Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Nieuw Bitcoin Forum

15.658 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

Enzo123 schreef op 9 februari 2015 11:43:

Ieder zijn mening, de tijd zal het uitwijzen, ik zal jullie op de hoogte houden van de voortgang van Sapience, Gemz en andere crypto initiatieven die in mijn ogen baanbrekend zijn.

@Zwarte Ridder: ervan uitgaande dat de markt altijd gelijk heeft, heeft de markt jouw ongelijk over Ripple wel heel drastisch bewezen het afgelopen jaar, of niet ? :)
Ik heb helemaal geen ongelijk gekregen over Ripple: ik vind Ripple een prima alternatief voor Bitcoin, MITS ze de huidige nadelen eruit halen.

Voorlopig hebben nr 2 Litecoin en nr 3 Ripple nauwelijks betekenis in de cryptovaluta-wereld.
[verwijderd]
0
quote:

Enzo123 schreef op 16 december 2014 13:29:

Dit is ook een hele interessante: instant messaging op de blockchain. De achterliggende gedachte:
Facebook heeft 19 Miljard dollar betaald voor WhatsApp. Waarom? Omdat de data van 1 gebruiker 50 dollar waard is voor Mark & Friends (advertisement). Met Gems kun je messages sturen met behoud van privacy, en als gebruiker meedelen in het succes van het netwerk door het verdienen van Gems (de cryptocurrency die de brandstof gaat vormen voor het netwerk). Je kunt Gems ontvangen door het aanmelding van nieuwe gebruikers, het ontvangen van sponsored messages of messages van mensen die niet in je netwerk zitten, etc. Ook zit er een ingebouwde BitCoin wallet in de app die het heel eenvoudig maakt om bitcoins te ontvangen/vesturen.
De app voor iOS wordt op 30 december gelanceerd.

getgems.org/

Het gaat goed met instant messaging op de blockchain. Gems is inmiddels van start gegaan, the app voor Android is inmiddels te beschikbaar op Google Play (GetGems). Magma VC, de venture capital firm die ook geinvesteerd heeft in Waze, is ingestapt met 400K. Ik heb de app zelf gedownload en hij werkt prima. Het wachten is nu op een app voor IOS en meer naamsbekendheid.

www.coindesk.com/bitcoin-messenger-ap...
[verwijderd]
0
Google maakt zich klaar voor Bitcoin..
Google werkt aan een nieuw betalingssyssteem waarmee acceptatie van BTC betalingen mogelijk wordt:

www.cryptocoinsnews.com/google-may-in...
[verwijderd]
0
Voor iedereen die denkt dat je geld bij de bank absoluut veilig is:

--------------------------------------
Hackers stelen wereldwijd miljoenen bij banken via malware:

Hackers hebben maandenlang tientallen miljoenen euro's weggesluisd van meer dan honderd banken in vooral de Verenigde Staten, Japan, Rusland maar ook Nederland.
Experts spreken van één van de grootste bankroven in de geschiedenis.

De hackers hadden malware geïnstalleerd waarmee ze in de computers van de geldinstellingen konden kijken die werden gebruikt voor internationaal betalingsverkeer. Het internetbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab ontdekte de computerinbraak, meldt The New York Times zondag.

Geduld

De krant kreeg inzage in het rapport van het beveiligngsbedrijf dat maandag wordt gepubliceerd. Volgens Kaspersky gingen de hackers aan de haal met omgerekend bijna 265 miljoen euro maar volgens het bedrijf kan het ook drie keer zoveel zijn. Het is nog niet bekend om welke banken het gaat. In Nederland is de High Tech Crime Unit van de politie op de hoogte gesteld.

De hackers hadden veel geduld nodig voor de cyberbankroof. Via de malware werd het gedrag van bankiers maandenlang gevolgd. Vervolgens konden de criminelen dat gedrag nabootsen en zo ongemerkt steeds relatief kleine bedragen naar dummy-rekeningen overmaken.

Vooral Rusland

Kaspersky Lab kwam de inbraak op het spoor toen het te hulp werd geroepen in Oekraïne. Daar begon eind 2013 in Kiev een automaat ''spontaan'' geld uit te spuwen. Uit onderzoek bleek daarna dat er een veel groter probleem was.

Bij de hackers zou het gaan om personen uit China, Rusland en Europese landen. Behalve banken zijn ook andere financiële instellingen getroffen. Het gaat om bedrijven in dertig landen, aldus Kaspersky. Vooral Russische instellingen zijn slachtoffer geworden.

Door: ANP/NU.nl
-----------------------------------
Wordt dit de volgende financiele crisis? Banken die gaan omvallen omdat ze hun Security niet goed onder controle hebben?
[verwijderd]
0
Voor iedereen die denkt dat zijn Facebook gegevens prive zijn:

Facebook medewerkers hebben zonder wachtwoorden toegang tot gebruikersaccounts:

hacked.com/facebook-engineers-can-acc...

