Syensqo « Terug naar discussie overzicht

Forum SYENSQO geopend

56 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

08:47
'Syensqo is te goedkoop'
Deutsche Bank-analist Tristan Lamotte verlaagt zijn ramingen voor de ebitda-winst van Syensqo in 2024 van 1,55 naar 1.48 miljard euro. Hij laat zijn koopadvies en koersdoel van 115 euro staan. 'Het aandeel noteert te goedkoop', klinkt het bij Lamotte.
Hopper58
0
Er staan verschillende analyses met koersdoelen onder grendel op Trivano. Niemand die hier wat informatie wil delen. Egoïsten! Alhoewel: het is toch in hun eigen voordeel als de koers stijgt.
voda
1
Berenberg verlaagt koersdoel Syensqo S.A.
Gepubliceerd door Trivano.com op 26 maart 2024 om 08:56

De analisten van Berenberg hebben zich dinsdag opnieuw positief uitgelaten over Syensqo S.A.. Berenberg herhaalde het advies kopen voor de aandelen van Syensqo S.A..

Het koersdoel werd verlaagd van 117,00 naar 110,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Syensqo S.A. met 28% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 85,61 EUR.

www.trivano.com/aandeel/syensqo-sa.63...
Hopper58
0
Jefferies doet weer contrair (Reuters op flatexDEGIRO). Heeft iemand een begeleidende verantwoording?:

Syensqo SA : Jefferies initiates coverage with hold rating
Syensqo SA : Jefferies initiates coverage with price target EUR 78
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd. Jefferies is tegen groei:

09:56
Jefferies geen fan van Syensqo: 'Groei ten koste van cash'
Het beurshuis Jefferies start de opvolging van Syensqo met een lauw houdadvies en een koersdoel van 78 euro, 9 procent onder de huidige koers. Analist Chris Counihan start zijn opvolging met een lofbetuiging. Syensqo deed het operationeel beter dan sectorgenoten in 2023, klinkt het laudatio.

Toch ziet Counihan vooral stoorzenders. 'De grote zorg blijft de normalisering van de prijzen voor het polymeer PVDF in combinatie met een aanhoudende druk op de volumes in de belangrijkste eindmarkten, wat van invloed zal zijn op de winstontwikkeling', zegt de analist.

'Nog zorgwekkender is de groeifocus, zowel organisch als via overnames', vindt Counihan. Hij vreest dat de uitgesproken groeiambities van CEO Ilham Kadri ten koste van de aandeelhoudersrendementen zullen gaan. 'Overnames zouden vermoedelijk plaatsvinden tegen een stevige premie, wat verwaterend kan werken.'

'Wij zien daardoor een gebrek aan vrijekasstroomgeneratie, en dus dividenduitkering, in de komende periode, en geven de voorkeur aan concurrent Arkema', zegt Counihan. 'De korting van Syensqo van 37 procent op sectorgenoten zien we als gerechtvaardigd.'
Hopper58
0
'Syensqo launches Transfoamer product line, the mining industry’s first “switchable” frothers
28.03.24 00:30 Uhr
Werte in diesem Artikel
Syensqo, previously part of Solvay group, has launched its Transfoamer product line, the first frother innovation in more than 65 years. Well suited for coarse particle recovery, Transfoamer frothers are based on a novel technology that changes froth strength in response to pH, leading to more efficient copper recovery from even the most challenging ores, a critical need as copper demand grows in response to electrification and the energy transition.“As ore grades decline, many mining companies are grinding coarser particles to push tonnage or save energy,” Ricardo Capanema, Syensqo’s business development director, Mining Solutions, said in a press release.“Mines often use a blend of strong and weak frothers, which results in a steady froth but prevents the frother from performing at peak potential,” he said. “Our new single-frother solution addresses this limitation and overfrothing issues common in the cleaner stage.”Transfoamer frothers start as strong and robust frothers in the rougher circuit. Then, in response to pH, they “switch” to weaker frothers in the cleaner circuit, where less froth is needed. This property is particularly attractive for use in bulk copper and molybdenum flotation.For more challenging ore types, Transfoamer frothers can be further tailored with the Syensqo Cube connected dosing unit to optimize efficiency and recovery. Additionally, Transfoamer frothers do not build up or recirculate, which improves circuit stability.'

www.finanzen.net/nachricht/aktien/sye...
Hopper58
0
Kopermijnen: dat gaat wel over méér als een paar kilo. Bovendien ligt koper goed met al die Data Centers.
Hopper58
0
Op 4 april was er een nieuw advies op trivano maar achter betaalmuur. Heeft iemand info?
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

07:20
Citi start opvolging Syensqo met lauw advies
In een uitgebreide nota over Europese chemie start beurshuis Citi de opvolging van Syensqo, de speciaalchemiegroep die in december van Solvay is afgesplitst, met een 'houden' advies en koersdoel van 91 euro.

