Agfa-Gevaert « Terug naar discussie overzicht

Agfa Gevaert 2024

119 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
JdeFL
2
quote:

Leefloon schreef op 6 maart 2024 19:36:

[...]
..., zonder Agfa-Gevaert te gaan willen beroven van de eventuele stille reserve van alle of sommige bedrijfspanden.
't Is niet alleen dat.
Je kan maar aan die fabriek raken als je een andere hebt (niet dus - daar is niet voldoende kapitaal voor), of alle activiteiten in Mortsel stopt. Dat geeft dan direct een reeks ontslagvergoedingen die alle mogelijke vastgoedwinst opsoupeert.
Nog los van schulden op de balans die ook voor een stuk in evenwicht gehouden worden door assets. Winst wordt er immers niet gemaakt.
't Heeft gewoon geen zin om tijd te steken in die vraag. Zelfs niet als je op een faillissement aanstuurt. Dan gaat het naar de bevoorrechte schuldeisers (banken, werknemers), niet naar de aandeelhouders.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 8 maart 2024 18:56:

Pennystock.
Koers niet nog eens ferm omhoog getrokken. Na 2 keer, geen derde.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 8 maart 2024 19:06:

't Heeft gewoon geen zin om tijd te steken in die vraag.
Nog daargelaten dat de huidige aandeelhouders je zouden bedanken voor het gratis uitzoekwerk, en een bod zullen verlangen dat nabij de hypothetisch ontdekte waarde zou liggen.

Wil iemand als passant verdienen aan gevonden plekken, probeer dan te letten op goedkope, onbebouwde plekken waar nog geen enkele sprake is van een kwartier maar waar later wél het Goudkwartier gaat komen. Échte speculatie; niet te verwarren met gokken en het - als gokker - zomaar iets gaan kopen en hopen...
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 8 maart 2024 19:07:

[...]

Koers niet nog eens ferm omhoog getrokken. Na 2 keer, geen derde.
Vanochtend toch wel. Nog eens een ruk omhoog. Geen idee hoe dat komt, 40k stuks voldoet, dat is niet veel (vol. 13u >200k. stuks)
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 11 maart 2024 13:14:

Vanochtend toch wel. Nog eens een ruk omhoog. Geen idee hoe dat komt, 40k stuks voldoet, dat is niet veel (vol. 13u >200k. stuks)
YTD is de gemiddelde intraday koersuitslag van Agfa-Gevaert 4,32%. En recenter, in maart, 6,07%. Vrijdag sloot het aandeel rond een dieptepunt, met een hoogste en openingskoers van € 1,06. Een stijging van 4, 5, 6 cent zit er dan in, als kleine handelaars/gokkers daarenboven kunnen hopen op een terugkeer van begincijfer 1. Vrijdag ook een bovengemiddeld hoge omzet, wat eveneens hoop kan bieden op wat "technisch" herstel. Mogelijk een kwestie van een daling zonder zeer concrete aanleiding, gevolgd door een herstel zonder zeer concrete aanleiding. Bijna het omgekeerde van gaan vragen "waarom daalt dit aandeel vandaag zo"; zoiets...

Andersom had ook gekund, dat de koers met 4, 5, 6 cent zou zijn gedaald. Volatiliteit is neutraal van richting, maar er zijn enkele parameters die dat iets minder waarschijnlijk maken. Zoals de hoge omzet en relatief lage slotkoers van vrijdag, en een gemiddelde koers (VWAP) nog iets boven de euro.

Op langere termijn zal het vaker gebeuren, net zoals per saldo een voortzetting van de glijbaan waarschijnlijk is, al dan niet met verzonnen "steun" of "weerstand" van € 1.
bruguy
0
twinkletown
0
quote:

bruguy schreef op 12 maart 2024 11:43:

Heeft iemand toegang tot nota in De Tijd - "Wat te verwachten van Agfa morgen? "
Wat te verwachten van Agfa morgen?

Je kunt niet zeggen dat beleggers de lat voor het jaarbericht van de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert
woensdag voorbeurs hoog leggen: eind vorige week dook het aandeel voor het eerst onder de grens van 1 euro, bijna een kwarteeuw na het Brusselse beursdebuut in juni 1999 tegen 22 euro.

Analisten rekenen gemiddeld op een omzet van 1,14 miljard euro. Dat is een stuk minder dan de 1,86 miljard euro over het boekjaar 2022, maar dat is vooral het gevolg van de verkoop van de grootste afdeling Offset. Die werd in de zomer van 2022 beklonken en in april 2023 juridisch afgerond.

