DEME « Terug naar discussie overzicht

Forum DEME Group geopend

78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
boothram
0
ja bovensstaande post al gecopieerd als van jeroen vd....op beursforum.
Maar ok van mij mag het...
boothram
0
quote:

bootrham schreef op 31 mei 2023 07:55:

ja bovensstaande post al gecopieerd als van jeroen vd....op beursforum.
Maar ok van mij mag het...
vergissing met andere post sorry
klopt dus niet ... maar ik had welgemeld dat men mij mag copieren!
Willy B.
0
Eerste positie genomen op 116,5 maar dat bleek iets te vroeg (staan nu op 114,8)

Maar ga nog bijkopen de komende maanden, volgens mij zit er zeker groeipotentieel in het aandeel.
Cardano
0
Iemand een idee waarom dit aandeel al 2 maanden word afgestraft na positieve resultaten?
Xibo
0
quote:

Cardano schreef op 4 augustus 2023 09:45:

Iemand een idee waarom dit aandeel al 2 maanden word afgestraft na positieve resultaten?
De sector van de off-shore wind zit in een moeilijke situatie. Door de hoge energieprijzen schaffen overheden de subsidies af (de projecten zouden toch voldoende rendabel zijn). Daardoor moeten er extra investeringen komen en met de oplopende rente is kapitaal nu eenmaal duurder. Dat heeft het gevolg dat er op sommige projecten op pauze wordt gedrukt.

"The wind business, viewed by governments as key to meeting climate targets and boosting electricity supplies, is facing a dangerous market squall. After months of warnings about rising prices and logistical hiccups, developers and would-be buyers of wind power are scrapping contracts, putting off projects and postponing investment decisions. The setbacks are piling up for both onshore and offshore projects, but the latter’s problems are more acute."
(bron: www.wsj.com/articles/wind-industry-hi... )

Ik heb Deme al in portefeuille van voor de afsplitsing van CFE, omdat ik echt geloof in het bedrijf en hun toekomst. Voorlopig staan ze bij mij nog in het groen en hou ik ze vast. Als ze onder de 100 zouden zakken, bekijk ik om eventueel bij te kopen.
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

07:47
DEME: orderboek op record, stabiele jaarprognose
De baggeraar en bouwer van offshore windparken DEME maakt sterke halfjaarresultaten bekend. Dankzij het binnenhalen van nieuwe contracten steeg het orderboek tot 7,65 miljard euro. Dat is 36 procent meer dan een jaar eerder en een nieuw record.

De omzet nam met 14 procent toe tot 1,475 miljard euro. De tak Dredging & Infra zag de omzet 4 procent dalen, terwijl Offshore Energy een forse omzetstijging van 40 procent realiseerde.

De groeitrend zet door in de brutobedrijfswinst (ebitda) die met 16 procent verbeterde tot 221,9 miljoen euro. Dat levert een ebitda-marge op van 15 procent, iets meer dan in de eerste helft van 2022 (14,8%). De nettowinst van 30,2 miljoen euro houdt een daling van 24 procent in, wat wordt toegeschreven aan negatieve wisselkoersresultaten.

In tegenstelling tot wat sommige analisten hadden verwacht, verhoogt DEME zijn jaarprognose niet. Het bedrijf blijft op een hogere omzet rekenen en een ebitda-marge die vergelijkbaar is met 2022. De reden hiervoor is wellicht dat in de eerste jaarhelft de ebitda-marge in Offshore Energy daalde tot 12 procent door het wegvallen van een schadevergoeding, de opstart van projecten en ‘vertragingen in de toeleveringsketen bij bepaalde klanten’.
Hopper58
0
O.a. bij Siemens Gamesa zijn er enorme mankementen bij de windmolens vastgesteld waardoor veel offshore projecten uitgesteld zullen worden.
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

09:38
Degroof Petercam over DEME: 'Onder de verwachtingen'
Degroof Petercam handhaaft na het halfjaarrapport van DEME het lauw houdenadvies voor de maritiem dienstverlener. 'Het nettoresultaat ligt met 30 miljoen ver onder de 47 miljoen die wij verwachtten', schrijft analist Luuk van Beek.

