Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar - 2020: De laatste loodjes

1.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 | Laatste
De Zwarte kat
0
quote:

Alias321 schreef op 20 april 2024 21:04:

Volgens het jaarverslag 2024 ,aanslag jaar 2023
zou de vereffening plaatsvinden ergens in 2030 en er nagenoeg niets overblijven voor de aandeelhouders??
WoW wat een vooruitzicht wordt er voorgeschoteld voor de gedupeerde aandeelhouders door Nyrstar

Was toch al lang bekend dat de aandeelhouders niets meer krijgen
Alias321
0
Beste DZK
Of de aandeelhouders nog ,iets krijgen,zal afhangen wat de uiteindelijke beslissing zal zijn van het gerecht denkk.
De uitleg van Nyrstar ,dat de uiteindelijke vereffening ergens in 2030 zal plaatsvinden ,en er nagenoeg niets meer zal overschieten voor de gedupeerde aandeelhouders,heeft weinig of niets te maken met de schadeclaim die er zit aan te komen.
Het consortium Van Santen,vraagt wel een deskundige aan ,om de raad van bestuur overbodig te maken ,en de jaarlijkse kosten te drukken,terwijl die deskundige onderzoek kan doen hoe de overdracht van Nyrstar naar Trafigura verlopen is
DeZwarteRidder
0
Het dossier van Biocartis doet denken aan het verhaal van de beursgenoteerde metaalsmelter Nyrstar. Ook daar werden de kleine aandeelhouders bij wijze van spreken “onteigend” door de schuldeiser. Nyrstar is een klassiek bedrijf, Biocartis is actief in de biotech. Daar zijn dergelijke mislukkingen niet zo uitzonderlijk. Precies vandaag maakte het Luikse bedrijf Mithra bekend dat het de kap over de haag gooit en zichzelf te koop stelt. Ook hier zijn de kleine aandeelhouders de dupe. Mithra ontwikkelt een nieuw soort anticonceptiering maar raakte verstrikt in een kluwen van zelfoverschatting en graaidrang van zijn oprichter François Fornieri.
DeZwarteRidder
1
quote:

De Zwarte kat schreef op 24 april 2024 15:06:

pzz.to/click?uid=18520&referrer=h...
Nyrstar weigert in te gaan op eisen minderheids-aandeelhouders

13/01/2023

Zinkgroep Nyrstar, die onder controle staat van de internationale grondstoffenreus Trafigura, wil niet ingaan op enkele eisen van een kleine groep minderheidsaandeelhouders. Beide partijen vechten al enkele jaren een juridische strijd uit – zowel voor de ondernemingsrechtbank in Antwerpen als die in Turnhout.

In kort geding hadden de minderheidsaandeelhouders – op 4 januari – gevraagd om de aanstelling van een voorlopig bewindvoerder. Daarnaast vroegen ze een verbod om een algemene vergadering te organiseren die het bedrijf Nyrstar zou stopzetten. De minderheidsaandeelhouders waren van mening dat de huidige raad van bestuur bij het beursgenoteerde Nyrstar niet langer kon functioneren.

Nyrstar liet aan de rechtbank weten dat het geen algemene vergadering zal houden met als onderwerp de ontbinding van het bedrijf, totdat de rechtbank een oordeel velt over de maatregelen ad interim. Op 25 april zal de rechtbank zich uitspreken.

De kleine groep minderheidsaandeelhouders is van mening dat Trafigura het ooit Belgische Nyrstar op onrechtmatige wijze kon inlijven. De advocaten van Trafigura stellen dan weer dat Trafigura Nyrstar gered heeft van de ondergang in 2019.

De voorlopige bewindvoerder waar de minderheidsaandeelhouders om vragen zou “alle taken van beheer en bestuur van de vennootschap moeten overnemen. Indien de rechter dit niet zou toestaan, vragen de minderheidsaandeelhouders in ondergeschikte orde om een lasthebber ad hoc aan te stellen”, aldus hun woordvoerder Kris Vansanten. De minderheidsaandeelhouders hebben ook nog een burgerlijke procedure ten gronde lopen (rond markmanipulatie, red.) voor de ondernemingsrechtbank van Turnhout, waarin men de nietigverklaring vraagt van de herstructurering uit 2019, of een schadevergoeding van 2 miljard euro.

Bron: Belga
lady
1
Wordt de omkoopschandalen en het wegsluizen van middelen > rechtgezet of = 't wishful thinking !
voda
0
Verbetering gasprijs haalt productie bij zinksmelter Nyrstar in Bladel uit winterslaap
THEO BESTEMAN

4 min geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - De zinkfabriek van Nyrstar in Bladel herstart de productie. Vanwege de hoge energieprijzen plaatste de veelverbruiker Nyrstar het zinkbedrijf eind januari buiten productie in een onderhoudsstand.

De kosten werden te hoog en concurrentie met buitenlandse bedrijven was niet langer mogelijk. Het bedrijf waarschuwde begin april dat nog eens negentig ondernemingen in gevaar zouden zijn.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/179841644...
voda
1
PERSBERICHT: Nyrstar NV -- Update met betrekking tot de procedure voor het Hof van Cassatie
02-mei-2024 17:30

Gereglementeerde Informatie

Nyrstar NV -- Update met betrekking tot de procedure voor het Hof van Cassatie

2 mei 2024 om 17.30 CEST

1. Het Hof van Cassatie verwerpt de voorziening tegen het arrest van het Hof
van Beroep te Antwerpen van 17 november 2022
Nyrstar NV (de "Vennootschap") geeft vandaag een update met betrekking tot de cassatievoorziening die een groep aandeelhouders van de Vennootschap heeft ingesteld tegen het arrest van het Hof van Beroep te Antwerpen van 17 november 2022. In dat arrest had het Hof van Beroep te Antwerpen de intrekking van de aanstelling van een college van deskundigen op grond van artikel 7:160 WVV en de stopzetting van het deskundigenonderzoek bevestigd.

