Biotalys « Terug naar discussie overzicht

Forum Biotalys geopend

74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
voda
0
KBS Securities positief over aanwinst Biotalys

Analist Guy Sips van KBC Securities is positief over de onderzoekstopper, Carlo Boutton, die Biotalys BTLS 1,41%
wegsnoept bij de farmareus Sanofi. 'We denken dat het erg positief is dat hij ervaring heeft in het werken met antilichaam-innovatie en een voorbeeldig trackrecord heeft in het bouwen van onderzoeksplatformen', klinkt het. Volgens Sips moet Boutton de technologische innovatie versnellen in de volgende fase van de groei van Biotalys, namelijk het bieden van effectieve en duurzame alternatieven voor traditionele gewasbeschermingsproducten.

Sips herinnert eraan dat het bedrijf onlangs een doorbraak had door de productie van gewasbeschermingsmiddel Evoca op te krikken. In januari liet Biotalys weten dat zijn laboratoria zes keer meer eiwitten kunnen produceren die het actieve ingrediënt zijn voor Evoca. 'Als er een Amerikaanse goedkeuring komt, die verwacht wordt in het tweede halfjaar van 2022, dan kan de doorbraak in de eiwitproductie een kans bieden om de nieuwe generatie van het product tegen 2026 op de markt te brengen tegen competitieve prijzen.'

De analist legt uit dat de onderneming, om optimaal gebruik te maken van de genoemde kans, de pijplijn van zijn producten heeft aangepast om te focussen op het zo snel mogelijk winnen van marktaandeel met de volgende generatie Evoca-producenten.

Carlo Boutton heeft een voorbeeldig track record in het bouwen van onderzoeksplatformen.
GUY SIPS
ANALIST BIJ KBC SECURITIES

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ek...
[verwijderd]
0
Biotalys verwacht dit jaar minder cash te verbranden

(ABM FN) Biotalys voor heel 2022 een minder grote uitstroom aan kapitaal. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het bedrijf actief in landbouwtechnologie.

Het bedrijf verwacht dat de cashburn met 24 tot 26 miljoen euro dit jaar wel iets lager uitvalt dan eerder werd voorzien. Aanvankelijk mikte Biotalys namelijk op 27 tot 29 miljoen euro. Biotalys verwacht wat kosten te besparen, maar waarschuwde ook dat door uitgestelde leveringen de kosten wat opschuiven.

Per eind had Biotalys nog 45,6 miljoen euro in kas, nadat het bedrijf vorig jaar 52,8 miljoen euro ophaalde met de beursgang in Brussel. Er werd 9,6 miljoen euro in de bedrijfsvoering gestoken, en de totale kasuitstroom bedroeg uiteindelijk 10,5 miljoen euro.

"Biotalys blijft de weg banen naar een veiligere en duurzamere voedselvoorziening door een sterke productpijplijn, een uitzonderlijk getalenteerd team en een wereldwijd partnernetwerk uit te bouwen", aldus CEO Patrice Selles. "We hebben in de eerste helft van 2022 een aantal belangrijke mijlpalen bereikt", zo stelde de topman bovendien.

Zo werd een doorbraak bereikt in de eiwitexpressie van het bioactieve ingrediënt van Evoca en werkt Biotalys samen met Novozymes om de mogelijkheden voor Evoca uit te breiden. Biotalys verwacht begin 2023 de eerste registratie van Evoca in de Verenigde Staten.

Onder de streep restte een verlies van 9,9 miljoen euro tegen 7,2 miljoen euro een jaar eerder. Onder meer de kosten liepen iets op.

De operationele inkomsten bedroegen 1,1 miljoen euro tegen 0,8 miljoen euro een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
1
22-08-2022

Berenberg blijft Biotalys koopwaardig vinden

Na de halfjaarresultaten van Biotalys voert analist Sebastian Bray van Berenberg slechts kleine wijzigingen door in zijn model. De aanpassingen zijn vooral een gevolg van het feit dat de Gentse specialist in biologische gewasbescherming de Amerikaanse goedkeuring van het schimmelbestrijdingsmiddel Evoca nu pas begin 2023 verwacht in plaats van eind dit jaar. Bray rekent op 2 tot 3 maanden vertraging, wat volgens hem vooral te maken heeft met de werklast van EPA, het Amerikaanse agentschap voor bescherming van het leefmilieu.

Door de vertraging verlaagt Biotalys de prognose voor hoeveel cash het dit jaar denkt te verbranden, van 27 à 29 miljoen euro tot 24 à 26 miljoen euro. Bepaalde kosten, onder meer voor veldproeven, zullen immers verschuiven. De halfjaarcijfers zelfs waren grotendeels in lijn met de verwachtingen.

