> Luxeconcern LVMH groeit op alle vlakken | Beursonline.nl

Luxeconcern LVMH groeit op alle vlakken

Gepubliceerd op 29 januari 2019 18:26 |

LVMH (17:38)

508,000 +6,100 (+1,22%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse luxebedrijf LVMH heeft afgelopen jaar goede zaken gedaan. Alle divisies lieten groei zien en de omzet en winst stegen daardoor aanzienlijk.

De omzet van LVMH, dat onder meer modemerken als Louis Vuitton en Dior, drankenmerken Hennessy cognac, parfums, horloge- en juwelenmerken, het Parijse warenhuis Le Bon Marché en cosmeticaketen Sephora omvat, steeg met 10 procent tot 46,8 miljard euro. Onder de streep bleef daarvan 6,3 miljard over. Dat was een stijging van 18 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De drankentak deed het in de Verenigde Staten met name goed met Hennessy-cognac, terwijl in China whisky stevig verkocht. Ook waren er in 2018 goede druivenoogsten bij champagnehuis Moët & Chandon. De mode- en lederwarendivisie deed het wereldwijd goed, onder meer door een stevige groei bij Louis Vuitton dat ook geen last had van een vertraging in de Chinese economie.

Voor dit jaar is LVMH voorzichtig optimistisch dat de groei bij alle divisies kan worden doorgezet. De Fransen wijzen daarbij wel op onzekerheid op het gebied van de geopolitieke situatie en valutakoersen.

LVMH verhoogde het dividend met een vijfde tot 6 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.