AB InBev « Terug naar discussie overzicht

Proost!

5.274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 » | Laatste
realist
0
quote:

Ezeltje_Strekje schreef op 3 augustus 2023 07:24:

De resultaten zijn effectief beter dan de analistenconsensus en de jaarprognoses wordt gehandhaafd, wat mij betreft mogen we een leuk plusje zien vandaag.
Mee eens en dat doen ze nu al paar kwartalen achter elkaar. Verwacht vandaag in ieder geval een plus op basis van deze kwartaalcijfers, bedrijf ligt prima op koers lijkt me.
Leefloon
1
www.beursduivel.be/nieuws/778359/Hoge...

Voorbeurs nu naar € 52,00, FWIW (zowel de dunne voorbeurshandel als een premature theoretische Brusselse openingskoers).
JdeFL
1
Toch beter dan verwacht. Opbrengst per hectoliter +9%, las ik. Zal daar mee te maken hebben.
JdeFL
1
't Zit eigenlijk toch anders in mekaar tgo. dat 'beter dan verwacht'.
Uit totale opbrengsten +7.2% wordt een nettowinst over gehouden die +/- gelijk is aan Q2 22. De stijging die er vorig kwartaal nog was, is weg.
Had zelf wel erger verwacht, dat is waar.
JdeFL
1
09.03 'Kwartaalcijfers tonen weerbaarheid AB Inbev'
'Ondanks de onzekerheid op de Amerikaanse markt waarderen we AB Inbev voor zijn leiderschapspositie in de wereldwijde biermarkt, de hoge intrinsieke winstgevendheid en de groeivooruitzichten in de opkomende markten', zegt analist Wim Hoste van KBC Securities.

Ook de schuldafbouw ligt volgens Hoste nog steeds mooi op schema. Hij vindt de Leuvense brouwer aantrekkelijk gewaardeerd en handhaaft na de halfjaarcijfers zijn koopadvies en koersdoel van 75 euro. Beleggers geven applaus voor de cijferset van Ab Inbev. Het aandeel wint kort na opening 4,8 procent en trekt de Bel20 zo op het droge. (tijd.be)

Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 3 augustus 2023 09:29:

Uit totale opbrengsten +7.2% wordt een nettowinst over gehouden die +/- gelijk is aan Q2 22.
Met onder de streep een meevallende tegenvaller kan mijn visie ongewijzigd blijven. Ondanks mogelijke zwakheden van minder klanten en hogere prijzen, hogere prijzen als groeimotor, en overheden die inkomens moeten steunen terwijl sommige bedrijven vrijwillig niets positiefs bijdragen, lijkt AB InBev mij een beleggersaandeel dat als fundament past binnen een bredere portefeuille. Zonder per se wonderen van de koers te verwachten, en de schuldenberg speelt een belangrijke rol binnen mijn oordeel. Door de schuldenberg is AB InBev op langere termijn voor mij nog een soort zerobond, met een looptijd van X jaar totdat de markt en niet AB InBev bepaalt dat de schuld is genormaliseerd. Welke koers pari vertegenwoordigt, een normale koers met afgegraven schuldenberg, dat mag iedereen zelf kiezen.

Bij koopbereidheid, zonder op deze meevallende cijfers gegokt te hoeven hebben, kan instappen eventueel opnieuw met een kortlopende, just out-of-the-money short put. Voor een prettig rendement hoeft de koers dan niet te stijgen. Na een aankoop kan eventueel n synthetisch dividendje worden overwogen, van covered short, (just) out-of-the-money calls. Zo kan de basis van een portefeuille eveneens worden benut om eens kennis te maken met opties als beleggingsinstrument, alhoewel ook andere Brusselse "houden"-aandeel daarvoor geschikt kunnen zijn. Echter een bijzaak, die opties. Ook zonder opties vind ik AB InBev geschikt ale een basis voor een bredere portefeuille.
JdeFL
1
Amerikanen niet gelukkig, blijkbaar. Zullen waarschijnlijk meer focussen op het VS-deel dan het geheel. De rekker kraakt zowat rond 13u30.
voda
0
Transgenderrel achtervolgt bierbrouwer AB InBev: verkopen in VS met 10,5% gekelderd
HENRICO PIT

Aangepast: 1 uur geleden 2 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, blijft last houden van de boycot in de Verenigde Staten. Terwijl de omzet wereldwijd toenam, daalden de verkopen in de VS met 10,5%.

