SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

SBM Offshore - on topic - juli 2016

659 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
JAO
0
Sterke weerstand op 11,80???

Hij ging er moeiteloos doorheen en de enige reden waarom we er niet boven staan is de klok. imho

Zoals ik vanmorgen al zei. TA is eventjes niet aan de orde.

King of Knights
0
nog steeds actueel? :
nl.citifirst.com/NL/Publications/Nieu...

De trend voor de kortetermijn van SBM Offshore is Negatief. Met een daling van -1.7% werd vrijdag een slotkoers van EUR 10.22 bereikt, gemeten over de afgelopen 6 handelsdagen is dit de eerste daling. de huidige negatieve trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 medio juni 2016 neerwaarts krulde. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een gelijke koersbodem. De indicatoren voor de korte termijn van SBM Offshore wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, MA50 daalt) maar met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt). Dit geeft aan dat er sprake is van een opwaartse correctie in de dalende trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 15 juli 2016.

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van SBM Offshore kunnen een hefboomproduct Long kiezen met een stop-loss op € 8,63.

Beleggers die willen anticiperen op een daling van SBM Offshore kunnen een hefboomproduct Short kiezen met een stop-loss op € 12,86.

gpjf
0
Met alle respect papanaki, een TA heeft in deze situatie met zijn specifieke omstandigheden toch geen enkele zin, morgen kan je de lijntjes gewoon doortrekken en hooguit bij een meer stabiele situatie weer opnieuw bekijken alhoewel het mijn ding niet is maar dat had je al door.
King of Knights
0
Thanks gpjf,

ik zit er in voor 14.2... wacht al 2,5 jaar.... hoop nu eindelijk op de 15, 16 binnen een jaar.

Fijne avond en gr. vanuit Bremen
gpjf
0
Ik zit er helaas nog veel langer in maar sta dan nu ook op winst. Ik heb in zijn geheel niks met Jos Versteeg maar als ik je er riem mee onder het hart kan steken,dan hier wederom ( want hij roept het al jaren haha) zijn artikel vandaag.

SBM Offshore kansrijk voor grote nieuwe opdrachten

10:48 18-7-2016
Beursblik: SBM Offshore zal spoedig grote nieuwe opdrachten binnenhalen, nu er in Brazilië een schikking is getroffen in een omvangrijke smeergeldaffaire. Dit verwacht analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers maandag.

SBM Offshore kansrijk voor grote nieuwe opdrachten De grote tenders van Petrobras voor de FPSO’s Libra en Sépia staan volgens Versteeg op de rol en concurrent Modec is volgens de analist reeds volgeboekt. Deze twee tenders werden meermaals uitgesteld, volgens Versteeg omdat Petrobras wilde wachten tot het moment dat SBM Offshore weer toegestaan was mee te tenderen. De Nederlandse oliedienstverlener heeft volgens Theodoor Gilissen wel voldoende capaciteit beschikbaar, nadat net twee FPSO's zijn opgeleverd.

"Wij denken dat SBM op basis van type FPSO en de ervaringen met geleverde FPSO's tot nu toe, een grote kans maakt de opdrachten binnen te halen. De marges zullen wel lager liggen dan in het verleden door de scherpe concurrentie en noodzaak om bezetting van (eigen) personeel op peil te houden", aldus Theodoor Gilissen.

In de markt is er vrees dat Petrobras wellicht moeite heeft om nieuwe projecten te financieren en dat daarom de tenders voor Libra en Sépia werden uitgesteld. Versteeg voorziet op dit vlak evenwel geen grote problemen.

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Aanbevolen advies op SBM Offshore met een koersdoel van 15,00 euro.

Op een groen Damrak won het aandeel SBM Offshore maandag 13,3 procent op 11,57 euro.

Uiteindelijk dus 11,78

tmaster
0
Interessant wordt nu ook om te zien welke short partijen er vrijdagmiddag al (flink) hun short postities hebben afgebouwd. Dus nog voor dat het nieuws bekend was. Dan weet je 100% zeker dat er voorkennis is geweest.
NielsjeB
0
quote:

tmaster schreef op 18 juli 2016 21:13:

Interessant wordt nu ook om te zien welke short partijen er vrijdagmiddag al (flink) hun short postities hebben afgebouwd. Dus nog voor dat het nieuws bekend was. Dan weet je 100% zeker dat er voorkennis is geweest.
Er zijn geen meldingen van vrijdag, dus het lijkt erop dat het allemaal netjes volgens het boekje is gegaan.
gpjf
0
Hit DFT avond alinea

SBM excelleerde maandag binnen de AEX met een koers die met ruim 15% omhoogschoot op een beursindex die nauwelijks 0,2% won.

