Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

Fair Financing Firm

503 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
Hammer
0
quote:

Pitmans schreef op 20 oktober 2023 23:41:

Of poetsen Kennie en Crazy Duck dat wel eventjes weg als het boekhoudersprobleempje is opgelost ?
Kennie en Kokkie die als duo Spic & Span grote schoonmaak komen doen mocht dat miezerige probleempje van tafel zijn geveegd, klinkt warempel nog geloofwaardig ook!
ramptoerist
0
Begrijp sowieso niet waarom deze eenmanszaak niet allang in de krochten van de Franse beurs een notering heeft aangevraagd, dan wel & reeds heeft.
Deze volstrekt waardeloze NL zombie notering gaat er toch af.
Hammer
0
quote:

ramptoerist schreef op 21 oktober 2023 16:06:

Begrijp sowieso niet waarom deze eenmanszaak niet allang in de krochten van de Franse beurs een notering heeft aangevraagd, dan wel & reeds heeft.
Deze volstrekt waardeloze NL zombie notering gaat er toch af.
Ik vind u nu wel erg negatief. Wat als Diede zou besluiten om alsnog fair friet te gaan bakken? Diede's Fair Diner zou toch wel enig toekomstperspectief kunnen bieden? Geef hem nou toch een eerlijke kans! ;-)
ramptoerist
0
van elk frietje wat u koopt, gaat er 10 % van de 'winst' ( HAHA) naar onze eigen ANBI stichting!
Wat een bijzonder prettige aftrekpost is, en wij naar hartenlust zelf kunnen invullen wat er dan met de centjes gaat gebeuren.
En die stichting heeft enorm veel onkosten he..
Hammer
0
Leuk idee Ramptoerist!

Maar wordt het niet tijd voor een ronkend PB? Bij DGB doen ze daar wel aan! :-)
Hammer
0
Een dikke 8 procent in de plus, altijd fijn als er iemand naar mij luistert. :-)

(geen positie)
Hammer
0
quote:

bik schreef op 6 november 2023 13:56:

Dat zal wel weer,braafste jongetje der iex!
U hier? Dat betekent einde verhaal voor dit kleurrijke fonds...
Hammer
0
Ron Kerstens
0
Gebeurtenissen na balansdatum

De route die nog overblijft om de notering in Amsterdam te behouden is dat de Portugese accountant CFA Lavide zal
accepteren als klant. Er is echter geen zekerheid dat dit zal gebeuren. Ook is nog niet bekend wat de kosten zullen zijn van een
samenwerking met CFA.
Lavide zal uiterlijk in oktober een beslissing nemen. Onderwerp van de beslissing is in ieder geval een eventuele notering aan
de beurs van Euronext Brussel. Mogelijk zal dan ook een samenwerking met CFA tot de opties behoren. De beslissing zal
worden gebaseerd op mate van zekerheid van het slagen van het proces, de hoogte van lange en korte termijnkosten en de
aantrekkelijkheid en waarde van de beursnotering.

Heeft iemand gehoord wat die beslissing is geworden ? Of zet Lavide nu vol in op Euronext (zie onderstaande quote uit laatste PB) ?

Voor Lavide is dus op dit moment vooral van belang dat de delistingprocedure voor haar aandelen op Euronext Amsterdam niet eindigt op 6 november 2023, maar op 18 januari 2024. Lavide zal zich in de extra tijd die het haar gegeven is ten volle inzetten om met een OOB-accountant tot een opdrachtbrief te komen. Er vallen nog geen zekerheden te geven over dit proces.
Ron Kerstens
3
Hoe verzin je het;

Centenfonds vindt accountant in KPMG en mag beursnotering houden

Eva Schram
In 2021 plaatste Euronext tien bedrijven op het strafbankje. Foto: Berlinda van Dam/ANP
In het kort

New Sources Energy, een lege beurshuls, vindt een accountant in KPMG.
Het centenfonds is dit jaar het tweede beursfonds dat intrekken van de beursnotering door Euronext weet af te wenden.
Zes andere kleine beursfondsen hebben nog tot 15 januari de tijd een opdrachtbrief van een gecertificeerde accountant te overleggen.

Het minibeursfonds New Sources Energy uit Woerden heeft een zogeheten ‘engagement letter’ getekend met KPMG voor de controle van de jaarrekening 2024. Daarmee voldoet het centenfonds, met een beurswaarde van €1,8 mln, aan de vernieuwde voorwaarden van Euronext om een naderend einde van de beursnotering te voorkomen.

New Sources Energy is een lege beurshuls die sinds 2017 zonder gecertificeerde accountant zat. In oktober stelde het bestuur een nieuwe ceo, registeraccountant Leonard Vereecken, aan. Telefonisch geeft Vereecken aan dat zijn voorlopige aanstelling bijdraagt aan de beslissing van KPMG om de controle van boekjaar 2024 te willen doen. Het was bij zijn weten de eerste keer dat New Sources Energy zich bij het accountantskantoor meldde voor de controle.