En dus ook tot je Whatsapp gegevens...

DeZwarteRidder
0
dinsdag 03 maart 2015

ECB ziet potentie voor bitcoin

Bitcoin kan een verbetering zijn van het huidige betaalverkeer wat betreft kosten, internationaal bereik en snelheid van een transactie.

Door Dorinde Meuzelaar

Dat zegt de ECB in een gisteren gepubliceerd rapport over virtuele munten, waar bitcoin de meest bekende van is. Maar voorlopig overschaduwen de risico’s, zoals een gebrek aan transparantie en hoge volatiliteit de mogelijkheden van de munt.

Reden om in te grijpen ziet de ECB nog niet, bitcoin is te klein om een bedreiging te vormen voor de stabiliteit van het betalingssyteem. Per dag worden er wereldwijd 69.000 bitcointransacties gedaan. In de EU alleen al worden er dagelijks 274 niet-contante betalingen in de detailhandel gedaan.

De acceptatie van de digimunten is beperkt, ruwweg 3 op de 10.000 bedrijven in Europa accepteert bitcion. Wel is er een aantal grote spelers bijgekomen, zoals Expedia, Microsoft en Dell.

In 2012 publiceerde de ECB al een rapport over virtuele munten, en ook andere toezichthouders hebben een duit in het zakje gedaan. Zo raadde de Europese bankenautoriteit (EBA) vorig jaar banken af zelf in bitcoins te handelen. Ook DNB heeft in publicaties tot nu toe vooral op de gevaren gehamerd. Niet voor niets is het voor bitcoinbedrijven nog altijd lastig een bankrekening te openen.

Wie echter tussen de regels door leest, ziet dat de toezichthouders voorzichtig aftasten hoe ze met digitale valuta om moeten gaan. In reactie op het EBA-rapport zei de Europese Commissie bijvoorbeeld regels te willen invoeren voor het gebruik van bitcoin.

De ECB blijft erop hameren dat cryptomunten geen volwaardige vorm van geld zijn. Ook in Nederland wordt de bitcoin gezien als ruilmiddel en valt het dus buiten de wet financieel toezicht.

Geld of niet, wie een flinke hoeveelheid bitcoins op zijn computer heeft staan, moet die niet vergeten bij zijn belastingaangifte. Volgens de belastingdienst vallen de digimunten onder overige bezittingen, en die moeten worden opgegeven in box 3.
[verwijderd]
0
Go-live van Ethereum op korte termijn:

blog.ethereum.org/2015/03/03/ethereum...

Het heeft even geduurd, maar gezien de scope van het project is dat niet zo gek. Het project gaat live in 4 fases: Frontier, Homestead, Metropolis, Serenity. Elke fase voegt iets toe aan de maturity van het netwerk (security, functionaliteit, etc,).
Dit zal een hele grote speler gaan worden..
DeZwarteRidder
0
The third US Marshals Service bitcoin auction has come to a close, but the results are only “half-in.” Basically, three winners have emerged from the auction, but after all this

The post The Results of the Third USMS Bitcoin Auction are “Half-In” appeared first on NEWSBTC.

Bitcoin Startup Raises $116 Million with Qualcomm Ventures as Key Investor

Posted: 10 Mar 2015 03:00 PM PDT

Silicon valley based Bitcoin startup 21 Inc. recently admitted to have raised a whopping $116 million in venture funding. In the past one year and a half, 21 was secretly collecting

www.newsbtc.com/2015/03/10/bitcoin-st...
DeZwarteRidder
0
do 12 mrt 2015, 14:23
Topbankier JP Morgan stapt over naar bitcoin-startup
van onze redactie

Opnieuw stapt er een hoge bankier van JP Morgan over naar een bitcoinbedrijf. Blythe Masters wordt topvrouw bij Digital Asset Holdings. Het bedrijf is geen wisseldienst of een beurs, maar kijkt naar toepassingen van de technologie achter bitcoin om transacties te verbeteren.

Masters gold als een groot talent binnen JP Morgan. Op haar 28 was ze de jongste managing director ooit binnen de bank. Ze wordt gezien als de maker van de credit default swap, een derivaat dat een belangrijke rol speelde bij het ontstaan van de financiële crisis. Tot vorig jaar stond ze aan het hoofd van de afdeling grondstoffen bij JP Morgan.

"We zijn er niet op uit om het huidige financiële systeem te verwoesten. We willen het beter, sterker en veiliger maken”, zei Masters tegen de New York Times over haar nieuwe functie

Masters zegt al in gesprek te zijn met de Fed en Bank of England over hoe bitcointechnologie in het bestaande betaalverkeer kan worden toegepast. Ook zijn er discussies geweest welk toezicht erop het bedrijf zou moeten zijn.