De koerswinst kwam na publicatie dit weekend van een persbericht waarin SBM Offshore de schikking uit de doeken deed. Het bedrijf betaalt in totaal $275 miljoen (€248 miljoen) om niet vervolgd te worden voor het betalen van tientallen miljoenen aan smeergeld aan de Petrobras-top. Voor de schikking werd vorig jaar al $245 miljoen opzij gezet. Voor de resterende $30 miljoen wordt nu op de resultaten over de eerste zes maanden van dit jaar een voorziening genomen.

HANDELSBETREKKINGEN
De opluchting bij de beleggers zit hem niet alleen in het wegvallen van risico dat SBM nog veel meer zou moeten betalen, maar vooral ook in de timing en het volledige herstel van de ’normale handelsbetrekkingen’ met SBM’s en topklant Petrobras.

Het resultaat komt bovendien mooi op tijd voor twee grote opdrachten die Petrobras te vergeven heeft, waarvoor SBM een serieuze kandidaat is. Voor de olie- en gaswinning uit de diepzeevelden voor de Braziliaanse kust zoekt Petrobras levering van twee drijvende productie- en opslagplatforms (Floating Production, Storage en Offloadingplatforms,
FPSO’s) waar behalve SBM een klein aantal andere bedrijven op de wereld in gespecialiseerd is. Met de enorme platforms -exemplaren die 180.000 vaten per dag aankunnen- zijn investeringen van $2 miljard tot $2,5 miljard per stuk gemoeid.

ZWARTE LIJST
Petrobras heeft er geen enkel belang bij hebben het kleine aantal gegadigden verder te beperken. Eerder was SBM al van de zwarte lijst gehaald. Met de schikking kan het bedrijf volop mee concurreren, waardoor Petrobras ook de concurrerende bedrijven nog eens op scherp zet.

[verwijderd]
0
De leniency deal werd vrijdagavond in brazilie bekend. De beurs was daar echter al gesloten.

Ik begrijp uit een enkele reactie dat de conference call moeilijk of niet te volgen was door een vertraging bij de provider?

Jammer, ik had graag wat meer gehoord van de Q and As. Nu maar wachten op een transcript, duurt meestal een paar dagen voordat het ergens opduikelt.

Koersverloop vandaag niet onaardig, ook niet top. Misschien een klein beetje short gecoverd, het meeste zal nog moeten, maar de shorters zullen er waarschijnlijk de tijd voor nemen.

1e week augustus hopen we meer te weten over de Sepia en de Libra FPSO's. Minimaal 1 is hard nodig voor SBM. Ik geloof niet dat we hard naar de 15 euro vliegen, de komende dagen met horten en stoten nog 4-8% erbij lijkt me prima. Dan nog een paar kwartjes tot een euro erbij per FPSO... Dat is mijn Beeld tot de cijfers.
KC
Edit
@Dutchtenor, heb je nog voldoende stukken voor eer verdere up van de koers?
Dutchtenor
0
quote:

knife catcher schreef op 18 juli 2016 22:35:

@Dutchtenor, heb je nog voldoende stukken voor eer verdere up van de koers?
Zeker, vanmorgen verkocht en lager teruggekocht. Daar heb ik niet veel op verdiend, maar iets van 500 x 0,14. Nu totaal 1500 stukken over. Prima!
Ik had een snellere stijging verwacht met een kleine terugslag, werd net iets anders, maar uitstekend. We zitten nog lang niet waar we moeten zijn. Ik vermoed dat de komende dagen tot 1-8 de koersverschillen wat minder groot worden, alleen wat druk omhoog. Even geen daghandel (geeft ook wel een beetje rust). Boven de 12 gaan ze er toch weer uit, kan de cash best gebruiken :-)
[verwijderd]
0
Goed gedaan, genoeg dubbeltjes is ook geld.

Ik heb weken terug mijn aandelen omgeruild voor call opties omdat ik vond dat ik iig nog zes maanden moest wachten met verkope, geen tijd voor traden etc

Betaalt zich snel terug nu;-))
We gaan het de komende weken zien
KC
Chela
0
Vraagje gestuurd naar Sabrina Valle (Bloomberg Rio) n.a.v. de stelling van ene Versteeg dat Modec al volgeboekt zou zitten en derhalve kansloos is voor Libra/Sepia.

boa noite
[verwijderd]
1
quote:

Chela schreef op 19 juli 2016 00:01:

Vraagje gestuurd naar Sabrina Valle (Bloomberg Rio) n.a.v. de stelling van ene Versteeg dat Modec al volgeboekt zou zitten en derhalve kansloos is voor Libra/Sepia.

boa noite
Die gingen toch in de roeiboten verder?
ff_relativeren
0
een late-avond-mijmering ;

benieuwd of er iemand het rekensommetje gaat maken over de terugverdientijd.
De schikking met het Nederlandse OM, de schikking met Petrobras,
en de schikking met de Braziliaanse Staat.

Dan moet je al aardig wat nieuwe FPSO's gaan verhuren om het sommetje rond te krijgen. Met het tempo van gedeeltelijke eigendom -wat nodig was om de financiering rond te krijgen- gaat het extra jaren kosten.