De problemen ontstonden in april toen AB InBev in zee ging met transvrouw Dylan Mulvaney, die op TikTok en Instagram respectievelijk 10,7 miljoen en 1,8 miljoen volgers heeft. In een video op Instagram promootte de influencer Bud Light, het op dat moment populairste biertje van de VS. Mulvaney toonde een blikje met haar beeltenis erop. Ze had dat van de bierbrouwer gekregen om de eerste verjaardag van haar transitie te vieren.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/155755538...
Lepre Chaun
0
AB InBev: Azië sterker dan VS

AB InBev deed het afgelopen kwartaal beter dan Heineken. En dat ondanks de problemen in de VS.

Ondanks de dalende verkopen in de VS steeg de omzet van het Belgische Ab InBev - vooral dankzij de grote merken die de brouwer in handen heeft, en sterke resultaten uit Azië.

www.iex.nl/Premium/Adviezen/778402/AB...
Calendar
0
zafira tourer
0
die analisten, kunnen toch ook geen cijfers lezen, word tijd dat ze extra wiskunde gaan volgen, de cijfers waren, beter dan heineken, en kel vs wat minder, maar mooie schuldafbouw, wat willen ze nog meer, denk eerder uit zelfbelang, om het naar benden te praten
zafira tourer
0
Lepre Chaun
2
Anheuser-Busch InBev SA/NV (NYSE:BUD) Q2 2023 Earnings Call Transcript
Insider Monkey Transcripts
August 5, 2023, 1:09 am

finance.yahoo.com/news/anheuser-busch...
noordkaap
1
‘Sommige klanten zullen nooit meer terugkeren naar AB InBev’

Na een maandenlange boycot hangt AB InBev in de VS in de touwen. Het herstel van de uppercut die zijn geviseerde bier Bud Light kreeg, zal jaren wegen op de winst. 'Het moet de situatie uitzweten, en veel geld investeren in reclame.’

Eén post op Instagram kost de Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev honderden miljoenen euro’s winst. Op 1 april publiceerde de influencer en transvrouw Dylan Mulvaney een filmpje waarin ze de verjaardag van haar transitie vierde. Ze toastte erop met een door brouwer AB Inbev geschonken blikje van Bud Light met haar beeltenis.

Bud Light werd in 1982 boven de doopvont gehouden onder de naam Budweiser Light. Het werd als een laagcalorisch bier in de markt gezet. Het is te vergelijken met Jupiler, al ligt het alcoholgehalte met 4,2 procent lager dan dat van de Belgische pils (5,2%). Bud Light, dat wordt gepromoot als 'easy to drink', is in volume het meest verkochte bier van de Verenigde Staten. Het spreekt vooral mannen aan. Historisch is Bud Light populair in ruraal gebied, onder meer rond zijn heimat St. Louis, in de Midwest.

Veel conservatieve Amerikanen stonden in die Donald Trump-staten op hun achterste poten toen ze het clipje met Mulvaney zagen. AB InBev steunde er in hun ogen de lgbtqi+-beweging mee. De woeste reacties sloegen om in een boycot die grote navolging kent, bleek deze week uit de kwartaalcijfers van AB InBev. De brouwer zag zijn omzet in de Verenigde Staten met 10,3 procent dalen, terwijl de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) 28 procent onderuitging. De Amerikaanse concurrenten Constellation Brands en Molson Coors wrijven zich in de handen. De verkoop van hun bieren schiet de hoogte in. (zie inzet).

Ondanks het Bud Light-debacle kon het aandeel AB InBev bij de beleggers op licht applaus rekenen. Dat heeft ‘s werelds grootste brouwer te danken aan de spreiding van de risico's, omdat hij in zowat de hele wereld bier aan de man brengt. Sterke prestaties elders stelpen de Amerikaanse verliezen op groepsniveau. De winst in Zuid-Amerika steeg met 47 procent.