Berenberg vindt Biotalys onverminderd koopwaardig met een stabiel koersdoel van 9 euro. Analist Bray wijst erop dat het aandeel sinds de beursgang midden vorig jaar slechts 3 procent heeft verloren, terwijl de Nasdaq Biotech Index sindsdien meer dan 20 procent verzwakte.
Down-up
0
15 november 2022
Onderhavig verslag werd door de raad van bestuur van de Vennootschap (de “Raad van Bestuur”) voorbereid conform arBkel 7:228 van het WVV met het oog op de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de Vennootschap voorzien op 27 december 2022.
Conform het hierboven aangehaalde arBkel 7:228 WVV dient een algemene vergadering van aandeelhouders te worden samengeroepen wanneer ten gevolge van geleden verlies het neKo-acBef gedaald is tot minder dan de helM van het kapitaal van een vennootschap. De algemene vergadering moet bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of had moeten vastgesteld worden op basis van weKelijke of statutaire bepalingen om te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap of over andere in de agenda aangekondigde maatregelen om de conBnuïteit van de vennootschap te vrijwaren.
In dit geval stelt de Raad van Bestuur voor om een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de Vennootschap samen te roepen op 27 december 2022 op de welke de Raad van Bestuur voorstelt om de acBviteiten van de Vennootschap voort te zeKen.
Ter gelegenheid van dezelfde buitengewone algemene vergadering stelt de Raad van Bestuur voor om in totaal 58.966.826,06 EUR aan verliezen (zijnde het totale bedrag van de overdraagbare verliezen volgens de niet-geconsolideerde statutaire jaarrekening van de Vennootschap voor de periode afgesloten op 31 december 2021) te absorberen op de volgende manier:
(a) een bedrag van EUR 37.656.747,71 door de vermindering van het kapitaal waardoor het kapitaal van EUR 82.204.665,05 naar EUR 44.547.917,34 wordt gebracht zonder vermindering van het aantal aandelen;
(b) een bedrag van EUR 21.310.078,35 door verlaging van de uitgiMepremies, waardoor de uitgiMepremies van EUR 34.082.506,02 op EUR 12.772.427,67 worden gebracht.

Wil dit zeggen dat de beurskoers ook met bijna 50% daalt na stemming van de kapitaalvermindering, of zie ik dat verkeerd?
Graag wat info over deze materie
lady
0
Wil dit zeggen dat de beurskoers ook met bijna 50% daalt na stemming van de kapitaalvermindering, of zie ik dat verkeerd?
Graag wat info over deze materie> 12.15 > 1 MAAND GELEDEN ,? ?,
EH AHLORS ! Mag het iets meer zijn ,,???
[verwijderd]
0
KBC Securities herhaalt het koopadvies voor BIOTALYS
donderdag 16 maart 2023 - 06:51u -

Het koopadvies van woensdag 1 maart 2023 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -9,85%.

Koersdoel €8,70.
miet
0
miet
0
voda
0
KBC Securities herhaalt advies voor Biotalys
Gepubliceerd door Trivano.com op 2 oktober 2023 om 12:40

KBC Securities heeft de aandelen van Biotalys maandag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies kopen voor de aandelen van Biotalys.

Ook het koersdoel van 7,80 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Biotalys met 84% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 4,25 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Biotalys met 99% ziet stijgen tot 8,47 EUR.
Pensioen planner
0
We hebben wel echt een nieuw dieptepunt te pakken hier.. Sinds de positieve beoordelingen is er nog bijna 30% af gegaan... Koersdoel van KBC staat nog op 260%.. Laten we hopen op snel positief nieuws.
Nog volgers die bijkopen rond deze koers van 3,00?
SJC
0
Vorige week voor het eerst bescheiden ingestapt op 3.18 Had toen het idee dat het redelijk aan het bodemen was rond die koers. Helaas toch nog iets te vroeg.

Dit "lijkt" me echt een mooi aandeel met een mooie potentie voor in de toekomst. Het is alleen zo lastig inschatten als niet biochemicus hoe geweldig het echt is....
Zeus
0
Het is ongelofelijk. Ik zie op de site dat men druk bezig is met het geven van presentaties (vandaag bij Kepler bijv.) Geen idee wat er verteld wordt maar erg positief zal het niet zijn.
Juancito
0
Gisteren wat bijgekocht aan 2,98, vandaag aan 2,5. Gemiddeld nu 4,22 betaald. Ik vermoed dat het grootste risico een nee uit Usa is, of dat ze geld zullen moeten ophalen?
SJC
0
Zal de daling verband houden met het feit dat Glyfosaat vandaag toch weer voor 10 jaar is goedgekeurd in de EU?

Maar dat heeft toch meer met onkruid bestrijding te maken en niet met schimmel bestrijding.... dus dat zou Biotalys niet heel erg moeten raken.
Zeus
1
Uiteindelijk 120k stuks omzet. Dat is veel voor dit fonds. Of er is iemand die dringend van z'n stukken af moet/wil of er speelt iets onverkwikkelijks.
Zeus
0
En op het moment van schrijven 77000 in de laat op 2,46! Een heel raar spel wordt hier gespeeld.
Juancito
0
Is uiteindelijk 'slechts' een kleine 19.000€, zo ongewoon is dat denk ik niet? Als ik moet gissen, zou ik zeggen dat vooral individuele beleggers de handdoek in de ring gooien, waarschijnlijk beïnvloed door wat ze zagen gebeuren met bv Mithra en Biocartis. Laat ons hopen dat een beslissing door EPA niet lang meer uitblijft... Groet
74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 13:42
Koers 3,040
Verschil +0,040 (+1,33%)
Hoog 3,040
Laag 3,000
Volume 6.758
Volume gemiddeld 24.925
Volume gisteren 17.511