeger ) richten om hun automobiel te laten onderscheiden. Stel je absurde eisen aan emissies,kun je een tegenreactie van de industrie verwachten.Wat is de uitstoot van zo"n 50 cc. brommobiel, die je niet alleen herkent aan het lawaai, maar vooral om de dieselrook.
P.Latzak
0
Misschien zijn ze zo angstig om te kunnen overleven, dat ze het zich niet kunnen permitteren nog iets bijzonders te maken.
Europa is bezig zelfmoord te plegen, opgenaaid door een groep geïndoctrineerde progressive figuren, d.m.v CO2 en immigratie
cornelia60
0
volgens NL paniekzaaiers komt binnenkort niet goed met Daimler en Deutsche Bank.....maar de aandelen ....gaan omhoog....ra...ra
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.