Porceleyne Fles « Terug naar discussie overzicht

Porceleyne Fles neemt Royal Leerdam Crystal o

7 Posts
[verwijderd]
0
Porceleyne Fles neemt Royal Leerdam Crystal over


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles" nv heeft het voornemen om de Leerdamse kristalproducent Leerdam Crystal bv, onderdeel van het Amerikaanse Libbey inc, over te nemen. Dit maakt de producent van aardewerk maandag voorbeurs bekend zonder daarbij financiele details te geven.

Beide partijen hebben al een intentieverklaring getekend en streven ernaar om na afronding van het boekenonderzoek de transactie zo snel mogelijk af te ronden.

"Met de voorgenomen acquisitie van Royal Leerdam Crystal komt de onderneming weer in Nederlandse handen en zet De Koninklijke Porceleyne Fles een belangrijke eerste strategische stap richting een multi-brand producent van exclusieve interior design producten in het hoogste segment van de markt", aldus Patrick Grasso, bestuursvoorzitter van De Koninklijke Porceleyne Fles.



Door Anna Marij van der Meulen, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, annamarij.vandermeulen@dowjones.com

[verwijderd]
0
Porceleyne Fles neemt kristalproducent Royal Leerdam over
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Porceleyne Fles neemt Royal Leerdam Crystal over, zo is maandag bekend gemaakt. De producent van Delftsblauw sieraardewerk heeft hierover een intentieverklaring getekend met verkoper Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek Leerdam, onderdeel van het Amerikaanse Libbey. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Porceleyne Fles zet met de acquisitie volgens bestuursvoorzitter Patrick Grasso 'een belangrijke eerste strategische stap' om een producent van meerdere merken te worden van exclusief binnenhuisdesign 'in het hoogste segment van de markt'.

Porceleyne Fles is het oudste nog bestaande bedrijf van Nederland en werd in 1653 opgericht door David Anthonisz v.d. Pieth. De producent van keramiek is sinds maart 1954 beursgenoteerd. Het bedrijf is nog bezig met een boekenonderzoek bij Leerdam Crystal en wil de aankoop daarna zo snel mogelijk afronden.

Leerdam Crystal is de 'designtak' van de Leerdamse glasfabriek, die 1878 werd opgericht. Sinds 1953 mag de glasfabriek de naam 'koninklijk' voeren. Het bedrijf produceert kristallen gebruiks- en siervoorwerpen die ambachtelijk worden vervaardigd.

Annette van Soest
annette@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
0
Persbericht Porceleyne Fles - overname Royal Leerdam
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van een persbericht van Porceleyne Fles .

Koninklijke Porceleyne Fles neemt Royal Leerdam Crystal over

Delft - N.V. Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles Anno 1653" (Royal Delft) heeft het voornemen om de te Leerdam gevestigde kristalproducent B.V. Leerdam Crystal (Royal Leerdam Crystal) over te nemen van B.V. Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek Leerdam, onderdeel van het Amerikaanse Libbey Inc. Hiertoe is inmiddels een intentieverklaring tussen de partijen ondertekend.

Patrick Grasso, CEO van De Koninklijke Porceleyne Fles, stelt:
"Met de voorgenomen acquisitie van Royal Leerdam Crystal komt de onderneming weer in Nederlandse handen en zet De Koninklijke Porceleyne Fles een belangrijke eerste strategische stap richting een multi-brand producent van exclusieve interior design producten in het hoogste segment van de markt. Door de bundeling van deze ondernemingen met gewortelde tradities en hoogwaardig vakmanschap kunnen zowel operationeel als commercieel voordelen worden behaald."

Tom Buch, Managing Director van Libbey Europe, stelt:
"De strategie van Libbey is wereldwijd sterke groei te laten zien in machinaal vervaardigde tafelglasproducten. Met de acquisitie van Royal Leerdam in 2003 en de Portugese fabriek Crisal in 2005 heeft Libbey daartoe belangrijke stappen gezet op de Europese markt. Gezien de focus van dochterbedrijf Royal Leerdam Crystal op hoogwaardig handgemaakt kristal ben ik ervan overtuigd dat zij haar groeiplannen het beste kan realiseren onder de vleugels van De Koninklijke Porceleyne Fles."

