Exmar « Terug naar discussie overzicht

Forum Exmar geopend

2.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
boothram
0
ik denk dt hij de winst na afschrijving wel zal uitbetalen, behalve het fiskaal vrijstelbaar deel van investereingen. De meerwaarde na alle kosten zal hij dus wellicht investeren. O ja, vandaar die 4 mgc.
er blijt nog wat te investeren voor zover hij boten verkoopt met winst, maar de courante winst op spot en uit termijncontracten zal hij wel uitbetalen. Er is dus voldoende ruimte voor beide: investeringen en dividenden. de winst van vorig jaar op de Tango is uitbetaald, dat betekend wellicht dat een deel van de winst dit jaar zal gaan naar investeringen. Maar dat is alleen dit jaar: volgend jaar kan hiopnieuw kwartaaldividenden uitbetalen...en ik schat die wel hoog >1$ per kwartaal, de netto winst uit spot en tc...
keffertje
0
quote:

Snow schreef op 22 september 2023 16:34:

De voorwaarden van niet bij te kopen boven de 11,10 die waren alleen geldig zolang het bod liep.
Hij mag nu bijkopen aan gelijk welke prijs volgens mij.
Dat het volgens jou mag, is niet relevant en bovendien onjuist. Volgens de regelgeving mag het niet en dat is een belangrijk gegeven.

Overigens is het natuurlijk praktisch veel relevanter dat hij weinig kans krijgt om stukken in te slaan want de koers beweegt zich inmiddels weer boven het bod met veel belangstelling. Logisch voor wie zijn huiswerk heeft gedaan
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 20 september 2023 16:26:

Beetje gekocht. Uitgevoerd in 5 delen. Echt op de straatstenen worden ze niet gegooid.
...
Wilde er wel meer aan die koers, maar zie nu. Had ik ook niet verwacht. Dacht eerder aan een status quo, en een rendementsaandeel. Niet op koerswinst gemikt. Nog altijd niet trouwens.
Cyclisch aandeel, moet je dan wel in 't oog houden. Maar da's een zorg voor later.
Ortho2023
4
Als we kijken naar de explosief gestegen transporttarieven op de spotmarkt, heeft de koers van Exmar daar niet van geprofiteerd vanwege de controle van Saverex over de aandelen. Laten we eens vergelijken met BWLG, die op 5 april 2023 rond de NOK 79 handelde en momenteel handelt. 138 NOK, een stijging van meer dan 75% ten opzichte van Exmar die op dezelfde datum 11,68 euro noteerde en sindsdien is gedaald... een absoluut hoogtepunt, dank je wel de opa... en Saverex.
als we de prijs van Exmar nemen vóór de aankondiging van het overnamebod, bedroeg deze eind februari 8,31 euro en daarom bedraagt ??de stijging tot nu toe slechts een schamele 35% vergeleken met de 75% van BWLG, en dit ondanks de saverex opa. Exmar blijft erg ondergewaardeerd in vergelijking met zijn sectorgenoten, en Petercam en Saverex waken ervoor dit niet te zeggen in hun prospectus, gebaseerd op het verleden en niet op het heden en de toekomst!
boothram
0
VLGC prijs neemt zijn aanloopje naar winterkoersen: nu al 5,2 milj (17200 per dag tradewinds)... vlgc spotprijs kent nieuw record: 172000 per dag. Natuurlijk, de pressured vloot gebruikt de LPG markt als noodiolossing...omdat die voor beter opbrengsten zorgt dan andere producten, maar de opbrengsten van alle schepen gaat mee met de VLGC spotmarkt. in geen 2 weken tijd van 3.8 milj per maand naar 5,2...Nu heeft exmar niet de meest efficiente vloot daarvoor, maar ze profiteren evenzeer van de prijsstijgingen bij vernieuwing van de contracten (meestal op 1 jaar, ergens 'vernomen' uit betrouwde bron, maar laten we in die sector niet hebben over betrouwbaar!)
Op middellange termijn komen er natuurlijk veel nieuwe schepen, maar ook heel veel nieuwe projecten. Gasleidingen herstelleen zit er niet meteen in. FSRU herleeft! En dat was ook al geweten een jaar geleden, toen S. zijn bod lanceerde...
PEPRE
0
Gelezen op Business AM

Na een mislukte poging van grootaandeelhouder Nicolas Saverys om Exmar van de beurs te halen, plant de gastankerrederij een superdividend van 5,4 euro (bruto). Dankzij zo’n uitkering kan Saverys bijna 260 miljoen euro opstrijken. En dat zonder dat hij daar een roerende voorheffing van 30 procent op moet betalen. Voor de particuliere beleggers is de situatie minder rooskleurig.

