DEME « Terug naar discussie overzicht

Forum DEME Group geopend

78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
TonyTT
0
Persbericht website DEME - 11 december:

A consortium of Saudi Archirodon and DEME has been awarded the second phase of transformation work for the Port of NEOM, the primary seaport of entry to northwest Saudi Arabia.

Based in Oxagon, Port of NEOM is strategically located along the coast of the Red Sea and is adjacent to the nearby Suez Canal, through which 13% of global trade passes. The port will be a critical enabler to the overall build, operations and economic ambitions of NEOM, facilitating the import of goods and materials during the development phase and as a new global port serving the region.

The project will commence in December 2023. DEME will work in a consortium with leading international marine construction group Archirodon to deliver on the contract to form the basin that will enable the world’s largest ships to call at Port of NEOM. All materials recovered as part of the channel development will be used to support the wider development of Oxagon.

Christopher Iwens, Managing Director Dredging at DEME: “We are proud to be awarded this important project which focuses on building a next generation sustainable port in the Kingdom of Saudi Arabia. This contract underscores our technical and engineering expertise which, alongside the capabilities of our partners at Archirodon, were undoubtedly key factors in DEME securing this landmark contract.”
boothram
0
qua contracten zit het wel snor.. alleen nog ebitda. De omzet met een gezonde ebitda 15%+ zou eenzefde beurskapitalisatie moeten verantwoorden.. maar er is ook nog GSR die nog een paar jaar geld zal kosten en niet opbrengen in cash. Maar de waarde van GSR verhoogt wel snel, met de inbreng van een Rig en kapitaal transocean, en ook de actieve voorbereiding en de nadereing van 2028, als de geldkraan opengaat ...500 miljard aan mineralen te ontginnen (deel gsr).
boothram
0
uit website TMCvalt ook wel een en ander te melden.
...
TMC Chairman and CEO Gerard Barron said, “The strong stance taken by Congressman Wittman and his colleagues marks a significant shift in the recognition of the potential of deep-sea polymetallic nodules as a key resource for America’s national security and economic prosperity. Their call for action reflects an understanding of the urgent need for secure mineral supply chains, which is crucial for the West to gain a competitive edge in the energy transition.”
boothram
0
Economie van deep sea mining cook islands..
0.5% Cobalt, 0.23% Nickel, 15% Manganese, 0.13% Copper... en 29 kg/m2
dit zijn de knollen van cook islands ergens in de 2 000 000 000 000 m2 grote exclusieve economische zone...
O ja.... tot 29 kg knollen per m2 is maar in het exploiteerbare deel van de diepzee
GSR heeft een exclusief contract met de cook islands, en zal wellicht sneller dan welke andere zone het groen licht krijgen om een deel te exploiteren. In de exclusieve economische zones is die kans veel groter, hangt af van lokale bestuur en milieustudies.
kobalt 13 $/kg ... x29 en 0,5% aanwezig in de knollen = 2$ m2
nikkel is ook zowat 50 cent/m2
Mangaan is dan weer massaal aanwezig. .
Ook andere zeldzame metalen komen voor. Samen algauw 5$/m2
een newcastlemax kan zowat 200 000 metric ton van die knollen vervoeren. 1 MT moet zowat de oogst zijn van 100 m2, een scheepslading dus 20 km2. dus 1000 km ver, 20 meter breed. Zou zomaar elke maand kunnen geoogst met patania3?
De metaalwaarde dus 5 $/m2? Je kunt wellicht beter schatten:: maar een schip zou dus potentieel elke maand 100 miljoen$ aan erts kunnen aanbrengen.
Rhuno
0
Truffels van de oceaan": Noorwegen gaat mangaanknollen op de bodem van de zee rooien
boothram
0
De cook eilanden werken nu dus al met GSR partner (medeeigenaar 20%)transocean samen, en ook al is er nog geen definitieve start, er is dus een rapport klaargestoomd die ergens in jllie wordt gepubliceerd. De effectieve zee-mijnbpuw zou dus al vroeger kunnen starten, en is ook een beetje om de chinese mijnbezitters te 'sensibiliseren'. Er kan druk worden uitgeoefend om die schadelijke mensonterende landmijnbouw te 'civiliseren'. Misschien is dat dan ten koste van winst...
ALLES STAAT KLAAR RIGS PLATFORMS CREW EN SERVICE CO2sparende boten, bulkers inbegrepen!
boothram
0
in transcript van euronav 12 jan(cmbT) staat nog niet officieel nieuws over Namibie en Egypte. Wellicht grote havenwerken nodig, om ammonia te produceren, en beschikbaar te maken in een aantal Afrikaanse havens. Vanwaar al die ijver voor ammonia? En de samenwerking met CMB? Ok co2 is een nobel doel, maar is er meer?
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

