AB InBev « Terug naar discussie overzicht

Proost!

5.274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 » | Laatste
Rider
1
voda
1
ING: weinig verrassingen bij AB InBev

Door ABM Financial News op dinsdag 31 oktober 2023
Views: 91

(ABM FN) AB InBev heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan concurrent Heineken. Dit stelden analisten van ING dinsdag.

De volumes van AB InBev daalden autonoom met 3,4 procent en de omzet steeg met 5,0 procent. Bij Heineken was dit volgens ING een daling van 4,2 procent en een stijging van 4,5 procent.

Verder steeg de genormaliseerde EBITDA van AB InBev afgelopen kwartaal met 4,1 procent naar 5,4 miljard dollar. Dat is zoals ING ook had verwacht, maar 2 procent beter dan de analistenconsensus.

AB InBev ondervond nog altijd last van de controverse rondom Dylan Mulvaney in de VS. De volumes daalden daar met 17 procent op jaarbasis.

Samenvattend waren de cijfers van AB InBev min of meer conform verwachting en herhaalde de brouwer ook de outlook. "We verwachten niet veel koersbeweging", aldus ING, dat het Houden advies voor het aandeel handhaafde met een koersdoel van 54,92 euro.

Het aandeel AB InBev steeg dinsdag met 2,8 procent naar 52,26 euro.

Bron: ABM Financial News
trab33
1
voor het eerst in meer dan 35 jaar handelen eigenaar van Ab inbev aan 52 rond .
ze weten altijd wel winst te maken zelfs op minder omzet :) . Denk dat de storm over de plas zijn hoogtepunt bereikt heeft en volgende kwartalen zal volgens mij de omzet terug toenemen .
Het aangekondigde inkoopprogramma en versnelde afbouw van de schulden heeft mij over de streep getrokken
JdeFL
1
08:59
Barclays over AB InBev: 'Inkoop signaleert vertrouwen over schuldafbouw'
Beurshuis Barclays handhaaft na het kwartaalrapport van AB inBev het koopadvies voor de bierreus, al is analist Laurence Whyatt wat ontgoocheld dat CEO Michel Doukeris de jaarprognose niet verfijnd heeft.

Whyatt toont zich echter aangenaam verrast over de onverwachte aankondiging dat AB InBev 1 miljard dollar eigen aandelen en voor 3 miljard schulden zal opkopen (zie post van 8u09). 'De inkoop signaleert volgens ons vertrouwen dat AB InBev tegen eind dit jaar de schulden tot minder dan 3 keer de ebitda (bedrijfswinst voor afschrijvingen, red.) kan verlagen', stelt Whyatt. (tijd.be)
Hernia
0
De aandeleninkoop met een schulden afbouw is een goed teken. AB Inbev is een prachtig aandeel in deze onrustige tijden.
Altijd
0
quote:

Topper schreef op 31 oktober 2023 17:48:

De aandeleninkoop met een schulden afbouw is een goed teken. AB Inbev is een prachtig aandeel in deze onrustige tijden.
Zeker! Vaak vraag je je af waarom we in hemelsnaam in dit aandeel zitten met alle schulden, en daarmee rentegevoeligheid, grondstoftekorten etc. En ineens weet je het weer: het aandeel is recessie- en inflatiebestendig. En nu finalmente gevolgd door inkoop van aandelen omdat de schuldafbouw iets minder prio krijgt. Na 10 (?) jaar sparen. Vasthouden maar.

Opmerkelijk: de kopersstaking in de VS weet nog geen deuk in een pakje boter te slaan, gezien de kwartaalcijfers. Best een prestatie en dat het aandeel aanmerkelijk hoger is gesloten mag dan geen verrassing zijn (wél misschien voor wat zure analisten die gapend de cijfers een 7- gaven).

Proost!
Superdude
1
voda
1
Deutsche Bank verlaagt koersdoel AB InBev
Gepubliceerd door Trivano.com op 1 november 2023 om 08:34

De analisten van Deutsche Bank waren woensdag opnieuw positief over AB InBev. Deutsche Bank herhaalde het advies kopen voor de aandelen van AB InBev.

