CGG « Terug naar discussie overzicht

CGG 2024

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Tramm
0
Voorlopig nog niet. De shorts worden wel stelselmatig afgebouwd maar doet precies niets met de koers...
boldie
0
Nou weer eens beste daling. Gelukkig niet al te veel stukjes opgepikt maar zo doorgaat toch maar weer plukje oprapen
Ronduit
0
CGG reports that it expects to post sales of around $1.12bn in 2023, up 21%, in particular boosted by significant deliveries of equipment for major OBN and onshore projects.

The geoscience group's 2023 EBITDAs is expected around $390m-$400m. It also expects positive net cash flow of around 30 million over the past year, as well as cash of 415 million at the end of December 2023.

In terms of its outlook, CGG anticipates cash flow generation in 2024 similar to its level in 2023, followed by a significant acceleration over 2025-2026 to around 75-100 million dollars per year.
Ronduit
0
(CercleFinance.com) - CGG reports that it expects to post sales of around $1.12bn in 2023, up 21%, in particular boosted by significant deliveries of equipment for major OBN and onshore projects.

The geoscience group's 2023 EBITDAs is expected around $390m-$400m. It also expects positive net cash flow of around 30 million over the past year, as well as cash of 415 million at the end of December 2023.

In terms of its outlook, CGG anticipates cash flow generation in 2024 similar to its level in 2023, followed by a significant acceleration over 2025-2026 to around 75-100 million dollars per year.
Ronduit
0
Voorkennis van het één of het ander? Shorters die in de weer zijn? Wel bijzondere ontwikkeling zo op ogenschijnlijk geen nieuws.
Guus_Geluk
0
G(r)ijs
0
....as well as cash of 415 million at the end of December 2023.
op 713,6M aandelen......
Bergonzi_deleted
0
INTERVIEW: “CGG zou een deel van de investeringen in CO2-opslag moeten opvangen” -DG-
informatie verstrekt door AGEFI DOW JONES •24/01/2024 om 10.05 uur
CGG zag zijn omzet in 2023 met 21% stijgen dankzij de hervatting van de investeringen door de olie-industrie, haar belangrijkste klant. Op de middellange termijn moet de groep echter groeimotoren vinden buiten de koolwaterstoffen, en dat is waar de algemeen directeur, Sophie Zurquiyah, aan werkt. In een interview voor het bureau Agefi-Dow Jones presenteert ze de ambities van de geowetenschapper in een tijd van energietransitie en maakt ze de balans op van het financiële traject ervan.

Agefi-Dow Jones: Wat is na een grote herstructurering in 2018 het nieuwe gezicht van de seismische specialist?

Sophie Zurquiyah: CGG heeft zijn transformatie doorgevoerd zoals destijds aangekondigd. We zijn geëvolueerd van seismische data-acquisitie, een kapitaalintensieve activiteit gebaseerd op de exploitatie van een vloot schepen, naar een ‘asset light’ hightechbedrijf. De groep blijft grotendeels blootgesteld aan de olie- en gasindustrie, hetzij via de karakterisering van reservoirs, onze ondergrondse beeldenbibliotheek of onze apparatuur, maar diversificatie naar andere activiteitensectoren is gaande. juiste manier. De nieuwe bedrijven vertegenwoordigen al $90 miljoen aan omzet, of ongeveer 8% van de omzet. We mikken op 20% in 2025-2026 en 30% in drie tot vijf jaar.
Agefi-Dow Jones:
Wat zijn deze nieuwe beroepen buiten de olie- en gassector?

Sophie Zurquiyah: Onze expertise in de geowetenschappen vindt vooral een natuurlijke toepassing in de detectie en karakterisering van ondergrondse reservoirs voor koolstofopslag. Zo werden wij geselecteerd voor het Northern Lights project in Noorwegen. Deze sector is voorbestemd voor een sterke groei, ook al zou de versnelling die we voor 2024-2025 verwachtten uiteindelijk met een jaar vertraging plaatsvinden. We zouden in het begin ongeveer 5 tot 10 procent van de waarde van de investeringen in dit veld moeten kunnen binnenhalen, en vervolgens een paar procent, zoals momenteel het geval is in de olie- en gassector, wanneer het volwassener wordt. .