Strafbankje

In 2021 plaatste de beursuitbater van het Damrak tien bedrijven op het zogeheten strafbankje, omdat zij toen al enkele jaren geen jaarrekening met een goedkeurende verklaring van een gecertificeerde accountant konden overleggen. Sinds afgelopen voorjaar werden deze bedrijven geconfronteerd met een naderende ‘delisting’ door Euronext omdat de termijn waar binnen ze een accountant mochten vinden was verstreken.

Nederlandse beursfondsen mogen de controle alleen laten doen door een accountant met een zogeheten oob-vergunning, voor ‘organisaties van openbaar belang’. Er zijn in Nederland slechts zes kantoren die zo’n vergunning hebben, Pwc, KPMG, Deloitte, EY, Mazars en BDO. Dat zorgt voor schaarste op de markt, waar vooral de kleinere beursfondsen last van zeggen te hebben.

Critici wezen er eerder dit jaar in het FD echter op dat bij het wel of niet accepteren door accountants van kleine beursfondsen mogelijk ook andere oorzaken speelden. Zo wezen zowel een woordvoerder van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) als Gerben Everts, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) er afgelopen voorjaar op dat de interne controle op de administratie mogelijk ook een rol speelt.
Zevende accountant

Van de tien bedrijven die in 2021 door Euronext op het strafbankje werden geplaatst, hebben er slechts twee inmiddels een accountant gevonden. Naast New Sources Energy gaat het om investeringsfonds Value8, onder leiding van voormalig VEB-voorman Peter Paul de Vries. Die ging afgelopen voorjaar in zee met het Portugese accountantskantoor CFA.

Met de aanmelding van CFA bij toezichthouder AFM trad een zevende oob-accountant toe tot de Nederlandse markt. Dat was in oktober aanleiding voor Euronext om uitstel te verlenen voor de naderende intrekking van de noteringen van de overgebleven bedrijven.

Zij hebben tot 15 januari 2024 om een opdrachtbrief van een oob-accountant voor controle van boekjaar 2024 te overleggen. Voldoen ze daaraan, dan mogen ze hun notering houden. Ze verdwijnen pas van het strafbankje als ze voor het jaar 2024 een goedgekeurde jaarrekening kunnen overleggen. Dat geldt ook voor New Sources Energy.

Kaartenmaker Geojunxion, het voormalige AND Publishers, heeft besloten de beursnotering in te leveren. Dinsdagochtend stemden de aandeelhouders op een ingelaste vergadering in met een voorstel van de twee grootste aandeelhouders om het bedrijf uit te kopen voor €1,10 per aandeel.

Laddermaker Alumexx, CO2-projectontwikkelaar DGB, beleggingsplatform IEX, investeerder MKB Nedsense, lege beurshuls Lavide, en vastgoedfonds Bever zijn nog op zoek naar een accountant. Biotechbedrijf Esperite werd in 2022 failliet verklaard.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1499534/cent...
Leefloon
0
Emigratie, verdwijning of overleden rechtspersoon: het aantal resterende Nederlandse aandelen in Amsterdam vanaf 18 januari illustreert een kwantitatief systeemprobleem, ook als er e-i-n-d-e-l-i-j-k alleen maar wrakhout wordt gerecycled of vernietigd. En dan is dat - zeer lage - aantal resterende noteringen met, Amsterdam als hoofdmarkt, inclusief fiscale brievenbussen...
voda
1
Lavide vindt OOB-accountant
08-jan-2024 08:30

Voor controle jaarrekening.

(ABM FN-Dow Jones) Lavide heeft een opdrachtbrief ontvangen van een OOB-accountant voor de controle van de jaarrekening over 2024. Dit maakte het bedrijf maandag bekend.

De OOB-accountant heeft bevestigd de controle van de jaarrekening 2024 van Lavide te kunnen en willen uitvoeren.

Het betreft een OOB-accountant uit een andere EU-lidstaat, maar die aan de geldende registratie-eisen voldoet, aldus Lavide.

Dit accountantskantoor heeft aan Lavide meegedeeld dat zij verwacht dat de registratieprocedure bij de AFM op korte termijn zal worden afgerond. De werkzaamheden zullen worden verricht door een Nederlandse externe accountant die reeds bij de NBA en AFM is geregistreerd.

