Fubon verkoopt aandelen Delta Lloyd aan NN

Gepubliceerd op 31 maart 2017 07:38 | Reacties: 4

NN Group (11:54)

32,310 +0,360 (+1,13%)

TAIPEI (AFN/RTR) - De Taiwanese verzekeraar Fubon Financial Holding verkoopt zijn aandelenbelang in Delta Lloyd aan NN Group. Dat heeft het bedrijf donderdagavond laat bekendgemaakt.

Een jaar geleden leek Fubon nog in de markt om zijn belang in Delta Lloyd flink uit te bouwen. De twee verzekeraars kondigden toen gesprekken aan over mogelijke samenwerking. In ruil daarvoor ging Fubon akkoord met een fikse aandelenuitgifte die volgens Delta Lloyd nodig was om de balans te versterken. Maar eind vorig jaar accepteerde Delta Lloyd een overnamebod van NN Group.

Hoe groot het belang van Fubon precies is, werd niet vermeld. Uit het register substantiële deelnemingen van toezichthouder AFM valt op te maken dat het gaat om 5 tot 10 procent. Fubon zegt een boekverlies van 90 miljoen euro te moeten slikken op de verkoop.

4 Posts
[verwijderd]
0
Alle kansen op iets beter zijn nu definitief voorbij. Vroege beleggers van Delta Lloyd hebben allemaal geld toegelegd. Alleen diegene die laat zijn ingestapt hebben nog wel baat gehad. Delta Lloyd is diep gezonken. Er valt niet veel goeds te vertellen over de beursgang van Delta Lloyd. Jammer, jammer.
MartijnN1932
0
@Up, ja allemaal mooie verhalen, eigenlijk te mooi om waar te zijn, ik heb het voordeel gehad dat ik op het moment van de beursgang niet ben in gestapt omdat ik het even wilde aankijken met de solvency. Het leek allemaal rooskleurig totdat de DNB zich begon te mengen, er is een vreemd spelletje gespeeld.

Fubon is systematisch afgehouden van een overname/fusie.

ik zelf heb er nog een beetje aan verdient, maar ik leef mee met de aandeelhouders die ooit voor 17 euro zijn ingestapt met de verwachting van een stabiel dividendrendement.

Allen ik zou zeggen er zijn genoeg kansen nog, maar niet echt in Nederland..

hap
0
Handig gespeeld door NN met de onverholen steun van de DNB. Knot doet in protectionisme nauwelijks onder voor Trump.

Ik herinner me nog dat ABN-Amro een bank wilde overnemen in Italie en daarin werd gehinderd door de Italiaanse nationale bank. De overname ging wel door nadat er een storm van protest was opgestoken.

De conclusie moet zijn dat er in Nederland erger sprake is van collusie en clientelisme dan in Italie.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.