'Uitstekende resultaten Galapagos'

Gepubliceerd op 24 februari 2017 09:23 | Reacties: 1 | Onderwerpen: biotechnologie 

Galapagos (29 mei)

183,350 -3,250 (-1,74%)

AMSTERDAM (AFN) - Galapagos heeft afgelopen jaar ,,uitstekende resultaten'' behaald. Dat schrijven analisten van KBC vrijdag in een commentaar op de donderdagavond laat gepubliceerde jaarcijfers.

De omzet van 151,6 miljoen euro die Galapagos voor 2016 rapporteerde, overtreft volgens de marktvorsers ruimschoots de gemiddelde verwachting. Het bedrijf slaagde er ook beter dan voorzien in de operationele kosten terug te dringen.

De nettowinst viel ruim twee keer zo hoog uit als verwacht. Een jaar eerder leed Galapagos onder de streep nog verlies. De analisten wijzen verder op de ,,comfortabele'' financiële situatie die het bedrijf in staat stelt om medicijnen die het in de pijplijn heeft verder te ontwikkelen.

Theodoor Gilissen vindt de kas van Galapagos eveneens ,,goed gevuld´. Het bedrijf kan daar jaren mee vooruit, aldus analist Jos Versteeg. Hij wees verder op de sterke omzettoename in het vierde kwartaal, die te danken was aan aanzienlijke succesbetalingen.

KBC handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 70 euro. Theodoor Gilissen heeft een speculatief aanbevolen-advies met een richtprijs van 75 euro. Galapagos was vrijdag tegen het middaguur een van de sterkere stijgers in AEX, met een koerswinst van 0,3 procent, op 65,88 euro.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
up en down
0
Die koersstijging galapagos duurt dan weer niet lang vandaag om over de 70 euro nog maar te zwijgen die analisten al lang ervoor hadden aangekondigd. Vandaag is de beurs even slecht als het weer ook al hebben weerdeskundigen beter en herstel voorspeldt
wwilliamss
0
Lijkt me moeilijk een koersdoel op te zetten.
Als bv cystic fibrosis medicatie of andere medicatie in ontwikkeling aanslaan,dan gaat de koers door het dak. 100 lijkt me nog laag.
Als ze niet aanslaan,dan fors omlaag.
Anyway long al jaren.
up en down
0
quote:

wwilliamss schreef op 24 februari 2017 10:21:


Lijkt me moeilijk een koersdoel op te zetten.
Als bv cystic fibrosis medicatie of andere medicatie in ontwikkeling aanslaan,dan gaat de koers door het dak. 100 lijkt me nog laag.
Als ze niet aanslaan,dan fors omlaag.
Anyway long al jaren.
Nou nou,,,,dat snel kopen vandaag want 35 euro in no time is toch te moeite waard om te gokken als je er zeker van bent dat je wint nietwaar! Neen laten we met beide benen op d grond blijven staan want voorlopig zit het wel goed met gala Maar dat zagen we van de week met gemalto ook gebeuren toen dachten ze ook dat de koers wel naar 70 zou gaan maar dat gebeurde niet ondanks hun vele nieuwe klanten die ze binnen hebben gehaald., en dus omzet stijging... Maar de goede belegger wil eerst zien dan kopen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.