We richten ons ook op de mijnbouwsector, met name op lithium, kobalt en nikkel. De huidige winningen vinden meestal aan de oppervlakte plaats, maar om andere afzettingen te vinden zullen we ondergronds moeten kijken, met behulp van onze geavanceerde technologieën. We zijn ook geïnteresseerd in zogenaamde ‘witte’ waterstof, die in natuurlijke staat beschikbaar is. Ten slotte zijn we sterk afhankelijk van de monitoring van gevoelige infrastructuur zoals hangbruggen of offshore windturbines. Dit vormt een interessante afzetmarkt voor onze divisie Sensing & Monitoring, omdat we zowel onze apparatuur als de bijbehorende diensten kunnen verkopen. Over het geheel genomen zullen al deze nieuwe markten in 2026 ongeveer even groot zijn als onze historische markt. Het is aan ons om een ??substantieel deel ervan te veroveren.

Agefi-Dow Jones: De investeringsuitgaven in de olie-industrie zijn in 2023 met ongeveer 15% gestegen, na een stijging van 20% in 2022. Is dit het begin van een nieuwe oliecyclus?
Sophie Zurquiyah: Oliemaatschappijen hadden tijdens Covid flink bezuinigd. Ze proberen nu hun productie te verhogen om aan de vraag te voldoen, vooral naar aardgas. Nationale bedrijven in Brazilië, Mexico, Maleisië en het Midden-Oosten herstarten exploratieprojecten, maar over het geheel genomen zijn we nog steeds niet terug op het investeringsniveau van 2019. Wij verwachten dat het klimaat de komende drie jaar zal blijven groeien, met een uitgavengroei van tussen de 5% en 10% per jaar ("high single digit"). CGG zou moeten profiteren van dit herstel, vooral in de offshore-sector en, op het land, van zijn blootstelling aan het Midden-Oosten.

Agefi-Dow Jones: Als de uitgaven voor exploratie opdrogen, wat zouden dan de gevolgen zijn voor CGG?
Sophie Zurquiyah: In onze historische activiteiten die verband houden met de olie-industrie zien we groei in ieder geval tot 2026-2027. Dan hebben we misschien minder groei, misschien stagnatie of een lichte achteruitgang. Maar de intensiteit van de vraag naar onze diensten zal niet plotseling afnemen. We bevinden ons in een nichemarkt: we helpen onze energieklanten hun reservoirs beter te begrijpen, met een unieke technologische vooruitgang. De vraag naar dit soort diensten zal nog lang aanhouden. Dit geeft ons de tijd om onze nieuwe activiteiten te ontwikkelen, die de komende jaren sneller zullen groeien.
Bergonzi_deleted
0
Agefi-Dow Jones: Ondanks hernieuwde groei en de voortzetting van uw transformatieplan bevindt uw aandeel zich dicht bij zijn historisch dieptepunt. Hoe verklaart u deze onvrede op de aandelenmarkt?
Sophie Zurquiyah: Beleggers hebben nog steeds veel vragen over ons marktklimaat, vooral over de hervatting van de uitgaven voor exploratie. Bovendien zou de voortdurende transitie van CGG naar nieuwe groeimotoren het imago van de groep onder investeerders geleidelijk moeten verbeteren. We hebben in 2023 een heel goed jaar gehad met een omzetgroei van 21% en een positieve cashflow. Ik merk op dat een van onze belangrijkste concurrenten [TGS, noot van de redactie], hoewel hij geen schulden heeft, het afgelopen jaar vergelijkbare prestaties op de aandelenmarkten heeft neergezet. Hieruit blijkt dat het sectorale klimaat een overheersende factor is.