Emil Pfeiffer, Manager van Royal Leerdam Crystal, voegt hieraan toe:
"Door de aansluiting van Royal Leerdam Crystal bij De Koninklijke Porceleyne Fles kunnen de twee bedrijven synergieën creëren op het gebied van toerisme, productie, verkoop, marketing en distributie. Beide ondernemingen focussen op het top-segment, en kunnen met een krachtenbundeling strategisch voordeel behalen."

Partijen streven ernaar zo spoedig mogelijk na afronding van het boekenonderzoek tot afronding van de transactie te komen. De Koninklijke Porceleyne Fles wordt in het acquisitieproces bijgestaan door financieel adviseur Lindenaar & Co Corporate Finance.

Over Royal Leerdam Crystal
B.V. Leerdam Crystal (Royal Leerdam Crystal) is de 'designtak' van de traditierijke Leerdamse glasfabriek, die 1878 werd opgericht. Sinds 1953 mag de glasfabriek de naam 'koninklijk' voeren. Het bedrijf produceert een breed scala aan kristallen gebruiks- en siervoorwerpen, welke ambachtelijk worden vervaardigd. Al vanaf het begin van de twintigste eeuw trekt de fabriek kunstenaars aan om een esthetisch verantwoord assortiment gebruiks- en sierglas op de markt te brengen. De reputatie van Leerdam is gevestigd door beroemde glasontwerpers als Berlage, De Bazel, Lebeau, Lanooy, A.D. Copier en Meydam. Naast huisontwerper Siem van der Marel is sinds enkele jaren een wisselende groep van (jonge) vormgevers en kunstenaars aan de fabriek verbonden, die mede de uitstraling van Royal Leerdam Crystal bepalen.

Over De Koninklijke Porceleyne Fles
De N.V. Koninklijke Porceleyne Fles, Anno 1653 (Royal Delft) is de toonaangevende producent van het authentieke Delftsblauw sieraardewerk en speciale keramische producten in kleine oplagen. De onderneming is niet alleen actief als kenniscentrum voor keramiek, maar ontvangt ook jaarlijks ruim 150.000 bezoekers vanuit de hele wereld die het ambachtelijke productieproces van Delfts aardewerk komen bezichtigen.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
0
UPDATE: Porceleyne Fles neemt Royal Leerdam Crystal over
(Update van eerder gepubliceerd bericht "Porceleyne Fles neemt Royal Leerdam Crystal over" om extra commentaar van ceo toe te voegen)



AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles" nv heeft het voornemen om de Leerdamse kristalproducent Leerdam Crystal bv, onderdeel van het Amerikaanse Libbey inc, over te nemen. Dit maakt de producent van aardewerk maandag voorbeurs bekend zonder daarbij financiele details te geven.

Beide partijen hebben al een intentieverklaring getekend en streven ernaar om na afronding van het boekenonderzoek de transactie zo snel mogelijk af te ronden. "We verwachten dat de overname begin november wordt afgerond", aldus Patrick Grasso, bestuursvoorzitter van De Koninklijke Porceleyne Fles.

De kristaltak van Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek Leerdam heeft een omzet van ongeveer EUR2 miljoen en 17 tot 20 werknemers.

"Met de voorgenomen acquisitie van Royal Leerdam Crystal komt de onderneming weer in Nederlandse handen en zet De Koninklijke Porceleyne Fles een belangrijke eerste strategische stap richting een multi-brand producent van exclusieve interior design producten in het hoogste segment van de markt", meent Grasso.

Het vinden van een distributiepartner vormt een volgende strategische stap voor de producent van aardewerk. "We zijn nog niet concreet in gesprek, maar houden onze ogen en oren wel open op zoek naar een overnamekandidaat in het exportkanaal", zegt Grasso.

Verder zoekt Porceleyne Fles nog steeds naar andere overnamekandidaten om de merken in het hoogste segment op het gebied van interior design nog verder uit te breiden.



Door Anna Marij van der Meulen, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, annamarij.vandermeulen@dowjones.com

[verwijderd]
0
RTRS-Porceleyne Fles moet weer sterk merk worden
N i e u w bericht, vervangt: Porceleyne Fles neemt Royal
Leerdam over

DELFT (ANP) - Koninklijke Porceleyne Fles wil weer een sterk
merk worden. ,,Toeristen moeten hier weer komen omdat we een
merk zijn dat ze graag willen zien. Niet alleen voor een
toeristische attractie.'' Dat zei topman Patrick Grasso van de
sinds 1653 opererende aardewerkfabriek maandag.