Weinig marge

Analisten verwachten gemiddeld 19 miljoen bedrijfswinst voor Agfa in 2023, goed voor een bescheiden winstmarge van 1,7 procent

Maar ook na de verkoop van de zeer cyclische Offset-afdeling blijft het chronisch probleem van Agfa hetzelfde: een (te) lage rendabiliteit. De consensus rekent op een bedrijfswinst van 19 miljoen euro, wat zich vertaalt in een verwachte winstmarge van 1,7 procent.

'We verwachten een duidelijke boodschap van het management om de zwakke aandelenkoers te counteren', stelt KBC Securities-analist Guy Sips. Het aandeel Agfa verloor sinds Nieuwjaar 30 procent.

Bronvermelding:
Guy Sips
KBC Securities-analist
The Munger Games
1
Cijfers zijn beter dan verwacht. Positief is dat ze netto bijna schuldenvrij zijn en dat ze voor 2024 een verdere verbetering van de winst verwachten.
Laat dit de start zijn van een jarenlange groei!
twinkletown
1
STERK JAAREINDE AGFA-GEVAERT

(ABM FN) Agfa-Gevaert heeft een sterk jaareinde achter de rug, dankzij de Healthcare-divisie. Dit oordeelden analisten van ING woensdag in een rapport.

De resultaten waren volgens de bank beter dan verwacht, vooral dankzij de sterker dan voorziene prestaties bij Agfa Healthcare met een aangepaste EBIT van 24 miljoen euro waar de consensus mikte op 18 miljoen euro.

"Het bedrijf liet een sterke prestatie zien met een dubbelcijferige EBITDA-groei in heel het jaar, hetgeen conform een eerste outlook van Agfa was", aldus de analisten. Zij merkten evenwel op dat het bedrijf daarna met twee winstwaarschuwingen kwam voor de Healthcare-divisie. “Daardoor maakten we ons zorgen over het beperkte zicht van het management op de winstontwikkeling", stelden de analisten.

Het aandeel Agfa-Gevaert schoot woensdagochtend met 24,6 procent omhoog tot 1,34 euro. ING had ook een positieve koersreactie verwacht, wijzend op de koersdaling van 27 procent tot dusver dit jaar.

ING heeft een Houden advies op Agfa-Gevaert met een koersdoel van 1,60 euro.

Bron: ABM Financial News | 13 mrt 2024
twinkletown
1
• Agfa doet het beter dan verwacht

De beeldvormingsgroep zette 3,2% meer om tot 1,55 miljard euro in 2023 dankzij de
groeimotoren HealthCare IT, Digital Printing en Zirfon-membranen (groene waterstof). De
brutowinstmarge verbeterde tot 31,2%, ondanks kosteninflatie, wisselkoerseffecten, productie-
inefficiënties en de zwakte in de industriële filmmarkten. De bedrijfskasstroom trok 42% hoger
tot 76 miljoen euro, maar het nettoverlies bleef met 101 miljoen euro negatief door verlies op de
Offset Solutions-transactie.
twinkletown
0
KBC Securities herhaalt het koopadvies voor Agfa-Gevaert op woensdag 13 maart 2024

Koersdoel: 2,00 euro (2,00 euro)
trab33
1
redelijk zwaar ingestapt op 1.25 gemiddeld ,,,,,,volgens mij is dit de ommekeer en zal er terug vertrouwen komen
twinkletown
0
Agfa-Gevaert tracks best day in more than 12 years after profit beat
13/03/2024

Shares in Agfa-Gevaert jump around 16%, paring gains after rising as much as 38%, after the Belgian imaging products manufacturer reported profit well above expectations

Its full-year adjusted EBIT came in at EUR 31 million, 63% above company-compiled consensus

The company's gains are driven by its growth engines, i.e. healthcare IT, digital printing and Zirfon membrane sectors, which compensated the decline in traditional film activities, says KBC in a report

For 2024, the group expects "a continuation of the trends seen in the previous year, with continued growth for the growth engines and further profitability improvements"