Masters is niet de eerste die de overstap maakt van JP Morgan naar de bitcoinsector. Eerder stapte Masters’ ex-man, voorheen grondstoffenhandelaar, al over naar een bitcoin investeringsfonds. Voormalig hoofd betalingsverkeer Paul Camp is tegenwoordig cfo bij bitcoinbank Circle.

JP Morgan-ceo Jamie Dimon heeft echter weinig vertrouwen in de digitale munt. Vorig jaar zei hij nog dat ”het systeem achter bitcoin tig keer gekopieerd kan worden".
DeZwarteRidder
0
IBM and Federal Reserve Want to Create a Bitcoin Knock-Off
Evander Smart

It was only a matter of time. The ultra-advanced, superior technology of the digital currency Bitcoin and it’s Blockchain public ledger system are in danger of being co-opted. The tacit compliments of the financial establishment for the Bitcoin Blockchain, not Bitcoin the currency, over the past year are starting to be followed with action. IBM, in conjunction with your centralized banking elite, have discussed plans to perpetuate the future of national currencies, like the U.S. Dollar, through their own digital fiat-currency system.
A Centralized Digital Fiat Currency made by IBM

ibm hqThink of it as a knock-off of the Bitcoin Blockchain, only to service the central banking system and those who have become beholden to it. Bitcoin technology creates a better mouse trap, and the central bankers discuss with IBM “How do we make our funny money currency work like that?”

“When somebody wants to transact in the system, instead of you trying to acquire a bitcoin, you simply say, here are some U.S. dollars,” a source familiar with the project said. “It’s sort of a bitcoin but without the bitcoin.”

In other words, take the sound money supply-and-demand principles of Bitcoin out and replace them with a digital representation of centralized fiat currency instead, that a private corporation can still manipulate. How awesome is that?

Keep in mind that only preliminary discussions have been made, and nothing has been finalized. These discussions have taken place with privately-owned Federal Reserve, and other countries may also be potential suitors for this new digitized fiat currency system. The Bank of England may also be very interested in this endeavor, as they lauded the Bitcoin Blockchain in a September 2014 report. The BOE described the blockchain’s open ledger as a “significant innovation” that could transform the financial system.

“These coins will be part of the money supply,” the source said. “It’s the same money, just not a dollar bill with a serial number on it, but a token that sits on this blockchain.”

Also read: Bank of England Documents Show Financial Sector Understands Bitcoin

The new system would have direct oversight by the central bank it represents, unlike Bitcoin’s decentralized system. Instead of having ledgers maintained by banks that act as a record of an individual’s transactions, this kind of open ledger would be viewable by everyone using the system. It would use an agreed-upon process for entering transactions into the system.

“We are at a tipping point right now. It’s making a lot more sense for some type of digital cash in the system, that not only saves our government money, but also is a lot more convenient and secure for individuals to use,” the source said.
[verwijderd]
0
Twee mooie nieuwe projecten:

Factom: builds a data layer on the blockchain:

factom.org/

Augur: a decentralized prediction platform:

bitcointalk.org/index.php?topic=860629.0

Beide nog in het prille beginstadium, ICO moet nog beginnen. Interessant is dat Factom op de BTC blockchain is gebouwd en Augur voor de Ehtereum blockchain heeft gekozen.
DeZwarteRidder
0
quote:

Enzo123 schreef op 16 maart 2015 16:42:

Twee mooie nieuwe projecten:
Factom: builds a data layer on the blockchain:
factom.org/
Augur: a decentralized prediction platform:
bitcointalk.org/index.php?topic=860629.0
Beide nog in het prille beginstadium, ICO moet nog beginnen. Interessant is dat Factom op de BTC blockchain is gebouwd en Augur voor de Ehtereum blockchain heeft gekozen.
Het zegt mij allemaal niks.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 maart 2015 16:59:

[...]

Het zegt mij allemaal niks.
Doe eens wat onderzoek zou ik zeggen. Misschien leer je nog wat...
[verwijderd]
0
Een hele mooie toepassing van de blockchain:
Bitswitch, een stukje hardware dat op elk apparaat kan worden aangesloten en dat zorgt dat het apparaat in werking gezet kan worden via een btc betaling. Denk aan speel/gokautomaten, wasserettes, etc. Maar ook bredere toepassingen zoals het huren van doe-het-zelf apparatuur, zelfs vervoermiddelen, zijn mogelijk.

bitswitch.io/
Frederik C.
0
quote:

Enzo123 schreef op 26 november 2014 12:25:

Hoi Omnius, ja je hebt gelijk, Ripple is ook zeker een belangrijke speler aan het worden. Deze heb ik iets minder in mijn blikveld staan omdat mijn interesse vooral ligt bij geavanceerde technologie en iets minder bij financiele toepassingen. Maar dat is het mooie van blockchain technologie, het brede scala aan toepassingen.

codius.org/docs/overview/what-is-codius

Smart programs can encode the logic of agreements or “smart contracts”, or their functionality can extend far beyond the realm of contracts. With Codius, smart programs can hold assets of their own on any or multiple cryptography-based ledgers, such as Bitcoin and Ripple.

