Theon International « Terug naar discussie overzicht

Forum Theon International Plc geopend

9 Posts
IEX - Forummoderator
1
Theon International Plc specializes in the development and manufacture of customizable night vision and thermal imaging systems for military and security operations, as well as for civilian applications (hunting and firefighting). The activity is organized around 2 product families:
night vision devices: binoculars, monoculars, stand-alone or clip-on weapon sights, night vision devices for drivers, vehicle-mounted day and night digital cameras, etc.;
thermal imaging devices: weapon sights (stand-alone and clip-on), small clip-on thermal systems (mounted on night vision goggles), thermal viewers, customized thermal targeting equipment, multi-sensor observation systems, systems integrating day and thermal vision combined with laser telemetry devices, etc.

Source: Cofisem - Last Update: 06 Feb 2024

Groet Henk
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 8 februari 2024 20:19:

op basis van de effectieve omzet in EUR van de afgelopen dag (na de IPO) is Theon in Amsterdam de nummer 45, in de buurt van BAM, Vopak en TKH, en groter dan Fugro en PostNL. Moet dit niveau ook langdurig worden volgehouden, uiteraard.
Gisteren de nummer 50, qua effectieve omzet, en opnieuw in de buurt van TKH, Fugro, BAM en PostNL.

Zeer recente IPO of niet, de gemiddelde transactiegrootte in EUR is wat je ongeveer gemiddeld zou mogen verwachten. Geen overdosis kleine particulieren, en geen hoog gemiddelde door een paar block trades.

In TKH was de gemiddelde transactiegrootte vrijdag voorbeeld € 3.636,42, en in Theon € 3.141,65. Dat is geen noemenswaardig verschil, en zo'n gemiddelde is niet opvallend hoog of laag.

Geen idee of deze belangstelling beklijft, maar de "opvolger-op-de-Amsterdamse-beurs" van Oldelft en Delft Instruments is in de lage landen bij Euronext nu de enige notering die onder de ICB subsector Defense valt, waar algemeen nieuws op kan worden geprojecteerd. Anders moet je bij Euronext voor subsectorgenoten naar Frankrijk of Italië, of wordt het een ETF met meer risicospreiding. Een beursgenoteerde Amerikaanse peer uit het prospectus is: finance.yahoo.com/quote/LHX

In de bijlage de (wisselende) prestaties van de ICB subesctor, YTD. De theoretisch denkbare subsectorgenoot Tonner Drones valt officieel onder een andere subsector, en Theon International ontbreekt door hun recente IPO:
Bijlage:
trikkie
1
De omzet zal komende dagen nog wel redelijk blijven, maar daarna zal het afhangen van de analisten rapporten en het bedrijfsnieuws.
Lijkt me een bedrijf waar de orderinflow hoge pieken en diepe dalen zal kennen zoals in het verleden Delft Instruments ook liet zien, waarbij ze nu de wind in de zeilen hebben.
Leefloon
0
Ik vond van forumlid Fezpatrick het volgende citaat een goede conceptuele aanvulling, voor wie nu nog denkt in te willen spelen op eventuele algemeen en breed stijgende defensiebegrotingen:

"En voor wie niet wil/kan kiezen, kun je ook gewoon een ETF nemen
VanEck Defense UCITS ETF
"

Als (!) je het zou moeten hebben van dat je de enige defensie-notering bent en dat het Nederlandse geld dan allemaal daar op af komt, na algemeen nieuws, dan is dat een beetje magertjes. Als ..., en als ..., dan ...
Rakker
0
2 april:

Theon boekt order en kan direct leveren
De Griekse fabrikant van nachtkijkers – vooral in gebruik in het leger – heeft een order gemeld voor de levering van ruim 8000 stuks monoculaire (nacht)verrekijkers voor het leger van Estland. Reden voor de toekenning van de order is mede de snelle levertijd: 2000 stuks konden binnen een week verscheept worden. De rest volgt later. De order heeft een waarde van circa €35 mln. Estland heeft ook nog een optie genomen voor de levering van duizenden extra kijkers (waarde circa €20 mln).