If gains hold the stock will see its best day since August 2011
JdeFL
1
quote:

trab33 schreef op 13 maart 2024 12:10:

redelijk zwaar ingestapt op 1.25 gemiddeld ,,,,,,volgens mij is dit de ommekeer en zal er terug vertrouwen komen
' Zoals gewoonlijk wordt door seasonality-effecten een trager begin van 2024 verwacht' (Agfa).
Tijd genoeg.
Eigenlijk een verkapte winstwaarschuwing, voor diegenen die lijntjes gewoon zouden doortrekken. (Waarmee ik zeker jou niet bedoel)
trab33
1
als u agfa wat volgt weet u dat de jaaromzet vooral in laatste 2 kwartalen geboekt wordt , dat is ook wat ze hiermee bedoelen . Maar t'lijkt er mij toch op dat ze alles terug op de rails gekregen hebben en van daaruit dat ik het aandurf om op 1.25 in te stappen .
Heb de koers al weken dag dagelijks aangekeken en durfde niet in te stappen rond 1.05 . Maar het persbericht van deze ochtend stelt mij toch gerust
twinkletown
3
De jaarcijfers van de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert kwamen in veel opzichten boven de verwachtingen van analisten uit. Daarop stormde het aandeel ruim 20 procent hoger bij de beursopening. “Het optimisme van beleggers is misplaatst, want dit is hoogstens een rapport zonder calamiteiten. Van echt vertrouwen is nog geen sprake”, stelt analist Tom Simonts van KBC.

Agfa-Gevaert heeft in het afgelopen jaar een aangepaste bedrijfswinst (ebit, winst voor intresten en belastingen en voor reorganisatiekosten en niet-recurrente elementen) van 31 miljoen euro geboekt. Dat is meer dan de gemiddelde analistenverwachting van 19,6 miljoen euro bij Bloomberg. De omzet van Agfa lag in 2023 met 1,15 miljard euro hoger dan verwacht (1,13 miljard). Netto leed het bedrijf wel nog steeds een verlies van 101 miljoen euro, vooral door de verkoop van zijn divisie Offset Solutions.

Het nieuws raakte woensdag bekend voor de beursopening. Na een lange en moeizame periode van herstructering bij het Antwerpse bedrijf, reageerden de beleggers initieel opgetogen. Het aandeel klom ruim 20 procent tot 1,30 euro. Enkele uren later bleef uiteindelijk een stijging van 15 procent over ten opzichte van de vorige slotkoers.

Ook Tom Simonts houdt graag de voeten op de grond. “Pascal Juéry, de CEO van Agfa, sprak zelf over een overgangsjaar. Hij verwacht pas meer stabiliteit in 2025 en deze cijfers kunnen daarom ons vertrouwen niet meteen doen groeien. Agfa is veel kleiner dan enkele jaren geleden en dat maakt het bedrijf kwetsbaar. Ik begrijp dat er een zeker optimisme is over de duurzame Zirfon-membraantechnologie voor de productie van waterstof, maar de onderhandelingspositie van Agfa is zwak en zeker in landen als China zorgt dat voor moeilijkheden.”

China kent veel gecentraliseerde aankopen, maar waarom is dat zo’n probleem voor Agfa om daar een rol in te spelen?

TOM SIMONTS. “Chinese coöperatieven eisen dat Agfa zijn winstmarge verkleint in ruil voor hogere volumes. Dat zou niet noodzakelijk slecht moeten zijn voor een bedrijf als Agfa, maar dan verwachten we wel echt een ommekeer, met een positieve kasstroom en winst. Dat laat ondertussen al anderhalf jaar op zich wachten. Maar Juéry heeft altijd duidelijk gecommuniceerd dat zijn bedrijf meer tijd nodig heeft. Op dat punt zitten beleggers niet op dezelfde lijn als de CEO.”

Agfa investeert dit jaar in een hogere productiecapaciteit. Dat moet toch helpen om die hoge volumes aan te kunnen en de cijfers nog te verbeteren? Of moeten we vrezen dat de kosten hierdoor zullen oplopen in 2024?

SIMONTS. “Op dit moment is de traditionele business nog de geldkoe, maar de echte groei moet komen van Zirfon en digital printing. Agfa heeft er al goed aan gedaan om zijn bedrijfsactiviteiten te vereenvoudigen, maar op dit moment is de afdeling radiologie nog een krimpende business. Daar moet het steeds minder afhankelijk van worden en dat is de ommekeer die het bedrijf probeert te maken.

“Agfa verwacht dit beursjaar grotendeels een voortzetting van 2023. Voor een analist zijn die gemaakte kosten an sich minder van belang, maar wel de return on investment. Dat het weegt op de nettowinst, daar lig ik niet meteen wakker van. Zirfon en digital printing zijn de slagaders van het bedrijf, dus het is zeker goed dat Agfa daarop focust.

