Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar - 2020: De laatste loodjes

1.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 61 62 63 64 65 » | Laatste
Paul Snoek
0
Het verslag van Deloitte moest ertoe leiden dat de beursgenoteerde Nyrstar 'volledig geliquideerd' kon worden, dan hebben de bestuurders van Trafigura gezien dat zelfs een klein kind de relatie kan ontdekken tussen Deloitte en Trafigura en is er (dit jaar denk ik, een ander studiebureau aangesteld)... De bestuurders van Nyrstar gaan volgens mij gewoon in beroep om de executie uit te stellen en omdat dit hun persoonlijk geen geld kost....
Paul Snoek
0
Wat het bestuur van Nyrstar ook heeft willen doen, dat is een 'niet-virtuele aandeelhoudersvergadering' (in de corona-tijd) voor de liquidatie, te organiseren.
Paul Snoek
0
Ik vermoed dat de bestuurders van Trafigura en deze van Nyrstar (die aan het draadje hangen van Trafigura) moeilijk uit te leveren zijn aan de Europese Unie. In Nederland zal John van den Heuvel nog een aflevering eraan kunnen besteden....
Paul Snoek
0
Als ik mij goed herinner had Nyrstar een overeenkomst met Trafigura om zijn beursgenoteerde aandelen door deze laatste te laten overnemen voor 20 miljoen euro (peanuts voor Trafigura) en dit was gesteund door Nyrstar met een 'put-optie' op deze aandelen. Trafigura heeft geprobeerd / probeert / zal proberen de aandelen van Nyrstar te verwerven en liefst tegen een zo lage aandelenkoers mogelijk....Een dergelijke actie is gewoon crimineel en iedereen begrijpt hier toch dat de rechten van de minderheidsaandeelhouders van Nyrstar geschonden zijn ?
Paul Snoek
0
Zoals er (soms) een dunne lijn is tussen wetshandhaving en criminaliteit is er een dunne lijn tussen een slecht bestuur (Fortis) en criminaliteit....Ik kan volledig Koninckske volgen als hij stelt: 'waarde verloren door oplichting'...
Alias321
0

De voorzitter van de Rechtbank Antwerpen heeft besloten een panel van deskundigen aan te stellen om de nyrstar-zaak te verduidelijken en onze beschuldigingen te onderzoeken.

Het besluit is volledig in overeenstemming met wat we hebben gevraagd, ondanks felle oppositie van Nyrstar (volgens hen hebben ze meer dan een miljoen euro uitgegeven aan rapporten van deskundigen die bedoeld waren om de benoeming van deze deskundigen te voorkomen).

De voorzitter van de Corporate Court heeft niet alleen een besluit genomen over de benoeming van het panel van deskundigen, maar heeft ook een aantal aanwijzingen gegeven over de verdiensten. Bijvoorbeeld onvoldoende informatie aan aandeelhouders, gebrek aan onafhankelijkheid van voorzitter Konig, dubieuze rol van ex-bestuurslid Fernandez, feitelijke controle door Trafigura, twijfelachtige commerciële overeenkomsten, betrokkenheid van trafigura CEO bij de verkoop in de mijnen, oorzaken en vermijdbaarheid van de liquiditeitscrisis en bevoegdheden die aan de raad van bestuur worden gegeven tijdens de herstructurering.