08:30
Orsted wacht rammeling na opschorting dividend
Orsted zal tussen 2023 en 2025 geen dividend uitkeren. Het Deense bedrijf in hernieuwbare energie voert zijn productiecapaciteit en investeringen terug in het kader van een strategische oefening. Orsted kampt met zware afschrijvingen op onafgewerkte windprojecten. Dat duwt de Deense speler in zware verliezen.

CEO Mads Nipper probeert het bedrijf weer op het juiste spoor te krijgen middels ingrijpende kostenbesparingen. Maar dat loopt intern niet op rolletjes. Voorzitter Thomas Thune Anderson zal op 5 maart, op de algemene vergadering, zijn rol als bestuursvoorzitter neerleggen.

Het bedrijf neemt zich voor om in 2026 weer een dividend te kunnen betalen.
SuperDuper
0
DEME maakt zijn belofte van een hogere omzet en een vergelijkbare winstmarge (EBITDA) waar. De omzet van de mariene bouwer steeg met 24 procent tot 3,29 miljard euro. Dat betekent een versnelling in het vierde kwartaal; tijdens de eerste 9 maanden was de omzet nog met 16 procent gegroeid.

[...]

DEME houdt over 2023 een nettowinst van 162,8 miljoen euro over, een stijging van 44 procent. Daarvan zullen de aandeelhouders kunnen profiteren. Het bestuur stelt voor om een 40 procent hoger dividend van 2,1 euro per aandeel uit te keren.

Dankzij het orderboekje van 7,58 miljard euro, een lichte daling tegenover de 7,81 miljard van drie maanden geleden, heeft DEME nog veel werk op de plank.

(De Tijd, 28/02/2024)
boothram
0
Mooie inspanning voor dividendverhoging. ebitda op omzet blijft zeer hoog.
De omzet blijven verhogen zal wellicht geen probleem zijn met dat orderboek.
Groei en mooie winstgevendheid lijken gewaarborgd. Aanrader: avh zou wel kunnen kapitaalverhoging plannen, niet teveel in zelfde bedrijf, wat verdelen met al die andere schitterende bedrijven! sipef, nextensa, biotalis, cfe...en avh zelf allemaal schitterend.
voda
0
Degroof Petercam verhoogt koersdoel Deme Group N.V.
Gepubliceerd door Trivano.com op 28 februari 2024 om 12:57
De analisten van Degroof Petercam hebben zich woensdag opnieuw neutraal uitgelaten over Deme Group N.V.. Degroof Petercam herhaalde het advies houden voor de aandelen van Deme Group N.V..

Het koersdoel werd verhoogd van 125,00 naar 140,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Deme Group N.V. met 10% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 127,00 EUR.

www.trivano.com/aandeel/deme-group-nv...
voda
1
KBC Securities verhoogt koersdoel Deme Group N.V.
Gepubliceerd door Trivano.com op 28 februari 2024 om 09:12
De analisten van KBC Securities waren woensdag opnieuw positief over Deme Group N.V.. KBC Securities herhaalde het advies opbouwen voor de aandelen van Deme Group N.V..