Hiermee voldoet Lavide aan de regels van Euronext, en het bedrijf verwacht dat de delisting-procedure door het beursbedrijf zal worden stopgezet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Gaasp
0
Is het geheim welke accountant de boeken gaat controleren, en worden de jaarrekeningen straks met "anoniem" afgetekend?
bertje bertje
0
Heeft deze plotselinge stijging ook een mogelijke relatie tot het overnemen van deze lege huls voor toetreding van een nieuw bedrijf? Of blijft het voorlopig nog even levenloos als de afgelopen jaren?
Ron Kerstens
2
Er heeft in elk geval iemand zijn kans gegrepen om zijn/haar stukken te lozen. Behalve Kok en Diede hebben enkel Wijs en Amelie Holding een substantieel belang, Wijs houdt er 175k en Amelie 290k. Gezien de verkoop blokken vanochtend moet een van de twee afscheid genomen hebben. Kopers moeten zich melden als ze meer dan 175k aandelen (slechts 40.000 euro) gekocht hebben. Ben benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen, stay tuned.
Hammer
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 8 januari 2024 11:22:

Er heeft in elk geval iemand zijn kans gegrepen om zijn/haar stukken te lozen. Behalve Kok en Diede hebben enkel Wijs en Amelie Holding een substantieel belang, Wijs houdt er 175k en Amelie 290k. Gezien de verkoop blokken vanochtend moet een van de twee afscheid genomen hebben. Kopers moeten zich melden als ze meer dan 175k aandelen (slechts 40.000 euro) gekocht hebben. Ben benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen, stay tuned.
Spannende cliffhanger Ron Kerstens! :-)
Ron Kerstens
0
Zeker :-) De kaspositie is negatief en Lavide draait op de 350k lening van de beide grootaandeelhouders, nu is het de vraag of de toezeggingen/commitments van 2 jaar geleden nog gelden;

9 June, 2022 22:23

Lavide Holding N.V. (“Lavide”) heeft in de afgelopen weken gesprekken gevoerd met een investeerder, die tevens aandeelhouder van Lavide is. Het betreft Kennie Capital B.V. (de heer D.M. van den Ouden). Afgelopen week heeft hij het bestuur een voorstel gedaan om de holding operationeel te maken als investeringsmaatschappij.

Lavide heeft van hem en een andere investeerder getekende commitment- en ‘proof of fund’-verklaringen ontvangen. Daarmee heeft Lavide de zekerheid van een investering in de holding ter waarde van in totaal € 5 miljoen.

Op 9 juni 2022 hebben partijen een LOI getekend. Hierin zijn een aantal voorwaarden en nadere afspraken, die samenhangen met de investering, vastgelegd.

Directe financiering

Lavide zal op zeer korte termijn 50.000 aandelen A uitgeven aan een van de investeerders, tegen een uitgiftekoers van € 0,50. Het daarmee gemoeide bedrag van € 25.000 is reeds ter beschikking gesteld. De onlangs verstrekte lening van €10.000 zal Lavide aflossen door uitgifte van 20.000 aandelen A. Dit biedt Lavide het benodigde extra werkkapitaal voor het uitwerken van de plannen, het voorbereiden van een statutenwijziging en het uitroepen van een BAVA.

Kredietfaciliteit / AVA 22 juni 2022

Kennie Capital en een andere investeerder zullen direct na de op 22 juni 2022 te houden AVA een faciliteit van € 75.000 beschikbaar stellen om de operationele kosten van de holding te dekken.
De faciliteit draagt een rente van 8% en vervalt op 31 december 2022.

Tijdens de AVA zal de heer Van den Ouden zijn plannen toelichten. In deze vergadering kunnen nog geen concrete besluiten worden genomen over de voorgenomen plannen.

Vervolgfinanciering door obligatielening
De reeds getekende commitmentverklaringen betreffen een hoofdsom van € 5.560.000. De obligaties zullen op 90% van de nominale waarde worden volgestort, Op grond van de huidige commitment verklaringen zal Lavide een bedrag van € 5.004.000 ontvangen tegen uitgifte van een converteerbare obligatielening van € 5.560.000. De obligatielening heeft een looptijd 5 jaar, een couponrente van 6% per jaar en een conversiekoers € 0,50. Kennie Capital B.V. zal zich inspannen om nog meer commitmentverklaringen te ontvangen, maximaal tot een bedrag van in totaal € 10 miljoen.
Ook zullen de investeerders optierechten ontvangen op een gelijk aantal aandelen, dat ieder met zijn deel van de hoofdsom van de converteerbare obligatielening kan verwerven, tegen een uitoefenprijs van €0,50. Het ligt in de lijn der verwachting, dat alle obligatiehouders hun lening in aandelen zullen omzetten, zodra Lavide hiervoor toelating tot de notering van Euronext Amsterdam heeft verkregen.
Hammer
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 8 januari 2024 16:41:

Zeker :-) De kaspositie is negatief en Lavide draait op de 350k lening van de beide grootaandeelhouders, nu is het de vraag of de toezeggingen/commitments van 2 jaar geleden nog gelden;
Op dit moment alweer 5 procent eraf, de spanning loopt hoog op! Oh oh, als dit maar goed komt.

(geen positie)
503 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 15:23
Koers 0,286
Verschil +0,010 (+3,62%)
Hoog 0,296
Laag 0,276
Volume 11.144
Volume gemiddeld 10.565
Volume gisteren 3.535