=========================================================================
Codius and Ethereum to Collaborate
15 January, 2015
BusinessLatestMarket

It appears collaboration between Ripple Labs and Ethereum could be on the horizon but it will be related to the Codius Smart Contracts platform rather than Ripple itself.

Networking at the CCC

Evan Schwartz, a lead developer of both Codius and Ripple posted on the Codius blog about his experiences at the Chaos Computer Congress, a Hamburg-based computer technology meet. He said that he had had ‘a number of great conversations with Ethereum developers, Bitcoin enthusiasts, and the CoreOS team’, conversations which he then apparently followed up with discussions about possible collaboration with Ethereum Berlin. Schwartz even stated that he was writing the blog post from Ethereum’s offices.

How will they work together?

Scant information on the type and extent of the collaboration was given except that the Ethereum developers seem to think that Codius will provide a good way for them to build Oracles, which are the programs that communicate and enter information into blockchains about whether or not enough outside conditions have been met to carry out a contract.
globalcryptonews.com/codius-and-ether...
DeZwarteRidder
0
ma 11 mei 2015, 22:56
Nasdaq wil aandelenhandel via bitcoinnetwerk
van onze redactie

Technologiebeurs Nasdaq probeert de technologie achter bitcoin in te zetten voor de handel in aandelen.

Bitcointransacties worden bijgehouden en geverifieerd in één openbaar register, de blockchain. Dat wordt bijgehouden op een netwerk van computers. Elke transactie wordt dus gecontroleerd door een heel netwerk, en niet door één persoon of instantie. Niet alleen maakt dit frauderen nagenoeg onmogelijk, ook zijn transacties veel goedkoper, omdat er geen tussenpersoon nodig is.

Als het experiment succesvol is, wil Nasdaq de zogeheten blockchain technologie inzetten in de aandelenmarkt. Dat zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de handel in financiële producten, denkt Nasdaq-topman Robert Greifeld: ”De blockchain gebruiken is een natuurlijke digitale revolutie voor beheren van fysieke effecten."

Voorlopig gebruikt Nasdaq de blockchain in een project op de Nasdaq Private Market, een handelsplatform voor bedrijven die nog niet beursgenoteerd zijn. Nu verloopt de handel in zulke bedrijven vaak informeel, waarbij transacties met de hand in een spreadsheet worden genoteerd. Dat proces wil Nasdaq vervangen door de blockchain.

Nasdaq is niet het enige bedrijf in de financiële sector dat de mogelijkheden van blockchain onderzoekt. Een paar weken geleden maakte de New York Stock Exchange bekend te investeren in bitcoinbeurs Coinbase, Goldman Sachs investeerde miljoen in bitcoinbeheerdienst Circle. Ook Nederlandse grootbanken zeggen de mogelijkheden van blockchain te onderzoeken.

Toch zijn toezichthouders nog huiverig voor de technologie. Degenen die transacties verifiëren, doen dat nog op anonieme basis. Bovendien is het bitcoinnetwerk nog niet geschikt voor het verwerken van de grote hoeveelheden data die bij de handel in financiële producten komt kijken.
DeZwarteRidder
0
Ondanks de grote daling van de bitcoin-koers is het weer rendabel geworden om BTC te gaan maken (mijnen).
Ik schat het rendement op ca 100% in 2 jaar bij een ca gelijkblijvende BTC-koers.
1000 GH/s kost op dit moment slechts 1,5 BTC.

www.bitcoincloudservices.com/

Hier kun je uitrekenen of het rendabel is:

tradeblock.com/mining
DeZwarteRidder
0
2 Year Contracts This Week Only

We have mined more than 10,000 BTC for our customers and to celebrate this we are offering 2 year contracts for the price of a 1 year contract.
More than 10,000 Bitcoin mined

Since we started mining we have mined more than 10,000 Bitcoin for our customers, in other words more than $2,350,000 USD at the current price. All our payouts are made from this Bitcoin address 1BTCPayb5AdF8fSsR7oews2PpuVpRtamk6 and payouts are automatic and everyday is payout day.
How to calculate the ROI?

The payouts are determined by the Bitcoin network’s difficulty.

To calculate the ROI you can use a Bitcoin mining calculator and tradeblock.com/mining is one of the most accurate calculators.

www.bitcoincloudservices.com/?ref=4398
15.658 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 02:37
Koers 64.032,15
Verschil -14,77 (-0,02%)
Hoog 64.178,89
Laag 63.041,88
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0