Agefi-Dow Jones: Wordt het bedrijf door de Franse staat als strategisch beschouwd, omdat dit elk openbaar koopaanbod (OPA) zou verhinderen ondanks een gefragmenteerd kapitaal waarin alleen Fidelity meer dan 10% bezit?

Sophie Zurquiyah: Ik denk inderdaad dat CGG als strategisch zou worden beschouwd, omdat de groep defensieactiviteiten heeft, voornamelijk in Europa. Ze zijn marginaal op de schaal van de omzet van de groep, maar het zijn geavanceerde technologieën van strategische aard.

Agefi-Dow Jones: Hoe onderhandelt u over de aanzienlijke schulden van CGG?

Sophie Zurquiyah: Eind 2023 zou de netto financiële schuld 875 miljoen dollar moeten bedragen, of ongeveer 2,2 maal het bruto-exploitatieoverschot. Aan deze schuld is geen overeenkomst verbonden (schuldquote mag niet overschreden worden, noot van de redactie). De schuld heeft een geheel vaste rente en vervalt in 2027. Tot die tijd blijven we het genereren van vrije kasstroom verbeteren. We voorspellen een netto cashflow van $30 miljoen in 2023 en 2024, ondanks het betalen van boetes van tientallen miljoenen dollars in verband met de leaseverplichtingen van schepen die dit jaar aflopen. Voor 2025-2026 mikken we op een cashflow tussen de $75 miljoen en $100 miljoen per jaar. We sluiten vervroegde aflossingen niet uit, wat de financiële kosten, die ongeveer 100 miljoen dollar bedragen, zouden verlagen, en we zullen in 2025-2026 beginnen met het herfinancieren van een deel van de schuld.

Agefi-Dow Jones: Opent de opkomst van kunstmatige intelligentie nieuwe markten voor CGG?
Sophie Zurquiyah: Kunstmatige intelligentie is al aanwezig in veel aspecten van ons bedrijf en we beschikken over de grootste industriële rekenkracht ter wereld om deze te implementeren. AI maakt het met name mogelijk om onze beeldalgoritmen te optimaliseren en efficiënter te zijn in het herstellen en analyseren van ondergrondse gegevens. We integreren het ook in de tools die we onze klanten aanbieden. De BP-groep heeft ons bijvoorbeeld gevraagd om hen te helpen de ruwe gegevens waarover zij beschikken begrijpelijker te maken. Dit is een zeer grootschalig project dat we dankzij kunstmatige intelligentie kunnen uitvoeren. We hebben voortdurend te maken met zeer grote hoeveelheden gegevens, en AI helpt de kwaliteit van die gegevens te controleren. Dankzij onze talrijke profielen van ingenieurs en natuurkundigen zijn we in staat deze nieuwe tools snel in onze werkwijze te integreren.
Tramm
0
Bergonzi_deleted
0
Op het franse forum werd 0.88 genoemd als gemiddeld koersdoel, degiro geeft 0.85 als consensus
Ronduit
0
Ik heb geen flauw idee wat de verwachtingen zijn. Ik had verwacht dat het ergens wel weer zou herstellen (er is geen aanleiding/nieuws voor dit koersverloop), echter elke dag gaat er weer iets van de koers af. Volgens mij zelfs inmiddels een all time low?
boldie
0
Tijdje niet kijken ook niet bepaald effect. Weet ze wel uit te zoeken iedergeval. Nog plukje erbij en op de plank zo nog verder zakt. Oorzaak kan ik nu niet bepaald vinden iedergeval.
CLvS
0
Het Franse bedrijf CGG wil op grote schaal geothermische energie winnen uit de bodem van de oceaan. Behalve groene stroom moet op die manier ook op grote schaal groene waterstof geproduceerd worden.

www.cgg.com/sites/default/files/2024-...
24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 0,408
Verschil -0,005 (-1,09%)
Hoog 0,421
Laag 0,407
Volume 3.804.665
Volume gemiddeld 7.945.545
Volume gisteren 5.460.073