Ook de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) komt volgens van Beek onder de verwachting uit. Dit mede door enkele tegenvallers bij de tak Offshore Energy, die buitengaatse windmolenpark installeert. Daar stond de rendabliiteit onder druk door een afboeking in Taiwan en een dispuut met een klant in de Verenigde Staten.

Met andere woorden: op enkele nieuwe markten betaalt DEME leergeld. Van Beek: 'De expansie in nieuwe regio's brengt meer risico's met zich mee, zowel technisch als administratief'.

De Degroof Petercam-analist denkt wel dat DEME die risico's onder controle kan houden, zoals de stabiele jaarprognose onderstreept. Positief is voorts het toenemend orderboek van de baggerdivisie, 'wat aangeeft deze markt na jaren van prijzendruk weer wat gezonder aan het woren is'.
TonyTT
0
Gezien het orderboek ben ik toch positiever gestemd over DEME.
Ik moet het nog even bekijken, maar het kan zijn dat ik de koersdaling van vandaag ga gebruiken om mijn positie wat uit te breiden.
Cardano
0
Het aandeel is overgewaardeerd aan deze prijs. Volgens mij ligt de correcte waarde ergens tussen 105 en 110 euro.
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

11:14
'DEME-rapport erg zwak'
Analist Tijs Hollestelle van ING is teleurgesteld door het rapport van DEME. Hoewel het management van de baggeraar de vooruitzichten voor het volledige jaar heeft herhaald, gelooft ING dat de risico's aanzienlijk zijn toegenomen.

'Hoewel de ebitda slechts 2 procent onder onze verwachting lag, presteerden de kernactiviteiten 14 procent onder onze prognose', zegt Hollestelle. Door geboekte verliezen op projecten in de VS en Taiwan dook de winst stevig lager. 'Daarbij meldt DEME dat de Amerikaanse vloot minder beschikbaar was door aanpassingen aan vaartuigen.' Hij merkt op dat er daarnaast nog andere vernieuwingen plaatsvonden in de gehele vloot voor buitengaatse wind.

Daarnaast merkt de analist op dat de nettoschuld met 715 miljoen euro duidelijk hoger is dan de 621 miljoen die hij had voorzien. Door die ontwikkelingen denkt Hollestelle dat de bevestigde prognose van DEME nu significant meer risico bevat en daardoor onzekerder is.

Het aandeel zakt 3,3 procent tot 112,80 euro. Hollestelle heeft een koopadvies en een koersdoel van 116,60 euro voor DEME.
Hopper58
0
quote:

Hopper58 schreef op 29 augustus 2023 07:58:

O.a. bij Siemens Gamesa zijn er enorme mankementen bij de windmolens vastgesteld waardoor veel offshore projecten uitgesteld zullen worden.
Blijkbaar geen enkele Beneluxanalist die hiervan op de hoogte is. Toont weer de kwaliteit van die beurshuizen aan.

En als algemene raad aan beleggers: kijk eens wat meer over de grenzen heen.
Cardano
0
Beleg gewoon meer in een wereldwijde tracker en stop met speculeren in dergelijke aandelen zoals deze waar iedere beursanalist u opgeilt om het zéker te kopen.
Hopper58
0
quote:

Cardano schreef op 29 augustus 2023 15:17:

Beleg gewoon meer in een wereldwijde tracker en stop met speculeren in dergelijke aandelen zoals deze waar iedere beursanalist u opgeilt om het zéker te kopen.
In zo'n tracker zat dan zeker Siemens Energy. - 50 %. Dankuwel. Ik heb ooit een fonds gekocht rond energie. Bleek dat ze verplicht waren ook staatsobligaties daarin te steken. Toen kwam de Euro bankencrisis. Nee, nee, nee. Ik bepaal wel zelf. En beleggen in DEME is niet speculeren. Op langere termijn komt die waarde weer bovendrijven.
Cardano
0
Ja natuurlijk zit Siemens in zo'n tracker. 0,20% in IWDA?. Als je natuurlijk zelf een hogere gewicht in uw portefeuille kiest door een volledig (energie)fonds te kopen, dan weet je zelf ook wel dat het zwaarder doorweegt.