Porceleyne Fles kampt al jaren met tegenvallende
bezoekersaantallen. Ook geven toeristen, mede door een zwakke
yen en dollar ten opzichte van de euro, minder uit.

De aardewerkfabriek kondigde maandag de voorgenomen overname
aan van Royal Leerdam Crystal, de 'designtak' van de
glasfabriek. ,,Het is een pracht bedrijf, met een sterke
traditie en vakmanschap, net als bij ons. Het merk moet alleen
opgepoetst worden.''

Royal Leerdam Crystal is onderdeel van het Amerikaanse
Libbey. Het bedrijf telt zestien werknemers en heeft een
jaaromzet van ongeveer 2 miljoen euro.

Porceleyne Fles en Royal Leerdam Crystal richten zich op het
topsegment van de markt met hun producten. ,,Vijftien jaar
geleden stonden we in de etalages van de Amerikaanse winkels als
Tiffany's. Daar willen we weer staan'', aldus Grasso. ,,We zijn
een verdomd sterk merk.''

Porcelyne Fles wil zich dan ook meer richten op de export
van Delfts Blauw aardewerk en de andere producten. Het bedrijf
uit Delft is met name in de Verenigde Staten en Japan als merk
bekend. Deze landen staan dan ook bovenaan het lijstje van
Grasso. Er zal door de twee bedrijven gekeken worden naar
mogelijkheden voor een wereldwijd distributienetwerk.

Andere overnames om de nieuwe strategie kracht bij te
zetten, sluit Grasso niet uit. Hij verwacht begin november het
definitieve contract met Royal Leerdam Crystal te ondertekenen.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
[verwijderd]
0
INTERVIEW: Porceleyne Fles zoekt ook buitenlandse partners

Door Andre Sterk
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Producent en verkoper van Delfts Blauw Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles" nv kijkt voor distributiepartners ook buiten de Nederlandse grenzen, zegt directeur Patrick Grasso dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

"Met de overname van Leerdam Crystal kunnen we synergie realiseren, maar hebben we nog steeds niet de benodigde distributie. Als je praat over het buitenland moet je denken aan Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Tsjechie", aldus Grasso.

Porceleyne Fles heeft momenteel alleen distributie via zijn hoofdvestiging in Delft en via diverse winkels in het land, maar mist schaalgrootte en bereik, met name met betrekking tot buitenlandse afnemers.

Poreceleye Fles maakte maandag de intentie bekend om Leerdam Crystal van het Amerikaanse Libbey Inc. over te nemen. Leerdam is maker van dure kristallen producten, terwijl Libbey zijn meeste geld verdient met glaswerk dat onder andere wordt geleverd aan Ikea.

Grasso verwacht dat de overname begin november van dit jaar rond zal zijn en naar verwachting worden dan ook meer details vrijgegeven omtrent de overnameprijs en de wijze van financiering.

Leerdam boekte over 2006 een omzet van circa EUR2 miljoen, waarmee Porceleyne Fles zijn omzet met 50% laat groeien, maar was over dat jaar nog wel verlieslatend. "De verwachting is dat het bedrijf dit jaar op netto-niveau break even zal draaien.

De synergiemoglijkheden tussen Porceleyne Fles en Leerdam zijn volgens Grasso tweeledig: Leerdam genereert circa EUR1 miljoen aan business to business-omzet tegen Porceleyne Fles EUR600.000. Daarnaast trekt Porceleyne Fles elk jaar 100.000 bezoekers tegen Leerdam 20.000 en heeft Leerdam geen retailcapaciteit.

Een eventuele overname moet een sterk merk zijn, vindt Grasso. "Er zijn merken genoeg en het merk Leerdam is erg sterk, sterker dan de omzet. Wij zoeken nu iets vergelijkbaars, maar dan met distributie en dat kan dus ook een Europese speler zijn", aldus Grasso.



Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 mei 2024 11:30
Koers 13,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 13,000
Laag 13,000
Volume 80
Volume gemiddeld 108
Volume gisteren 80