De keerzijde van de terugverdientijd, is de toegang tot nieuwe orders in de core business van SBM Offshore. Gezien de koersstijging na bekend worden van de schikking, kijkt de markt liever naar nieuwe, nog niet binnengehaalde, kansen, dan naar de terugverdientijd.

En dat is best plausibel. Voor een bedrijf dat jaren heeft moeten interen,
omdat het geen FPSO-orders binnen kon halen, is continuïteit -toegang tot de markt- een hele belangrijke stap.

Net zoals het afsluiten van hoofdpijndossiers. En eerlijk is eerlijk,
het team van dhr Chabas heeft zich effectief getoond in het afsluiten van legacy dossiers.

Doet de terugverdientijd er dan nog toe ? Of is de continuïteit de enige belangrijke factor voor het ontsluiten van de toekomst ? De markt lijkt een duidelijk statement af te geven.

Vergeet de terugverdientijd. Alleen investeringen hebben een terugverdientijd.
Kosten en overige uitgaven worden slechts genoteerd in de boeken,
en raken vanzelf in de vergetelheid.

Greetzzz
Gijs T
0
modec volgeboekt??

Ik had begrepen dat Modec wel had ingeschreven voor deze 2 tenders. Als ze opdracht niet kunnen accepteren ivm voorwaarden (opdracht moet deels binnenlands worden uitgevoerd) lijkt het mij vreemd dat ze wel de moeite nemen om te tenderen.

Weet iemand of Modec nog in de race is voor Libra/Sepia
gerrit 69
0
In de column van gisteren geeft Wessel Aslander zijn visie over het aandeel SBM-Offshore.
www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...

Verwachte koersstijging SBM overdreven …

Ondanks dat ik speculeerde op een goede afloop van het omkoopschandaal bij SBM Offshore en eerder rond € 11 aandelen kocht, lijkt mij de verwachte stijging van meer dan 12% bij opening een beetje overdreven. Ten 1e is het schikkingsbedrag een stuk hoger dan de reservering die SBM opnam (240 miljoen), dus moet er een last van zeker 10% extra worden genomen over H1. Ten 2e: En wie garandeert mij dat dit echt het laatste ‘lijk uit de kast’ is ? Ook in de VS loopt namelijk nog een proces en niemand kan voorspellen wat daar uitkomt. Licht tot hooguit gematigd optimisme lijkt mij dan veel meer op de plaats ! Ten 3e: daarnaast hebben eerdere oplevingen, ook geïnspireerd op een einde aan dit verhaal, de laatste jaren continu voor teleurstellingen gezorgd. En ten 4e: technisch gezien moet de zoveelste dalende (nu magenta) weerstand worden gebroken en is er tevens nog een kop-schouder-formatie (zie blauwe boog) te ontdekken in de grafiek. Het was tot vrijdag al mooi als de licht stijgende bruine steun gerespecteerd zou worden want onlangs was er nog een kleine valse neerwaartse uitbraak. En zolang de dalende magenta niet overwonnen is, blijft dat risico bestaan. Laat ik er eens vanuit gaan dat dit ook daadwerkelijk gebeurt: dan ontstaat er ruimte tot de weerstand op 12,5 (neklijn) en mocht die sneuvelen dan kan de koers zelfs richting 13,6-13,7; 2 toppen uit 2013 en 2015. En grotere bewegingen worden waarschijnlijk aangekondigd door een opwaarts uitbrekende RSI; DAAR is vooral het wachten op …

Mening: onder 11,4 afblijven vanwege voortdurende risico op terugval. Boven 11,4 kopen met 1e koersdoel 12,5 en 2e koersdoel 13,6-13,7 in 3-6 maanden.
Wessel Aslander
**************************
Hierbij ook de bijgewerkte daggrafiek
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/IHC-g...
gpjf
0
Nou dan maar alvast de €13,70 aanhouden want als dit nou zijn sterkste argumenten zijn dan zijn er toch ook een hoop goede verwachtingen op de kortere termijn die hij gewoon niet noemt. We zullen zien wat het de komende weken geeft want shorters zullen maar steeds met allerlei bedenkingen komen om de koers niet te laten steigeren .
Dutchtenor
0
Mm, aparte visie. Ik voel me toch nog steeds niet slecht bij mijn aankoopbeleid, wat haaks ingaat op meneer Aslanders advies (en wat me een uitstekend rendement heeft opgeleverd). Kopen als de koers laag is (en altijd maximaal bij een koers onder de 10), verkopen bij een stijgende koers. Zal wel "contrair" zijn..
Overigens als ik naar zijn grafiek kijk maak ik wel gebruik van de lijntjes, de dalingen na een stijging zijn intraday bijna voorspelbaar bij SBM.
659 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 13,990
Verschil -0,220 (-1,55%)
Hoog 14,340
Laag 13,990
Volume 428.883
Volume gemiddeld 544.402
Volume gisteren 428.456