Het koersdoel werd verlaagd van 65,00 naar 61,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van AB InBev met 14% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 53,63 EUR.
voda
1
Barclays verlaagt koersdoel AB InBev
Gepubliceerd door Trivano.com op 1 november 2023 om 07:26

De analisten van Barclays waren woensdag opnieuw positief over AB InBev. Barclays herhaalde het advies overweight voor de aandelen van AB InBev.

Het koersdoel werd verlaagd van 68,00 naar 67,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van AB InBev met 25% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 53,63 EUR.
Leefloon
1
quote:

Superdude schreef op 1 november 2023 09:26:

Schiet niet op met dit aandeel!
Bieraandelen deden per saldo weinig in oktober, met AB InBev als winnaar. Dat gaat echter voorbij aan de gemiste malaise op de beurzen, met bijvoorbeeld een door AB InBev gemiste -5,52% van de BEL 20 of de recente bodemvorming bij Co.Br.Ha. Tegenover +2,13% voor AB Inbev, waar het eigenlijk gaat over meevallende krimp en over een miljard dat niet naar de de koers dominerende schuldenberg vloeit.
trab33
0
quote:

trab33 schreef op 31 oktober 2023 10:11:

voor het eerst in meer dan 35 jaar handelen eigenaar van Ab inbev aan 52 rond .
ze weten altijd wel winst te maken zelfs op minder omzet :) . Denk dat de storm over de plas zijn hoogtepunt bereikt heeft en volgende kwartalen zal volgens mij de omzet terug toenemen .
Het aangekondigde inkoopprogramma en versnelde afbouw van de schulden heeft mij over de streep getrokken
.
voor het eerst ook verkocht aan 54,67.
Mooi ritje , drink ik een jupie op schol!!!!
MQ666
0
Bierbrouwers vrezen vermageringsspuit niet

Chocolade- en chipsproducenten vrezen dat de nieuwe afslankmedicijnen ook hun winsten zullen doen wegsmelten. Bierbrouwers zijn minder ongerust. ‘Van cannabis zei men ook dat legalisering de biermarkt zou verstoren. Maar de bierconsumptie is alleen maar blijven stijgen.’

Reuters
Gisteren om 16:30

Internationale bierreuzen als AB InBev en Carlsberg relativeren de bezorgdheid van sommige investeerders dat door het succes van nieuwe afslankmedicijnen mensen minder bier zouden drinken. De grote vraag naar de afslankspuit Wegovy (hier nog verkocht onder de naam van het diabetesmedicijn Ozempic) van het Deense Novo Nordisk leidde eerder al tot onrust bij voedingsreuzen als Mondelez en Unilever. Hun aandelenkoersen kregen een tik door de vrees van beleggers dat consumenten minder snoep, fastfood en andere ongezonde voeding zouden eten. In enquêtes gaven gebruikers van Wegovy of Ozempic ook aan hun gebruik van alcohol of rookwaren te willen verminderen.

Beide ceo’s wezen er nog op dat ze in hun portfolio sowieso al verschillende bieren hebben met een laag koolhydraten- of caloriegehalte. Bovendien zijn ze ook sterk aanwezig in markten waar obesitas veel minder een probleem is dan in die landen waar de vraag naar afslankmedicijnen explodeert. Een fles Budweiser telt zo’n 116 calorieën, terwijl de alcoholvrije variant van dat bier slechts 46 calorieën bevat. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het voor een gezonde volwassen persoon aangewezen 2.000 tot 2.400 calorieën per dag te consumeren.

De WHO waarschuwt wel dat alcohol een betekenisvolle rol speelt bij meer dan tweehonderd ziektes, verwondingen of andere gezondheidsproblemen. Daarom hebben bierbrouwers meer te vrezen van overheidsmaatregelen om de consumptie te beperken, zoals hoge taksen en gezondheidswaarschuwingen, dan van afslankmedicijnen.

Glas half vol?
De reden waarom Wegovy, het allereerste echt werkende medicijn tegen overgewicht, de voedingsindustrie zorgen baart, is dat het behoort tot de klasse van zogenaamde GLP1-agonisten. Die werden oorspronkelijk ontwikkeld om diabetes type 2 te behandelen. Maar de werkzame stoffen blijken niet alleen de suikerwaarden in het bloed onder controle te houden. Ze temperen ook het hongersignaal in de hersenen. Bovendien vertragen ze de werking van de maag, waardoor gebruikers zich langer verzadigd voelen.