Voor zover er nog twijfels waren over de legitimiteit van ons optreden, spreekt dit besluit voor zich. Daarom herhalen we onze oproep aan de vestiging om ons aan te sluiten bij onze zaak, in het belang van (Belgische) minderheidsaandeelhouders, onze bedrijven, economie, instellingen en de rechtsstaat.
Paul Snoek
0
Waarom dat de raad van bestuur van Nyrstar in beroep gaat, ik begrijp het echt niet, het kost hen wel niets, want rechterlijke kosten zijn kosten van dagelijks bestuur, dus te betalen door de aandeelhouders, maar een beslissing van de voorzitter in kortgeding is uitvoerbaar bij voorraad, dus de gerechtelijke experten (waarvan de onafhankelijkheid ter zitting door Nyrstar kon betwist worden) gaan hoe dan ook, ondanks beroep, in werking gesteld worden. Is de raad van bestuur van Nyrstar procedureziek ? Willen zij bewijzen dat ze ongelijk hebben ? Zijn zij slechte verliezers ? Proberen zij een straf voor crimineel handelen uit te stellen ? Zoals reeds geschreven een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen...
Notes
0
Een kat maakt inderdaad vreemde sprongen. Of de koers volgende week nog verdere sprongen omhoog gaat maken is de vraag. Vrijdag viel op dat er onmiddellijk bij het openen van de beurs een aantal koop market orders werden geplaatst waardoor er ook gelijk een freeze was en een serieuze piek van 0.97. Nadat deze marktet orders werden uitgevoerd, zakte de koers omwille van de gewone limiet orders. Wat er daarna volgde was volgens mij een aaneenschakeling van mensen die door deze hoge sprong hun winst namen (hierdoor de koers wat lieten zakken) en mensen die ervoor aan de piek gekocht hadden en nu opnieuw in paniek verkoop market orders begonnen te plaatsen, nadat de 0,70 was doorbroken. Dit had een kettingreactie tot gevolg van een serieuze daling. Nadat de gokkers er tegen 0.46 uit waren, kwam weer een positieve trend met enkel limiet orders. Hierbij lijken dus toch nog voldoende geïnteresseerden in de aandelen. Op het einde van de dag zag je weeral market orders in de verkoop van de mensen die het zekere voor het onzekere wilden nemen. Er kwam opnieuw een kleine vrije val.
Gaat deze val naar beneden maandag verder doorgezet worden, of komt er opnieuw een positieve beweging? Laten we hopen dat het terug omhoog zal gaan.
Zikojet
1
Ik denk maandag zaken tot 0.36 en dan terug zal herstellen. Reden antwerpen rechtbank.27 november.
degenen die haasten, verloren een beetje.natuurlijk zijn de wetten naast de waarheid. we zullen afwachten. iedereen voelt zich een beetje wazig en onzeker.winter nu. de zomer zal komen????
Notes
1
Ik vermoed dat hij bedoelt dat vrijdag 27/11 de melding kwam dat Nyrstar in beroep zou gaan en dat daardoor de koers op maandag verder omlaag zal gaan. Zelf denk ik niet dat de daling daar iets mee te maken heeft. Ongeacht of Nyrstar in beroep gaat of niet, het onderzoek zal ingezet worden en de criminele activiteiten blootleggen.
Alias321
0
Momenteel spelen de wetten van de zwaartekracht, nu hoge of lage waardering?
Als ge even terugkeerd in de tijd was het aandeel nagenoeg 0,1 euro waard, wat een marktwaarde van om en bij de 10 miljoen euro implementeert.
Als ge naar de schadeclaim kijkt van minstens 1,2 miljard euro, die duidelijk aan de orde is, staat er een enorm potentieel aan te komen.
Het is en blijft voor de durvers, zekerheid is er nooit, maar de kans op succes is hemelshoog
Notes
1
Het is en blijft een risico, maar ik denk dat hier toch twee kansen liggen op verdere winst. De eerste is zoals je aangaf de hoge kans op succes met de rechtzaak, alleen kan dit jaren duren. De tweede kans is dat door het uitvoeren van het onderzoek, mensen toch weer vertrouwen beginnen te krijgen en daardoor de aandelen terug beginnen te kopen. Dit hebben we vorige week gezien. Het kan inderdaad een shuffle zijn geweest, maar ik blijf positief.
Alias321
0
Idd, Notes, positief blijven is de boodschap, want we zijn er enkel op vooruit gegaan, zeker met het aanstellen van die gerechtsdiskundigen.
[verwijderd]
0
quote:

Stefzele1 schreef op 27 november 2020 15:05:

@Paul Snoeck, thx voor jouw antwoord maar heb toch maar winst genomen op 0,675...
Hey Stef, ik las je berichten vorige week op het Baltaforum. Heb daar vorige week goed mijn broek aan gescheurd ... maar dan lees ik over Nyrstar en vraag me af of dat geen gokje waard is. Jij hebt daar blijkkbaar ook een goede trade in gedaan deze week. Enig idee of er de komende week terug kansen liggen bij Nyrstar of te riskant
Stefzele1
0
@Carlinhoske, voor durvers liggen hier bij Nyrstar zeker kansen maar net zoals bij Balta instappen bij een goeie daling en winst nemen bij stijging...2de gouden regel op de beurs is KOPEN als het daalt en VERKOPEN als het stijgt...maak je minder verlies hé...
Notes
0
Als je de kans wilt wagen om mogelijke ritjes naar boven mee te maken (let wel, mogelijke!) zet dan zeker geen koop market orders in, met deze volatiele sprongen, weet je nooit wat je zal betalen voor je aankoop. Het uiteindelijk bedrag zou wel eens veel hoger kunnen liggen, dan wat de koers op dat moment doet. Plaats altijd een limiet. Volg de dagkoers goed en bij twijfel verkoop je terug, ook al heb je een beetje verlies. Geraak niet in paniek bij een eerste daling, maar denk wel goed na over welk risico je hebt indien je blijft zitten. Ik ben nog altijd positief, maar risico's zijn hier zeker een feit. Ik wens iedereen een mooie week met positieve resultaten.
Zikojet
1
Voor een korte tijd is het risico altijd hoog koop en verkoop..!!! maar op de lange termijn zul je altijd winnen (nyrstar) 3 jaar tot 2025.. Het is altijd nodig voorzichtig te zijn met wat er op de markt gebeurt. coronavaccin gevonden. De Amerikaanse verkiezingen zijn voorbij. de markt is goed en poeitif. maar aan het eind van het jaar zullen de eerste winst- en verliesaankondigingen komen resultaat bedrijven USA verwachtingen een beetje stagnerend in maart volgend jaar.!!!!
Larsi!
0
Opgepast ik had bij bolero een verkooporder staan Voor Nyrstar van 0,91 en kon die helaas niet meer aanpassen . Gelukkig haalde de koers nog 0,91! Dacht toch dat ge uw orders altijd kunt aanpassen
1.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 61 62 63 64 65 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 mei 2024 17:35
Koers 0,070
Verschil -0,001 (-1,69%)
Hoog 0,074
Laag 0,069
Volume 55.165
Volume gemiddeld 46.555
Volume gisteren 25.514