Het koersdoel werd verhoogd van 120,00 naar 150,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Deme Group N.V. met 17% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 128,20 EUR.

www.trivano.com/aandeel/deme-group-nv...
voda
0
Jefferies verhoogt koersdoel Deme Group N.V.

Gepubliceerd door Trivano.com op 5 maart 2024 om 14:43
De analisten van Jefferies waren dinsdag opnieuw positief over Deme Group N.V.. Jefferies herhaalde het advies kopen voor de aandelen van Deme Group N.V..

Het koersdoel werd verhoogd van 140,00 naar 165,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Deme Group N.V. met 22% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 134,80 EUR. Daarmee is Jefferies heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Deme Group N.V. met 7% ziet stijgen tot 144,75 EUR.

www.trivano.com/aandeel/deme-group-nv...
voda
1
Berenberg verhoogt koersdoel Deme Group N.V.

Gepubliceerd door Trivano.com op 7 maart 2024 om 11:18
De analisten van Berenberg hebben zich donderdag opnieuw positief uitgelaten over Deme Group N.V.. Berenberg herhaalde het advies kopen voor de aandelen van Deme Group N.V..

Het koersdoel werd verhoogd van 145,00 naar 175,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Deme Group N.V. met 23% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 142,00 EUR. Daarmee is Berenberg heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Deme Group N.V. met 4% ziet stijgen tot 147,88 EUR.

www.trivano.com/aandeel/deme-group-nv...
Cardano
0
Heb vorig jaar bijgekocht rond de 90 euro. Als ze de voorgenomen 3 renteverlagingen doorvoeren dit jaar, zie ik nog wel groeimarge dit jaar alsook goede resultaten.
Willy B.
0
De maritieme dienstverlener DEME sleept nieuwe contracten in de wacht, goed voor minstens 300 miljoen euro. Het is voor het Belgische bedrijf de grootste deal ooit voor de aanleg van kabels voor windparken.

De Belgische baggeraar en maritieme aannemer DEME heeft twee grote contracten in Nederland binnengehaald. Het bedrijf mag er de komende jaren stroomkabels aanleggen voor twee nieuwe offshorewindparken. Het is de 'omvangrijkste kabelopdracht' in de geschiedenis van DEME, aldus het bedrijf, dat beide contracten samen kwalificeert als 'groot'. Dat wijst op een waarde van meer dan 300 miljoen euro.

Het is kabelspecialist Prysmian dat DEME onder de arm neemt voor de engineering en de installatie van de stroomkabels voor de hoogspanningsnetten IJmuiden Ver Alpha en Nederwiek 1. Die zullen twee toekomstige windmolenparken in de Nederlandse Noordzee verbinden met de provincie Zeeland in het zuidwesten van het land. De eerste verbinding zal in 2029 operationeel zijn, de tweede in 2030.

Philip Scheers, business unit director bij DEME Offshore, licht toe: 'Dit project zal uiteindelijk 4 gigawatt aan schone energie opleveren. We kunnen kabelinstallatieschepen, hopperzuigers en valpijpschepen leveren, die allemaal bediend worden door onze eigen ervaren bemanningen. Het hele team kijkt ernaar uit nauw samen te werken met Prysmian om een succesvol project af te leveren.'

Deze zet kadert in de strategische verschuiving die de jongste jaren bezig is bij DEME: de bouw van windmolenparken en het leggen van kabels worden almaar belangrijker dan diensten zoals het onderhoud van de windparken. De belegger weet dat te smaken: sinds de beursgang van DEME in de zomer van 2022 is het aandeel al met 35 procent gestegen.
78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 149,600
Verschil +3,200 (+2,19%)
Hoog 149,800
Laag 147,800
Volume 5.972
Volume gemiddeld 9.411
Volume gisteren 4.583