Nel ASA « Terug naar discussie overzicht

Nel ASA - 2023

239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Radikal
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 november 2023 09:45:

Ik zou niet graag verliefd zijn op Nel...............
Verliefd op een bedrijf....... komaan herpakken hé
Je kan zeker beter vinden... even "doorduwen"
DeZwarteRidder
0
Waar Europa vooral hoopt op schone groene waterstof, een energiedrager gemaakt van stroom van zon- en windparken, ziet private equity daar geen geld in. „Groene waterstof zal financieel nooit uit kunnen. Het is buitengewoon duur om te maken. Dat zal zo blijven. Groene waterstof maken loopt tegen de grenzen van wetten van fysica aan. Het kan nooit opschalen zoals iedereen zonnepanelen heeft genomen. Waterstof is de perfecte oplossing die economisch nooit haalbaar wordt. Bedrijven en overheden zullen nooit brandstof accepteren die vier keer duurder is dan de rest.”

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/194980807
DeZwarteRidder
0
Waterstof en aardgasverbod verhogen eveneens CO2-uitstoot

Waterstof is eveneens een grote oorzaak van meer energieverbruik en CO2-uitstoot. Waterstof is niet zoals aardgas een delfstof en energiebron. We moeten het eerst maken, en daarvoor is veel energie nodig. Bij elke vorm van waterstofproductie (grijs, blauw, groen) gaat ruwweg de helft van die energie verloren. Vrijwel alle waterstof in de wereld wordt gemaakt van aardgas. Waterstofproductie voor energietoepassingen is zo een grote verspiller van fossiele brandstof en zelfs van hernieuwbare energie. Daarmee verhoogt in plaats van verlaagt waterstof de wereldwijde CO2-uitstoot.
DeZwarteRidder
0
Nel staat weer op het niveau van voor het begin van de waterstofhype.

Nel heeft z'n aandeelhouders flink belazerd met mooie fantasieverhalen....!!!!
DeZwarteRidder
0
DeZwarteRidder
0
Komst groot waterstofproject Delfzijl op lange baan om tegenwind in markt
Aangepast: Gisteren, 22:00Gisteren, 20:35in Financieel

DELFZIJL (ANP) - Een groot groen waterstofproject op het Chemiepark Delfzijl wordt uitgesteld tot op zijn vroegst 2028. Volgens initiatiefnemer HyCC gaan de ontwikkelingen op de waterstofmarkt namelijk trager dan voorzien. Daarnaast zijn de kosten voor waterstofprojecten en hernieuwbare stroom de laatste jaren gestegen.

Het was de bedoeling om bij de Groningse plaats groene waterstof te gaan produceren met water en hernieuwbare energie. De waterstof zou dan gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de productie van duurzame brandstof voor vliegtuigen.

Bekijk ook:
Complete Zweedse stad moet worden verplaatst voor energietransitie: ’Ze snijden ons helemaal af’

Dat alles leek erg interessant, ook gezien een Europese richtlijn die industrieën en brandstofproducenten verplicht tot het gebruik van groene waterstof voor een deel van hun productie om daarmee de CO2-uitstoot te verlagen. Maar volgens HyCC bevinden de regels zich in Nederland nog in de implantatiefase. De onderneming verwacht nu pas tegen 2030 een volwassen markt voor groene waterstof.

"Cruciaal belang"

„Groene waterstof is van cruciaal belang om Nederlandse industrieën te verduurzamen en de nationale klimaatdoelstellingen te behalen. Tegelijkertijd zijn de regels voor gebruik van waterstof nog in ontwikkeling en de huidige marktomstandigheden zijn nog niet op het niveau dat nodig is om het project op de gewenste schaal uit te voeren. Daarom zijn we genoodzaakt om de opzet en planning van het project aan te passen”, zegt HyCC-bestuurder Marcel Galjee in een verklaring.

Voor het project, genaamd H2eron, was al voor 40 megawatt aan nodige elektrolysers besteld bij de Noorse firma Nel. HyCC heeft die bestelling nu geannuleerd. Het bedrijf, een samenwerkingsverband van Macquarie’s Green Investment Group en het Nederlandse chemiebedrijf Nobian, bekijkt daarnaast of al gemaakte afspraken met leveranciers moeten worden aangepast aan de nieuwe planning.

HyCC heeft ook besloten om als het project later wel tot uitvoer wordt gebracht, in te zetten op een hogere capaciteit. Bij 50 in plaats van 40 megawatt zouden de kosten per kilogram aan geproduceerde waterstof namelijk lager uitvallen. HyCC is daar naar eigen zeggen ook al met elektrolysersmaker Nel in gesprek.

Eerder dit jaar paste Tata Steel zijn waterstofplannen voor de verduurzaming van het hoogovencomplex bij IJmuiden ook al aan. De overstap op productie met behulp van waterstof kan volgens het staalconcern pas „zodra waterstof in voldoende hoeveelheden en tegen de juiste prijs beschikbaar komt.” Wanneer dat zal zijn, is nog niet duidelijk.
NoorderBelg
0
Toch maar mooi weer kunnen bijtanken 2 dagen geleden, NEL staat een mooie toekomst te wachten.
Ondertussen wat traden tussen de NOK 6-8
cdbe
0
Nel ASA: Received a significantly reduced notice of fine related to the Kjørbo incident
WED, DEC 20, 2023 15:23 CETReport this content
(December 20, 2023 – Oslo, Norway) Reference made to filings in June 2019 regarding the incident at the Kjørbo hydrogen station outside Oslo, and the related release dated 16 February 2021 regarding notice of fine.

Following the incident, a subsidiarity of Nel ASA (Nel, OSE:NEL), and an entity formerly partly owned by Nel, received notices of fines of NOK 15 million and NOK 10 million, respectively. The total potential direct impact on Nel was NOK 20 million, for which the company has made provisions.

The revised notices of fines now received are significantly reduced to NOK 1 million and NOK 500,000 for the subsidiary of Nel and the entity formerly partly owned by Nel, respectively, totaling a liability for Nel of about NOK 1.2 million. Consequently, Q4 2023 will see a positive one-off P&L reversal of about NOK 18.8 million related to this.

ENDS
DeZwarteRidder
0
quote:

NoorderBelg schreef op 15 december 2023 10:23:

Toch maar mooi weer kunnen bijtanken 2 dagen geleden, NEL staat een mooie toekomst te wachten.
Ondertussen wat traden tussen de NOK 6-8
Nel lijkt veel op een overtollige ouwe vrijster.
239 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 feb 2024 09:16
Koers 5,668
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 21.963