Analist Sebastian Satz looft Syensqo voor de kwaliteit van de portefeuille, maar waarschuwt dat de sterke prijszetting voor pvdf - cruciale chemicaliën voor herlaadbatterijen - in 2022 en 2023 - een belangrijke rugwind voor de rendabiliteit - dit jaar verdwenen is. 'Er is beterschap in de volumes, met bijhorende hefboom op de winstmarge, nodig om positiever te worden over Syensqo', zegt Satz.

Opvallend, volgens Satz is er een 'beleggersdebat' over een potentiële verhuis van de hoofdnotering van Syensqo naar Wall Street. '41 procent van de omzet is nu in de Verenigde Staten, tegenover slechts 25 procent in Europa. Een onmiddellijke verhuis achten we weinig waarschijnlijk, maar kan waarschijnlijker worden als er weer groei is.'
Hopper58
1
Het relevante deel van een langer artikel over Citi-advies:

Citi-analist: 'Syensqo-verhuis naar Wall Street zou logisch zijn'

KURT VANSTEELAND
Vandaag om 08:33

Zakenbank Citi merkt op dat de chemiegroep het belangrijkste deel van zijn omzet in de Verenigde Staten draait en Amerikaanse sectorgenoten een dubbel zo hoge waardering genieten.

Het Londense beurshuis Citi start de opvolging van Syensqo, het chemiebedrijf dat in december van Solvay afsplitste, met een lauw 'houden'-advies maar dat is verre van het interessantste van het rapport. Chemie-analist Sebastian Satz merkt op dat er bij grote beleggers een debat woedt over een transfer van de hoofdnotering van Brussel naar Wall Street.

Satz erkent dat zo'n verhuis zeker niet voor meteen zou zijn, aangezien het management focust op de afsplitsing en de daling van de winst zo beperkt mogelijk houden dit jaar. 'Maar eenmaal Syensqo weer op het groeipad zit, lijkt ons een transfer waarschijnlijker'.

Een verhuis zou steek houden, merkt de analist op. Eén: Syensqo is al meer Amerikaanse dan Europees. 'Syensqo draait 41 procent van de groepsomzet in de Verenigde Staten, tegenover slechts 25 procent in Europa', becijfert Satz.

Twee: een transfer zou de beurskoers een potentieel forse boost kunnen geven. 'Beleggers waarderen Avient, een rivaal in speciale polymeren, tegen circa 25 keer de verwachte winst. Hexcel, een rivaal in lichtgewicht compositiematerialen voor de luchtvaart, is 32 keer de nettowinst waard. Syensqo noteert tegen 13 keer de winst'. Noot: de geruchtenmolen koppelde in 2020 Solvay aan Hexcel.
Hopper58
1
Eigenlijk zegt Citi hier dat Syensqo zwaar ondergewaardeerd is omdat de Belgische beleggers sufkoppen zijn en dat dat zo zal blijven (met zijn goedkeuring).
voda
0
PERSBERICHT: Syensqo publiceert eerste geïntegreerde jaarverslag 2023
16-apr-2024 08:30

Syensqo publiceert eerste geïntegreerde jaarverslag 2023

Brussel, 16 april 2024 - 08u30 CEST

Syensqo heeft vandaag zijn eerste geïntegreerde jaarverslag 2023 gepubliceerd. Dat biedt de stakeholders een volledig en geïntegreerd beeld van de economische, ecologische en maatschappelijke prestaties van de groep in het afgelopen jaar.

Het verslag biedt een overzicht van de financiële en de niet-financiële prestaties van Syensqo, inclusief de milieu- en maatschappelijke resultaten alsook bestuur, het verloningsbeleid en risicobeheer. Het geïntegreerde jaarverslag 2023 is meer dan een eenvoudig verslag. Het belicht zowel Syensqo's sterke verankering als zijn gedurfde en ambitieuze toekomstplannen.

"2023 was een historisch jaar voor Syensqo en ik ben erg trots op onze prestaties", zegt Dr. Ilham Kadri, CEO van Syensqo. "Met de overweldigende steun van 99,53% van de Solvay-aandeelhouders hebben we onze splitsing in december met succes afgerond, terwijl we onze EBITDA-doelstelling voor het hele jaar hebben gehaald en onze balans verder is verstevigd. We deden dit ondanks een veranderlijk macro-economisch bedrijfsklimaat. In lijn met onze doelstellingen op middellange termijn hebben we eveneens onze sterke kasstroom gebruikt om onze kapitaalinvesteringen in belangrijk strategische technologieën en platformen te versnellen."

