Wall Street flink omlaag na uitlatingen Trump

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 19:40 | Reacties: 9 | Onderwerpen: Donald Trump 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden tijdens de middaghandel in New York stevig in de min. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door een heftige reactie van president Donald Trump op nieuwe Chinese importheffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Volgens de president kunnen Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek gaan naar alternatieven voor productie in China.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,9 procent lager op 25.748 punten. De brede S&P 500 daalde 2,1 procent tot 2862 punten en techbeurs Nasdaq speelde 2,6 procent kwijt op 7787 punten.

De uitlatingen van Trump zijn bij het Amerikaanse bedrijfsleven in het verkeerde keelgat geschoten. De zogeheten US Chamber of Commerce verwierp de oproep van de president. De invloedrijke lobbyclub wil namelijk niet dat de relatie tussen China en de VS nog verder verslechterd. Het oplaaien van de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten zorgt voor hernieuwde druk op bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsvete zoals chipfondsen, maar ook automakers zoals Tesla, General Motors (GM) en Ford Motor.

Webwinkels

Trump stelde in zijn tweets ook dat pakketvervoerders en webwinkels als FedEx, UPS en Amazon alle leveringen van fentanyl vanuit China en andere landen opsporen en tegenhouden. Deze bedrijven gingen eveneens stevig omlaag op de beurs. Verder haalde Trump weer hard uit naar Federal Reserve-baas Jerome Powell. Die hield een belangrijke speech in Jackson Hole.

Aan het cijferfront was er aandacht voor sportwinkelketen Foot Locker, die met tegenvallende resultaten kwam. Het aandeel Foot Locker ging ruim 17 procent omlaag. Verder stond computer- en printerfabrikant HP Inc (min 6,7 procent) in de schijnwerpers, na publicatie van cijfers en de bekendmaking dat de topman vertrekt. Ook was er overnamenieuws. Zo kondigde speelgoedfabrikant Hasbro (min 7,9 procent) aan voor 4 miljard dollar het Canadese Entertainment One (eOne) over te nemen. Dat bedrijf is vooral bekend als eigenaar van de populaire kinderserie Peppa Pig.

De euro was 1,1139 dollar waard, tegen 1,1144 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,2 procent tot 53,58 dollar. Brentolie werd 2 procent goedkoper op 58,70 dollar per vat.

11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Patience
0
ff_relativeren
0
Door je bedrijven terug te halen uit China, geef je m.i. toe dat je de handelsoorlog verloren hebt. En waar meneer Trump tot voor kort volhield dat hij en Voorzitter Xi vrienden zijn, waait er vanaf vandaag een andere wind. Wie is de grotere vijand vroeg Trump op twitter ..

En zo veranderde heer Xi van vriend van Trump naar vijand van de USA.
In 1 twitterbericht. Als de handelsoorlog formeel nog niet verloren is,
dan is de situatie vandaag in ieder geval stevig ge-escaleerd.
Kaviaar
0
Trump moeten ze afzetten. Volslagen idioot.
Daar heb ik geen Pieter baan voor nodig.

Weg met die kuifeend.
havik of duif
1
Even terug naar het begin, toen Trump dacht ik ga invoerheffingen aan China opleggen heeft hij nooit gedacht dat China wel eens kon reageren. Dit mag je het grootste voorbeeld van naïviteit noemen en in de lesboeken opnemen.
Kaviaar
0
quote:

havik of duif schreef op 23 augustus 2019 20:36:


Even terug naar het begin, toen Trump dacht ik ga invoerheffingen aan China opleggen heeft hij nooit gedacht dat China wel eens kon reageren. Dit mag je het grootste voorbeeld van naïviteit noemen en in de lesboeken opnemen.


Een rasechte narcist denkt altijd dat ie de beste is en blijft.
Ik heb met Melania te doen. Je zou maar zo’n ongelikte beer hebben.
Waarschijnlijk heeft ie haar omgekocht met het geld van Deutsche Bank ;- )
Kaviaar
0
Er komt nog een nabrander vandaag van trump.
Hij zal nog hogere heffingen invoeren, de maniak.
Harry Nik
0
Hallootjes..

Ja..moet toch toegeven dat ik vaak naar Kees de kort luister. En die zei een keer van wie als eerste door de pijngrens gaat heeft verloren.
Een dingetje voor China is wel dat hun economie niet zo heel erg lekker loopt, ze een probleempje hebben door het lang gevoerde 1 kind politiek, en corruptie.
Dat heeft de usa niet zo.
Vrees dus ergens wel dat die Chinezen mogelijk als eerst door die pijngrens heen gaan.

*Zet bordje neer met 'change my mind'...

Groet Harry
Harry Nik
0
Nabrander van mij:
Snap niet dat we het al die jaren maar soort van goed vonden (niets er tegen doen is goedkeuren zeg ik altijd maar..), dat China alles copieert zonder er voor te betalen, en zwaar het bedrijfsleven sponsort. Bedoel als je een pakketje stuurt daarheen is het iets van 45 euro...en AliExpress is vaak 'free shipping'.

Dat vinden we dan wel allemaal goed??
TheSky
0
Pijngrens voor trump is niet herverkozen worden. Dan wordt hij alsnog aangeklaagd ivm ruslandonderzoek.
het zwaard
0
Ik denk dat de Amerikanen eens goed moeten na denken over het beperken van de macht van hun volgende President, wie die ook mag zijn.
Knight V
0
quote:

Harry Nik schreef op 23 augustus 2019 21:31:


Nabrander van mij:
Snap niet dat we het al die jaren maar soort van goed vonden (niets er tegen doen is goedkeuren zeg ik altijd maar..), dat China alles copieert zonder er voor te betalen, en zwaar het bedrijfsleven sponsort. Bedoel als je een pakketje stuurt daarheen is het iets van 45 euro...en AliExpress is vaak 'free shipping'.

Dat vinden we dan wel allemaal goed??Klopt niet.

Je betaald voor spullen uit China.

Inklaringskosten
Btw
Pakket kosten (afhankelijk van je product, loopt het tussen 2-20 euro).

Dat het zeker goedkoper is, dat weet een kind van groep 8 ook, want Chinezen verdienen maar 100 euro per maand.

Dat je 45 euro betaald is maar goed ook, met een gemiddelde maandsalaris van 2.500 euro.

Niet appels met peren vergelijken en niet gaan toetroepen als je alles duur vindt t.o.v. Chinezen.

Wacht maar 50 jaar later, dan verdienen de Chinezen net zoveel als jij en zijn de kosten gelijk als Europa. Inherent aan de economie van een land.

Als je toch klaagt.

Waarom betalen wij voor benzine 1,76
In Belgie 1,45
En in Duitsland zelfs 1,39

Verklaar even... we zijn toch 1 Europa ?? Ipv je angst voor de Chinezen.
Nergens voor nodig.

Subsidies:
Europa subsidieerd ook bedrijven.. AbnAmro, boeren, staal, vliegtuigen, visserij.
Wat China doet, doen wij ook.


11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.