Uit klinische tests op knaagdieren zou blijken dat GLP1-agonisten ook alcoholconsumptie verminderen en afkickverschijnselen bij het stoppen met drinken temperen. Klinische tests bij mensen focussen voorlopig op personen met alcoholproblemen, eerder dan op doorsneedrinkers.

Toch nemen de ceo’s van AB InBev en Carlsberg niet alle bezorgdheden bij investeerders weg. ‘Iedereen moet drinken, maar dat hoeft geen bier te zijn’, zei Moritz Kronenberger, de portfoliomanagers van Union Investment (de investeringstak van de Duitse DZ Bank Group) na voorstelling van de resultaten. Hij verwacht van de brouwers meer harde data en een proactieve communicatie over de impact van de afslankmedicijnen op de bierconsumptie. ‘Ze moeten zich voorlopig niet al te veel zorgen maken, maar ze mogen ook niet zelfingenomen zijn.’
voda
1
DZ Bank verlaagt koersdoel AB InBev
Gepubliceerd door Trivano.com op 2 november 2023 om 18:36

De analisten van DZ Bank waren donderdag opnieuw positief over AB InBev. DZ Bank herhaalde het advies kopen voor de aandelen van AB InBev.

Het koersdoel werd verlaagd van 64,00 naar 63,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van AB InBev met 16% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 54,39 EUR.
JdeFL
1
'k Heb er hier nog wat van, maar elke keer dat ik denk 'zou ik ze niet verkopen', stijgen ze een halve €. Was een trade, met de bedoeling om op 53 winst te nemen. Koers van vandaag, toch al weer een half jaar geleden dat we die nog zagen.
JdeFL
1
08:36
HSBC zet AB InBev op kooplijst
Analist Carlos Laboy van HSBC trekt zijn advies voor AB InBev op van 'houden' naar 'kopen'. Hij zet zijn koersdoel op 65 euro tegen 60 euro voorheen. De aanpassingen volgen op de kwartaalresultaten van de bierbrouwer. (Tijd.be)
Leefloon
1
MQ666
1
Staking bij AB InBev: productie ligt stil in Leuven, Luik en Hoegaarden

Nadat onderhandelingen over loon- en arbeidsvoorwaarden zijn afgesprongen, heeft het personeel het werk neergelegd in verschillende vestigingen van bierbrouwer AB InBev, meldt vakbond ACV. ‘Wij willen een deel van de koek. Dat lijkt ons niet meer dan normaal.’
belga
Vandaag om 11:32

Er is een staking uitgebroken bij AB Inbev, in de vestigingen in Leuven, Luik en Hoegaarden, nadat onderhandelingen rond loon- en arbeidsvoorwaarden zijn afgesprongen, zegt ACV-secretaris Sander Mouton, en wordt bevestigd door de directie. Die vinden elke twee jaar plaats, maar bij het laatste overleg afgelopen dinsdag ‘bleek het water tussen werkgever en werknemer te diep’, aldus Mouton.

Volgens Mouton kan InBev ‘wel miljoenen euro’s voorzien voor de directie en de aandeelhouders’, maar wil het de winst niet delen met de arbeiders en bedienden. ‘Terwijl zij de fabrieken dagelijks doen draaien’, stelt de ACV-secretaris. ‘We willen een deel van de koek. Dat lijkt ons niet meer dan normaal.’

ACV vraagt concreet dat de koopkrachtpremie, die de regering mogelijk heeft gemaakt, wordt uitgeschreven. ‘En er mag ook hier en daar iets extra van loon worden toegekend’, zegt Mouton. Ook de werkdruk zou volgens de vakbondssecretaris te hoog liggen. ‘Er wordt al jaren zwaar bespaard op personeel. Mensen gaan op pensioen, maar worden niet vervangen. We moeten almaar meer werken met minder mensen.’

Directie betreurt staking
‘We betreuren dat, ondanks de lopende gesprekken, er een staking is ontstaan bij een deel van het personeel in de brouwerijen, distributiecentra en bij onze technische horecateams’, zegt de directie van AB InBev in een schriftelijke reactie tegenover Belga. ‘Er stond volgende week reeds een opvolgend overleg gepland met de betrokken werknemers. We hopen via constructief overleg deze situatie snel op te lossen.’