Waarom is dit belangrijk?
Saverys is er naar twee biedrondes niet in geslaagd om 95 procent van de aandelen van Exmar in handen te krijgen. Dat was nochtans een vereiste om de gastankerrederij van de beurs te kunnen halen. De teller bleef uiteindelijk steken op zowat 84 procent.
In het nieuws: Saverex heeft om een buitengewone en bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders van Exmar gevraagd.

Op die vergadering zal het superdividend van 5,4 euro besproken worden. Exmar wil die winstdeelname in twee keer uitbetalen. Het gaat daarbij om een uitkering van 1 euro bruto per aandeel uit de beschikbare uitgiftepremie en een uitkering van een tussentijds dividend van 4,40 euro bruto per aandeel.
De details: De dividendbetaling is voornamelijk goed nieuws voor Saverys zelf.

Om massaal aandelen van de rederij te kunnen kopen, heeft de grootaandeelhouder overbruggingskredieten met Exmar-aandelen als onderpand afgesloten. Saverys heeft nu dus geld nodig om die leningen terug te betalen.
Bovendien moet hij als grootaandeelhouder geen roerende voorheffing betalen op die opbrengsten.
Het superdividend kan hem zo’n 260 miljoen euro opleveren.
Wat betekent dit alles voor de kleine belegger?
Zoom in: Op het eerste gezicht is een monsterdividend goed nieuws voor de kleine belegger. Toch schuilen er enkele addertjes onder het gras.

In tegenstelling tot Saverys moeten particuliere beleggers wel een roerende voorheffing betalen. Daardoor komt het verwachte nettodividend uit op 3,78 euro.
Zo’n forse dividendbetaling kan de aandelenkoers fors onder druk zetten. Op de zogenaamde ex-dividend-datum, wanneer de winstdeelname wordt toegekend, daalt de koers doorgaans met de waarde van het brutodividend. Op basis van de slotkoers van gisteren (10,8 euro) zal dat resulteren in een halvering van de waarde.
Volgens fiscalist Anton van Zantbeek kan dit een strategie zijn om de koers te doen zakken zodat Saverys vervolgens de aandelen goedkoper kan aanschaffen. Hij verduidelijkt op Twitter dat de beleggers door het superdividend in de verleiding kunnen komen om de aandelen van de hand te doen, want op de meerwaarden moeten ze geen belastingen betalen.
Momenteel is het omgekeerde waar: het superdividend trekt beleggers aan. Na zo’n drie uur handelen noteert Exmar 3,5 procent in de plus.
Dit alles is nog onder voorbehoud, want de aandeelhouders moeten zich nog uitspreken over het superdividend.

Exmar zal binnen drie weken een uitnodiging voor de bijzondere algemene vergadering versturen naar de aandeelhouders. “Deze uitnodiging zal de precieze datum van de vergaderingen vermelden, welke datum niet eerder zal zijn de 30ste dag na de datum van de uitnodiging”, klinkt het in een persbericht.
MMMD
1
In het artikel houden ze geen rekening met de 1 Euro die belastingvrij is en de regel die stelt dat Saverys een jaar lang geen aandelen onder de biedprijs mag kopen
keffertje
1
quote:

MMMD schreef op 25 september 2023 08:10:

In het artikel houden ze geen rekening met de 1 Euro die belastingvrij is en de regel die stelt dat Saverys een jaar lang geen aandelen onder de biedprijs mag kopen
Ja, dat is de bekende journalistieke oppervlakkigheid. Bovendien vergeten ze dat er in Belgie nog een vrijstelling bestaat voor kleine beleggers zodat de eerste dividendbetaling (ik dacht een kleine duizend euro ) ook belastingvrij is en er natuurlijk een hoop partijen zijn die direct of indirect de ingehouden dividendbelasting kunnen recupereren. Voor Nederlndse particulieren geldt bijvoorbeeld dat je 15% terugkrijgt via de Belgische belastingdienst en de overige 15% kan verrekenen met je box 3 aanslag.