Begrijp mij niet verkeerd. Ik hoop net zoals u, dat dit op termijn bovendrijft. Maar ik wil ze niet op één hand tellen die dit aandeel heeft gekocht begin dit jaar wanneer iedere beursgoeroe met hoge verwachtingen afkwam. Sommige moeten nu al meer dan 20% goedmaken om nog maar aan hetzelfde rendement te komen waar een wereldwijde tracker momenteel staat.
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

10:10
Amerikaanse strop haalt Ørsted onderuit
De grootste daler op het Europese koersenbord is Ørsted, 's werelds grootste ontwikkelaar van windmolenparken. Het Deense bedrijf waarschuwt voor een forse afboeking op Amerikaanse projecten en ziet zijn beurskoers 15 procent tuimelen.

'Overheden en ontwikkelaars schrappen veilingen voor nieuwe parken als gevolg van de hoge elektriciteitsprijzen die nodig zijn om de gestegen kostprijs van buitengaatse windmolenparken te dekken', zegt Citi-analiste Jenny Ping. 'We vrezen dat het groeipad van windenergie op zee verder in de toekomst opgeschoven is en geven de voorkeur aan zonne-energie en windenergie op land.'
Hopper58
0
Op boerse.de:

Mittwoch, 30.08.23 11:08
AKTIEN IM FOKUS: Orsted belastet Energiesektor - warnt vor Wertberichtigungen

KOPENHAGEN (dpa-AFX) - Aktien von Orsted sind am Mittwochvormittag eingeknickt. Grund waren mögliche Wertberichtigungen von bis zu 16 Milliarden dänischen Kronen (2,1 Milliarden Euro) in Zusammenhang mit US-Windparks des dänischen Erneuerbaren-Energie-Anbieters. Zuletzt brach die Aktie des Unternehmens um fast ein Fünftel auf 450 Kronen ein - und damit auf das niedrigste Niveau seit Anfang 2019. Sie beschleunigte damit ihre Anfang 2021 eingeleitet Abwärtsbewegung, die bislang zu 68 Prozent Verlust vom Rekordhoch geführt hat.

Auch im europäischen Versorgersektor hinterließ die Nachricht Spuren: Am deutschen Aktienmarkt fielen RWE , Eon , Encavis , Nordex und Siemens Energy mit Abschlägen zwischen 1,3 und 3,4 Prozent negativ auf. Der Branchenindex Stoxx Europe 600 Utilities war mit einem Abschlag, der mehr als zwei Prozent groß war, in der Sektorwertung das abgeschlagene Schlusslicht.

Orsted begründete die möglichen Wertberichtigungen auf die US-Aktivitäten unter anderem mit Lieferkettenproblemen und gestiegen Zinsen. Falls diese Faktoren unverändert so blieben, würden zum Ende des dritten Quartals entsprechende Wertanpassungen von insgesamt bis zu 16 Milliarden dänischen Kronen vorgenommen werden.

Auf die mittelfristigen Aussichten haben die Wertberichtigungen laut Unternehmen aber keinen Einfluss. Orsted hält an der Prognose für die Rendite auf das eingesetzte Kapital (Roce) von rund 14 Prozent im Zeitraum von 2023 bis 2030 fest.

Analysten reagierten unterdessen skeptisch. So stufte BNP Paribas Exane Orsted auf "Neutral" ab. Die nun angekündigten Wertberichtigungen stellten die im Januar angekündigten 2,5 Milliarden in den Schatten und dürften am Investorenvertrauen nagen. Vom Analysehaus Jefferies hieß es, nur drei Monate nach dem Investorentag sei diese Ankündigung enttäuschend./mf/tih/lew/stk
78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 149,600
Verschil +3,200 (+2,19%)
Hoog 149,800
Laag 147,800
Volume 5.972
Volume gemiddeld 9.411
Volume gisteren 4.583