"Als toonaangevend bedrijf in innovatie biedt onze zelfstandigheid nieuwe mogelijkheden om de winstgevende groei te versnellen, onze klanten beter te helpen en onze waarde te ontsluiten."

Het volledige jaarverslag 2023 is gepubliceerd in de financiële sectie www.globenewswire.com/Tracker?data=fg... op de website van Syensqo www.globenewswire.com/Tracker?data=Dn... . Een European Single Electronic Format (ESEF) zoals vereist door EU-verordening 2019/815 is ook beschikbaar voor download.

Over Syensqo

Syensqo is een wetenschapsbedrijf dat baanbrekende oplossingen ontwikkelt die de manier waarop we leven, werken, reizen en ons vermaken verbeteren. Geïnspireerd door de wetenschappelijke raden die Ernest Solvay in 1911 organiseerde, brengen we het briljante talent samen dat de grenzen van wetenschap en innovatie verlegt ten voordele van onze klanten, met een wereldwijd team van meer dan 13.000.

Onze oplossingen dragen bij aan veiligere, schonere en duurzamere producten in huizen, voeding en consumptiegoederen, vliegtuigen, auto's, batterijen, slimme apparaten en toepassingen in de gezondheidszorg. Onze innovatiekracht stelt ons in staat om de ambitie van een circulaire economie waar te maken en baanbrekende technologieën te ontwikkelen die de mensheid vooruit helpen.

Media relations Investor Relations
media.relations@syensqo.com investor.relations@syensqo.com
Perrine Marchal Sherief Bakr
+32 478 32 62 72 +44 7920 575 989
Laetitia Schreiber Bisser Alexandrov
+32 487 74 38 07 +33 6 07 63 52 80
Imtiyaz Lokhandwala
+1 609 860 3959

Bijlages

-- 20240416_SYENSQO_2023_Annual Report_NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- Syensqo_AIR 2023_NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
Altijd
0
quote:

Hopper58 schreef op 8 april 2024 09:39:

Eigenlijk zegt Citi hier dat Syensqo zwaar ondergewaardeerd is omdat de Belgische beleggers sufkoppen zijn en dat dat zo zal blijven (met zijn goedkeuring).
Dank wederom Hopper voor je inhoudelijke posts. De vraag is waarom een lagere waardering (dan in de VS) een probleem zou zijn. De winst per aandeel is er niet minder door en als dan nog wat geld overblijft, is aandeleninkoop des te aantrekkelijker bij een lage koers. Koersen in de VS staan ook wel erg hoog, kan niet goed gaan zou je zeggen. Een P/E danwel K/W van 13 is mooi maar niet extreem laag in mijn beleving. Genoeg voor het doen van investeringen, opvallen van tegenvallers, en het uitkeren van dividend.

Mijn lijken Belgen (veel) slimmer dan Amerikanen.
Altijd
0
voda
0
PERSBERICHT: Oproeping voor de Algemene Vergadering van Syensqo op 23 mei 2024
23-apr-2024 08:30

Oproeping voor de Algemene Vergadering van Syensqo op 23 mei 2024

Brussel, België -- 23 april 2024 - 08.30 CEST

Syensqo maakte vandaag bekend dat de documenten voor zijn volgende Gewone Algemene Vergadering zijn gepubliceerd. Deze zal plaatsvinden op donderdag 23 mei 2024 in de Dome EventHall, Lambermontlaan 1, 1000 Brussel, om 10.30 uur CEST. Alle documenten met betrekking tot deze vergadering zijn nu beschikbaar op www.syensqo.com.

De aandeelhouders zullen worden gevraagd te stemmen over een aantal resoluties, waaronder de goedkeuring van Syensqo's jaarrekening voor het boekjaar 2023 en de vergoeding van niet-uitvoerende bestuurders vanaf 1 januari 2024.

Na de aanhoudend sterke kasstroom van het bedrijf in 2023, die de verdere afbouw van de schuldpositie ondersteunde, zal de Raad van Bestuur van Syensqo ook voorstellen om de uitkering van een totaal brutodividend van EUR 1,62 per aandeel goed te keuren.

De aandeelhouders zullen ook worden gevraagd om de benoeming van een commissaris goed te keuren die verantwoordelijk is voor het certificeren van Syensqo's duurzaamheidsverslag, zoals vereist door de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Informatie over de vergadering

Alleen aandeelhouders van Syensqo NV die op 9 mei 2024 middernacht CEST als zodanig officieel geregistreerd staan, hebben het recht om deel te nemen aan en te stemmen op de vergadering van 23 mei, ongeacht het aantal aandelen dat zij op de dag van de vergadering bezitten.