Het Hof van Cassatie heeft de cassatievoorziening behandeld op een zitting van 2 mei 2024. De Vennootschap heeft vandaag vernomen dat het Hof van Cassatie de cassatievoorziening heeft verworpen.

Het uitgeschreven arrest van het Hof van Cassatie zelf (met de motivering) ontving de Vennootschap nog niet; zij verwacht dit op korte termijn te ontvangen.

Achtergrond

Op verzoek van een groep aandeelhouders van de Vennootschap, heeft de Voorzitter van de Ondernemingsrechtbank Antwerpen (afdeling Antwerpen) in een beschikking van 30 oktober 2020 een college van deskundigen aangesteld om o.m. bepaalde transacties tussen de voormalige Nyrstargroep en de Trafiguragroep te onderzoeken. Op 15 december 2020 tekende de Vennootschap hoger beroep aan tegen die beschikking.

Op 4 februari 2021 stelden Trafigura PTE Ltd. en Trafigura Group PTE Ltd. derdenverzet in tegen dezelfde beschikking. De Voorzitter van de Ondernemingsrechtbank Antwerpen (afdeling Antwerpen) heeft in een beschikking van 9 november 2021 dit derdenverzet gegrond verklaard en de beschikking van 30 oktober 2020 vernietigd ten aanzien van Trafigura PTE Ltd., Trafigura Group PTE Ltd., Nyrstar NV en de groep aandeelhouders die om de maatregel had verzocht. De aanstelling van de deskundigen werd ingetrokken en het deskundigenonderzoek werd toen stopgezet. Op 23 december 2021 stelden de oorspronkelijk eisende en de later tussengekomen aandeelhouders hoger beroep in tegen o.m. die beschikking.

Op 17 november 2022 heeft het Hof van Beroep te Antwerpen een arrest gewezen in deze hogere beroepen. Het Hof van Beroep heeft geoordeeld dat er geen aanwijzingen zijn van ernstig gevaar voor het vennootschapsbelang van de Vennootschap, en dus dat een deskundigenonderzoek niet gerechtvaardigd is.

Op 28 maart 2023 hebben de eisende aandeelhouders een cassatievoorziening tegen dat arrest van 17 november 2022 betekend aan Nyrstar, met de vraag om dat arrest te vernietigen. Dat verzoek is dus thans verworpen door het Hof van Cassatie. Die verwerping van de voorziening houdt in principe (en onder voorbehoud van de precieze tekst en motivering van het arrest, dat de Vennootschap zoals gezegd nog niet heeft ontvangen) in dat deze kortgedingprocedure met het oog op een vennootschapsrechtelijk deskundigenonderzoek definitief ten einde is gekomen (zie www.globenewswire.com/Tracker?data=K0... link).

1. Nyrstar NV zal de ontbinding dan wel de voortzetting van de Vennootschap
momenteel niet voorleggen aan de algemene vergadering
De Vennootschap komt tevens terug op haar persbericht van 14 februari 2023 (zie www.globenewswire.com/Tracker?data=K0... link). In dat persbericht heeft zij aangekondigd geen stappen te zullen zetten om een algemene vergadering bijeen te roepen met de ontbinding als agendapunt (of voorbereidende handelingen in die zin te stellen) zolang het Hof van Cassatie geen arrest heeft geveld, en dat zij de markt zou informeren tegen dan.

De Vennootschap laat weten dat ze momenteel nog niet de ontbinding dan wel de voortzetting van de Vennootschap aan de algemene vergadering zal voorleggen. Zij zal daar ten vroegste op terugkomen na een uitspraak van de Ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout, over het verzoekschrift voor voorlopige maatregelen neergelegd op 11 maart 2024. Die procedure werd ingeleid op 25 april 2024 en is vastgesteld voor pleidooien op 28 november 2024 (en 5 december 2024 als reservedag).

Een overzicht van de lopende procedures is beschikbaar op de website van de Vennootschap: www.nyrstarnv.be/nl/investors/restruc...

Over Nyrstar

De Vennootschap werd opgericht in België en is op Euronext Brussels genoteerd onder het symbool NYR. Meer informatie vindt u op de website van Nyrstar: www.nyrstarnv.be.

Neem voor meer informatie contact op met:

Anthony Simms -- Hoofd van Externe en Juridische Zaken www.globenewswire.com/Tracker?data=9d... anthony.simms@nyrstarnv.be

Bijlage

-- Nyrstar NV Supreme Court rejects appeal NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
De Zwarte kat
0
Het is een zwarte dag voor de aandeelhouders van Nyrstar nu is het over en uit .Maar dat was al een beetje bekend denk ik zo
1.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 65 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:08
Koers 0,070
Verschil 0,000 (-0,29%)
Hoog 0,074
Laag 0,070
Volume 79.078
Volume gemiddeld 51.271
Volume gisteren 196.885