‘Tegen de tweede jaarhelft en het begin van 2025 willen we zien dat de cashmotor weer gaat draaien en de cashflows stabiliseren. Dat zou het vertrouwen in Agfa ietwat herstellen. Pas dan is er ruimte voor positiviteit’
Tom Simonts, KBC

“Product-technisch staat het bedrijf er goed voor, maar de doelstelling moet zijn om eerst en vooral een hogere brutomarge te draaien en waarde te creëren. De nettomarge voor de activiteiten van Agfa moet minimum 10 procent halen. Tegen de tweede jaarhelft en het begin van 2025 – als de grootste kosten en onderzoek achter de rug zijn – willen we zien dat de cashmotor weer gaat draaien en de cashflows stabiliseren. Dat zou het vertrouwen in Agfa ietwat herstellen. Pas dan is er ruimte voor positiviteit.”

De radiologieafdeling van Agfa ziet dat klanten hun investeringen uitstellen. Daarmee omgaan beschouwt Pascal Juéry als zijn grootste uitdaging. Daar bent u het niet mee eens? Kunnen de verwachte renteverlagingen die zin om te investeren weer aanwakkeren?

SIMONTS. “Nee, ik ben het er niet mee eens, omdat Agfa er weinig invloed op heeft. Ik denk ook niet dat de rente een grote rol van betekenis zal spelen in dit geval, maar wel het feit dat we met een moeilijke wereldeconomie zitten en met name in China, waar Agfa moeilijkheden ervaart. Agfa verkeert in macro-economisch herfstweer. Als de rentecurve keert, zal het daar niet meteen van kunnen profiteren. Waar ik wel in geloof, is dat er bij de klanten een groeiende focus zal ontstaan voor duurzaamheid, wat in het voordeel spreekt van Zirfon en misschien ook van digital printing. Al zal die laatste afdeling vooral een groeiverhaal zijn op een langere termijn.”
twinkletown
4
Beste beursdag voor Agfa in jaren: 'Transformatie van bedrijf is in volle gang'

Een verbeterde winstgevendheid bezorgde Agfa-Gevaert woensdag de beste beursdag in jaren. De groeimotoren van het Mortselse beeldvormingsbedrijf raken stilaan op toerental, maar netto blijft er verlies.

Seizoensgebonden. Het woord viel woensdagmiddag meermaals tijdens de analistencall van Agfa-Gevaert om te verklaren waarom de Mortselse beeldvormingsgroep 2023 beter dan verwacht afgesloten heeft. De groepsomzet was 1,15 miljard euro, een stuk boven de verwachting. Hetzelfde geldt voor de bedrijfswinst (ebit). Die landde op 31 miljoen, een stuk hoger dan de 19 miljoen die analisten voor ogen hadden.

Healthcare IT, de tak die informaticasystemen aan ziekenhuizen levert om medische beelden op te slaan, stond in voor de grootste verrassing. Hoewel de omzet met 249 miljoen euro onder de consensus bleef, was de bedrijfswinst fors hoger dan gedacht. Die bedroeg 24 miljoen, tegenover 18 miljoen euro in de consensus. ING-analist Maxime Stranart maakt zich daarom wat zorgen over wat hij 'het schijnbare gebrek aan zichtbaarheid van het management op de winstprestaties' noemt.

Niets van aan, zei topman Pascal Juéry. 'Ik kan alleen benadrukken dat we in onze business met seizoenseffecten te maken hebben. Het einde van het jaar is gewoon drukker. Dat is helaas hoe het is. Daar kan ik weinig aan veranderen.' De CEO onderstreepte dat Agfa in volle transformatie is om de traditionele activiteiten, zoals medische en industriële film, te vervangen door nieuwe groeimotoren.
Waterstofmembraan groeit

Vooral de prestaties van Digital Print & Chemicals maken duidelijk dat die omslag zijn vruchten begint af te werpen. Met een omzet van 425 miljoen euro overvleugelde de tak, die de digitaleprintafdeling en het waterstofmembraan Zirfon omvat, voor het eerst Radiology Solutions. De medischefilmactiviteiten, waar de Chinese markt al maanden hapert, zijn nog altijd het meest winstgevend, maar Digital Print & Chemicals liet wel de opmerkelijkste winstgroei optekenen. Het brutoverlies van 9,3 miljoen in 2022 werd het voorbije jaar omgebogen in een brutowinst van 2,6 miljoen. <
119 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:38
Koers 1,164
Verschil +0,006 (+0,52%)
Hoog 1,176
Laag 1,162
Volume 100.460
Volume gemiddeld 333.164
Volume gisteren 182.901