Mouton sluit niet uit dat er ook vrijdag nog wordt gestaakt. ‘Dat zal afhangen van de reactie van de directie.’
MQ666
1
Staking bij AB InBev gaat voort in Leuven en Hoegaarden, productie in Luik weer opgestart

Bron: belga
Vandaag om 09:56

Donderdag zijn de vakbonden een staking gestart bij de bierreus. In de fabrieken in Leuven, Hoegaarden en Luik bleven de deuren gesloten en lag de productie volledig stil. Intussen is het personeel van de brouwerij in Luik, waar het Jupiler-bier gebrouwen wordt, weer aan de slag gegaan. Maar in Leuven en Hoegaarden ligt de productie nog steeds stil.

Vrijdag is ook brouwerij Bosteels, waar de bieren Karmeliet en Kwak geproduceerd worden, dicht, en zijn alle depots van het land gesloten. ‘Dat betekent dat er vandaag geen bier wordt geleverd aan cafés’, vertelt ACV-vakbondssecretaris Sander Mouton. ‘Als een cafébaas niet veel stock op overschot heeft, zou de consument het kunnen voelen.’

Aanleiding voor de staking zijn moeizame onderhandelingen tussen de directie en vakbonden over de loon- en arbeidsvoorwaarden, die elke twee jaar plaatsvinden, en de werklast op verschillende plekken. De vakbonden willen de maximale koopkrachtpremie die de regering mogelijk heeft gemaakt, willen dat recurrente premies mogelijk zijn en vragen meer garanties op werkbaar werk. Tegelijk hekelen de bonden de ‘gebrekkige investeringen in personeel en infrastructuur’.

Volgende week vrijdag staat een nieuwe vergadering gepland tussen directie en vakbonden.
MQ666
1
Staking bij AB Inbev voorbij, maar nog geen akkoord

De staking in de Belgische brouwerijen van AB Inbev is voorbij. De vakbonden en de directie hebben afgesproken om vrijdag verder te overleggen over de loon- en arbeidsvoorwaarden. Ook in de depots is het werk volledig hervat. Dat melden de vakbonden.

Vorige week donderdag en vrijdag werd in verschillende sites en depots van de brouwer gestaakt. Op donderdag lag de productie volledig stil in de fabrieken van Leuven, Hoegaarden en Jupille. Vrijdag werd het werk al hervat in Jupille, maar in Leuven en Hoegaarden bleven de deuren nog dicht. Op vrijdag heeft ook het personeel van brouwerij Bosteels in Buggenhout het werk neergelegd, en staakten de werknemers van de depots, vanwaaruit leveringen naar cafés gebeuren, mee.

Aanleiding voor de staking waren moeizame onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie van AB InBev over de loon- en arbeidsvoorwaarden. Na twee overlegmomenten was het ‘water tussen werkgever en werknemer te diep’ volgens de bonden. De vakbonden vragen recurrente loonpremies, de maximale koopkrachtpremie en willen garanties op werkbaar werk. Tegelijk hekelen ze de ‘gebrekkige investeringen in personeel en infrastructuur’.

Komende vrijdag staat een nieuw overleg gepland tussen directie en vakbonden. Beide partijen hebben bevestigd dat het overleg doorgaat. ‘We moeten een akkoord bereiken tijdens die vergadering’, zegt ABVV-secretaris Pieter Van Der Elst. ‘Als er geen akkoord wordt gevonden, zullen er nieuwe acties volgen.’
Ezeltje_Strekje
1
Heb je ze tot op heden nog bijgehouden?
Sinds je post had je er namelijk nog wat extra op kunnen verdienen.

Zelf ga ik morgen afstand nemen van m’n AB Inbev-aandelen, heb er ondertussen een mooi ritje mee kunnen maken (na een hele tijd geduld te moeten hebben).
5.274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 56,120
Verschil +0,060 (+0,11%)
Hoog 56,360
Laag 55,280
Volume 1.175.113
Volume gemiddeld 1.299.552
Volume gisteren 1.405.502