Vandaar dat die koers ook goed blijft liggen!

Overigens moet je volgens mij als belegger meer kijken naar de waarde van het bedrijf na de dividenduitlkering (en die vergelijken met de koers nu), dan is blijven zitten zelfs als je wordt geplaagd door de roerende voorheffing van 30%. Bovendien lijkt het mij onwaarschijnlijk dat de koers ex dividend daadwerkelijk 5,40 lager opent (maar ik hoop dat natuurlijk wel)
Ortho2023
0
Exmar...
The Hydrogen Import Coalition invites you for a webinar on October 2nd with the presentation of their roadmap on the development of Belgium as a hydrogen import hub.
The roadmap is the result of intensive collaboration between the coalition partners and consultation of stakeholders.
The roadmap and the webinar will give more insight in potential scenarios in future hydrogen import and infrastructure development and outlines the related immediate actions required and the subsequent measures in the first years to come.
If you want to attend the webinar, please register to receive the participation link.
www.entras.be/webinar-hydrogen/
boothram
0
indien er een nieuw bod komt, dan ook een nieuw prospectus... Het zou me niet verbaen dat hij na & jaa wel 20 euro biedt... gezien het pakketje dat hijzelf aanhoud. Ja, ex dividend natuurlijk, wat dacht je?
keffertje
2
Vandaag een hobbelig koersverloop met twee forse dumps tot onder de 11,10 dus als Nicolas S. slim is heeft hij weer een pakketje binnen.
Aankondiging Bava duurt langer dan gedacht, maar het onafhankelijke bestuur moet natuurlijk net doen of ze het (al lang bekende) voorstel nog zorgvuldig moeten bestuderen
Ortho2023
0
Ik denk echt dat wanneer de aandeelhouders die hun aandelen hebben aangeboden op het Saverex-bod hun geld op 2 oktober ontvangen, ze gedeeltelijk zullen doorverwijzen naar Euronav, waar ze ook een zeer goed rendement zullen ontvangen!
boothram
0
qatar reserveert sloten voor 17 newnuildings... investeren is dus uiterst intressant.
Er is dus een groot tekort en dat nog tot dat die nieuwe schepen in dienst zijn. daarna moeten de oude schepen net iets goedkoper zijn...dwz ook zeer lonend wellicht. Immers die investeringen in nieuwe schepen leggen een bodumprijs op rendabiliteit. Oudere schepen vergen veel minder geleend geld en kapitaal, en kunnen dus goedkoper leveren (of met meer winst). Alleen als er teveel schepen zijn, en de nieuwe werken merkelijk goedkoper dan kan moeten een deel oudere naar de schroot. Overigens, een NGO shipbreaking dringt bij de scheepsexlploitanten aan op grote bijkomende investeringen in verantwoorde breekwerven. Dat zal dan wel wegen op de prijs bij afbraak...Bij gastankers zijn het vooral die bollen die veel opbrengen, niet het laadruim en dat geeft dan ook wel een betere prijs per ton LDT
Ortho2023
0
Rhuno
0
Giorgios
0
Ik volg niet goed. Wie zal doorverwijzen? Exmar doet het inderdaad ook goed, heb er zelf ook in portefeuille, maar waarom dan niet terug Exmar aankopen, gezien het superdividend, en de - zeer - goede vooruitzichten?
Giorgios
0
Dat doet er toch niet toe, gezien Saverys meer dan 3/4e van de aandelen in handen heeft, en zelf vragende partij is?
Alfonz
0
quote:

Giorgios schreef op 29 september 2023 09:58:

Ik volg niet goed. Wie zal doorverwijzen? Exmar doet het inderdaad ook goed, heb er zelf ook in portefeuille, maar waarom dan niet terug Exmar aankopen, gezien het superdividend, en de - zeer - goede vooruitzichten?
ik denk dat de koers rond de €10,50 à €11,00 zal blijven tot eind oktober...Wachten op de beslissing van de dividend uitkering en dan handelen. Rustig blijven zitten is volgens mij de beste oplossing en zeker niet verkopen.
2.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 17:35
Koers 7,620
Verschil +0,110 (+1,46%)
Hoog 7,850
Laag 7,620
Volume 3.495
Volume gemiddeld 13.277
Volume gisteren 12.040