Aandeelhouders die aan de vergadering wensen deel te nemen, hetzij in persoon, hetzij digitaal, dienen uiterlijk op 17 mei 2024 hun intenties kenbaar te maken en dienen de instructies te volgen in de oproepingsbrief die beschikbaar is op de website www.globenewswire.com/Tracker?data=ol... van Syensqo.

De vergadering zal op hybride wijze georganiseerd worden, zowel in persoon als digitaal. Aandeelhouders kunnen fysiek deelnemen aan de vergadering. Als alternatief kunnen aandeelhouders hun rechten uitoefenen door een volmacht te geven of door op een digitale en interactieve manier live deel te nemen en te stemmen. Aandeelhouders kunnen gebruik maken van het Lumi Connect platform (www.lumiconnect.com) of rechtstreeks contact opnemen met het Syensqo team via ag@syensqo.com www.globenewswire.com/Tracker?data=X-... om de deelnameformaliteiten te vervullen. Op de website www.globenewswire.com/Tracker?data=ol... van Syensqo is een document beschikbaar waarin de verschillende stappen worden uitgelegd die moeten worden gevolgd voor het gebruik van het Lumi Connect-platform.

Alle vragen kunnen tot uiterlijk 17 mei 2024 worden gericht aan ag@syensqo.com www.globenewswire.com/Tracker?data=X-... .

Bezoek de speciale pagina over de Algemene Vergadering www.globenewswire.com/Tracker?data=3T... voor meer details over de agenda, de toegangsvoorwaarden en de stemmethoden.

Media relations Investor Relations
media.relations@syensqo.com investor.relations@syensqo.com
Perrine Marchal Sherief Bakr
+32 478 32 62 72 +44 7920 575 989
Laetitia Schreiber Bisser Alexandrov
+32 487 74 38 07 +33 6 07 63 52 80
Imtiyaz Lokhandwala
+1 609 860 3959

Bijlage

-- 20240423_SYENSQO_AGM_Invitation_NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
voda
0
PERSBERICHT: Participatiemelding van BlackRock Inc.
02-mei-2024 08:30

Participatiemelding van BlackRock Inc.

Brussel, België - 2 Mai 2024 -- 8u30 CEST

In overeenstemming met de Belgische wetgeving op de openbaring van belangrijke deelnemingen (wet van 2 mei 2007), heeft BlackRock Inc. (50 Hudson Yards, New York, NY, 10001, U.S.A.) een transparantiemelding naar Syensqo gestuurd om aan te geven dat de drempel van 3% is overschreden. Hier is een samenvatting van de beweging:

Stemrechten
Datum van na de Aan stemrechten gelijkgestelde financiële instrumenten
drempeloverschrijding transactie na de transactie Totaal
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------
25 april 2024 2.99% 0.67% 3.67%
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------

De kennisgeving van 29 april 2024 bevat de volgende informatie:

-- Reden van de kennisgeving: Verwerving of overdracht van
stemrechtverlenende effecten of stemrechten

-- Kennisgeving door: BlackRock Inc. (50 Hudson Yards, New York, NY, 10001,
U.S.A.)

-- Datum van drempeloverschrijding: 25 april 2024

-- Overschreden drempel van directe stemrechten: 3% neerwaarts

-- Noemer: 105 876 416

-- Toegevoegde informatie: de informatieverplichting ontstond doordat
stemrechten verbonden aan aandelen voor BlackRock, Inc. onder de 3%
daalden.

-- Kennisgeving Plichtige personen: zie bijgevoegd bestand
De verklaringen en de volledige keten van gecontroleerde ondernemingen waardoor het bedrijf feitelijk wordt aangehouden, is beschikbaar in de Investor Relations-rubriek www.globenewswire.com/Tracker?data=K3... op de website van Syensqo.

Media relations Investor Relations
media.relations@syensqo.com investor.relations@syensqo.com
Nathalye Van Ypersele Sherief Bakr
+32 478 20 10 62 +44 7920 575 989
Perrine Marchal Bisser Alexandrov
+32 478 32 62 72 +33 6 07 63 52 80
Laetitia Schreiber Imtiyaz Lokhandwala
+32 487 74 38 07 +1 609 860 3959

Bijlages

-- Syensqo SA_2024-04-25_Issuer_signed
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- 20240502_BlackRock_Notification_NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
56 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 92,060
Verschil +3,770 (+4,27%)
Hoog 92,610
Laag 88,950
Volume 161.424
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 121.339