Theon International heeft sinds begin februari een notering aan de Amsterdamse beurs. De koers schoot vanochtend naar een hoogste koers van bijna €14 per aandeel. De introductiekoers van €10 per aandeel.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1512544/live...
Rakker
1
Beleggers lopen inmiddels wel warm voor militaire nachtkijkers 
1 apr   16:00

‘Voor militaire nachtkijkers lopen beleggers nog niet erg warm’, schreef het FD afgelopen 7 februari. Het was de dag dat de Griekse maker van deze producten, Theon, een notering aan het Damrak kreeg en zijn beursdebuut afsloot met een verlies van 2%. Ceo Christian Hadjiminas zei toen nog dat Theon bewust had gekozen voor een lage introductieprijs om zo aantrekkelijker te zijn voor beleggers, ‘maar dat is uiteindelijk aan de markt, natuurlijk’.

Die markt lijkt Theon inmiddels gevonden te hebben. Sinds de beursgang, nog geen twee maanden geleden, won het aandeel namelijk al bijna 30%. Ook analisten hebben het defensiebedrijf in het vizier; halverwege maart kreeg Theon van zakenbank UBS een koopadvies en een koersdoel van €17. Voor context: Theon ging het paasweekend in met een koers van €12,60. Een kleine kanttekening daarbij is dat het aandeel de maandag daarvoor nog boven de €14 opende.

Waar die piek vandaan kwam, laat zich makkelijk raden. Theon kwam de vrijdag daarvoor met cijfers over 2023 en die stonden bol van de plussen. Het bedrijf haalde €506 mln aan orders binnen, een stijging van 52% ten opzichte van het jaar ervoor, en de omzet steeg met 53% tot €218,7 mln.

Ook het bedrijfsresultaat en de hoeveelheid geld in de kas namen toe. Hadjiminas sprak dan ook van een ‘uitstekende prestatie’. De resultaten waren zelfs zo goed dat Theon over boekjaar 2023 van plan is om dividend te gaan uitkeren. Dat is een jaar eerder dan het bedrijf in zijn prospectus voor de beursgang had beloofd.

Wat bijdroeg aan dit besluit is dat Theon verwacht dat de groei van de afgelopen jaren — waarmee het bedrijf de lijst van de Financial Times met de duizend snelst groeiende Europese bedrijven haalde — zich in 2024 zal doorzetten. ‘Voor boekjaar 2024 verwacht Theon opnieuw een groei van minimaal 50%, gestimuleerd door het aanzienlijke openstaande orderboek van €540 mln’, laat het defensiebedrijf weten.

En zolang er nog militaire conflicten, veiligheidsrisico’s en andere situaties zijn die om nachtkijkers vragen, droogt die orderstroom niet op, bleek enkele dagen later alweer. Theon kondigde toen namelijk aan dat het zijn waar gaat leveren aan de Franse politie en douane, ‘om de veiligheidsbehoeften voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs te dekken’.

Met al dat goede nieuws is het de vraag wat de koersdaling van de afgelopen week niet verklaart. Misschien is het wel het bericht van Kepler Cheuvreux, dat vorige week met het advies kwam om het aandeel Theon vast te houden en een wat voorzichtiger koersdoel van €14 hanteert. Daarmee lijkt het beurshuis toch meer op de lijn te zitten van de waarschuwing die ABM Financial News uit het rapport van UBS optekende: ‘Veel staat en valt bij Theon met het succes bij de nieuwe aanbestedingen’.

Tekst: Marco Vlot

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1512328/bele...
IMILLIONAIR
0
Order intake reached a record €506 million in FY 2023, marking a 51.7% increase
compared to FY 2022, resulting in a Book-to-Bill ratio of 2.3x. Additionally, the Soft order
backlog stood at €540.2 million, equivalent to 2.5 times the revenue of 2023
watergeus
0
Misschien handiger om op het andere draadje door te gaan waar regelmatig berichten verschijnen.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 11,752
Verschil +0,260 (+2,26%)
Hoog 11,868
Laag 11,300
Volume 9.954
Volume gemiddeld 74.921
Volume gisteren 17.230