Toch is de situatie in de VS zorgwekkend. Het land is de grootste biermarkt ter wereld. Het staat historisch in voor zo’n kwart van de winst van AB InBev. Als de boycot lang aanhoudt, kan dat de brouwer langdurig verzwakken. Het bierconcern heeft volgens meerdere waarnemers jaren nodig om te herstellen. ‘Ik reken erop dat het twee tot drie jaar vergt’, zegt Fons Van Dyck, de topman van het marketingbureau Think BBDO. ‘Meerdere campagnes zullen nodig zijn om de vertrokken klanten terug te halen, maar het negatieve sentiment zal verdwijnen. Het menselijke geheugen vergeet snel.’
Pensioenfonds Florida

Al is niet iedereen daarvan overtuigd. ‘Sommige klanten zullen simpelweg niet meer terugkeren’, zegt Bryan Roth, de hoofdredacteur van het Amerikaanse biermagazine Good Beer Hunting. ‘Zeker op de korte termijn zie ik geen herstel. Zij die Bud Light vandaag, na vier maanden, nog altijd boycotten, zullen allicht ook op de lange termijn bieren van de concurrentie blijven drinken.’
Bron:"De Tijd"
stockholder
0
. ‘Sommige klanten zullen simpelweg niet meer terugkeren’, zegt Bryan Roth, de hoofdredacteur van het Amerikaanse biermagazine Good Beer Hunting.

Waan van de dag. De meeste mensen hebben een kort geheugen en laten dingen redelijk snel achter zich.
MQ666
2
AB InBev verkoopt acht biermerken aan Tilray

(ABM FN) AB InBev heeft acht biermerken aan cannabisproducent Tilray verkocht. Dit werd door Tilray gemeld in een persbericht.

De transactie gebeurt volledig in cash, maar het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

De verkochte merken zijn Shock Top, Breckenridge Brewery, Blue Point Brewing Company, 10 Barrel Brewing Company, Redhook Brewery, Widmer Brothers Brewing, Square Mile Cider Company en HiBall Energy.

De transactie zal naar verwachting in de loop van dit jaar afgerond worden.

Tilray neemt zowel de brouwerijen zelf als de werknemers en de cafés geassocieerd met de merken over.

De verwachte inkomsten uit de verkoop van ambachtelijk bier bij de betrokken brouwerijen bedraagt 250 miljoen dollar.
Rider
2
quote:

MQ666 schreef op 8 augustus 2023 09:44:

AB InBev verkoopt acht biermerken aan Tilray

(ABM FN) AB InBev heeft acht biermerken aan cannabisproducent Tilray verkocht. Dit werd door Tilray gemeld in een persbericht.

De transactie gebeurt volledig in cash, maar het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

De verkochte merken zijn Shock Top, Breckenridge Brewery, Blue Point Brewing Company, 10 Barrel Brewing Company, Redhook Brewery, Widmer Brothers Brewing, Square Mile Cider Company en HiBall Energy.

De transactie zal naar verwachting in de loop van dit jaar afgerond worden.

Tilray neemt zowel de brouwerijen zelf als de werknemers en de cafés geassocieerd met de merken over.

De verwachte inkomsten uit de verkoop van ambachtelijk bier bij de betrokken brouwerijen bedraagt 250 miljoen dollar.
Goed om hun schulden af te lossen.
Leefloon
1
quote:

stockholder schreef op 7 augustus 2023 13:01:

De meeste mensen hebben een kort geheugen en laten dingen redelijk snel achter zich.
Bedankt. Ik zal voortaan alle klanttevredenheidsonderzoeken die ik ooit te zien krijg, waarin staat dat de klant inzake incidenten een olifantengeheugen heeft, afkeuren.
JdeFL
1
quote:

Rider schreef op 8 augustus 2023 09:48:

[...]

Goed om hun schulden af te lossen.
Maar, gingen ze niet net in die richting om meer toegevoegde waarde te realiseren? Premium, bovenste klasse bieren. Hogere marges.
Vind het vreemd. Dat ze Bud light aan flarden schieten (volumebier, lage marge), tot daar aan toe, maar nu deze verkopen?
Zullen hun portfolio misschien willen stroomlijnen.
Maar toch, bizar management.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 8 augustus 2023 09:54:

[...]
Bedankt. Ik zal voortaan alle klanttevredenheidsonderzoeken die ik ooit te zien krijg, waarin staat dat de klant inzake incidenten een olifantengeheugen heeft, afkeuren.
Denk ook dat ze dat daar in die middens nooit vergeten.
5.274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 56,120
Verschil +0,060 (+0,11%)
Hoog 56,360
Laag 55,280
Volume 1.175.113
Volume gemiddeld 1.299.552
Volume gisteren 1.405.502