Ease2pay « Terug naar discussie overzicht

PREVIEW: Docdata publiceert donderdag halfjaa

8 Posts
voda
0
PREVIEW: Docdata publiceert donderdag halfjaarcijfers


AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv publiceert donderdag voorbeurs de cijfers over het eerste halfjaar van 2010. In het eerste kwartaal boekte het bedrijf een hogere omzet en winst door aflevering van enkele grotere orders door onderdeel IAI industrial systems. Het onthield zich verder van een outlook voor het hele jaar. Omstreeks 15.15 uur noteert het aandeel onveranderd op EUR8,62. (HJL)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

pardon
0
Docdata goed op koers in eerste halfjaar
Gepubliceerd: vandaag 07:54

WAALWIJK (AFN) - Internetdienstverlener Docdata heeft zijn goede resultaten over het eerste kwartaal van 2010 in de tweede helft van het semester bestendigd. De omzet in het eerste halfjaar nam met 32 procent toe tot bijna 46 miljoen euro ten opzichte van de eerste helft van 2009. De operationele winst (ebit) groeide met 30 procent tot 3,2 miljoen euro.

Vooral IAI Industrial Systems, de relatief kleine dochter voor industriële productietechnologie, presteerde sterk. Omzet en operationele winst groeiden met respectievelijk 147 en 211 procent in vergelijking met 2009.

IAI meldde in mei nieuwe orders van bestaande klanten voor apparatuur om paspoorten te maken. Niettemin slonk het orderboek van IAI in de eerste zes maanden van 2010 van 13,8 naar 8,6 miljoen euro.

Dohmen Solutions

Docdata heeft in april het Duitse Dohmen Solutions toegevoegd aan zijn internetdienstverleningstak. Er is 2 miljoen euro in contanten voor het Duitse bedrijf betaald. Door de ,,substantantiële herstructureringskosten en opstartverliezen'' bij Dohmen verwacht het management dat het geconsolideerde bedrijfsresultaat van Docdata over heel 2010 lager zal uitvallen dan in 2009.

Dohmen heeft in het eerste halfjaar reeds 3,7 miljoen euro aan de omzet bijgedragen. Daar staat tegenover dat Docdata Media, de divisie die CD's en DVD's repliceert, in dezelfde periode zorgde voor een omzetdaling van 3 miljoen euro.

Omzetgroei

De autonome omzetgroei bij de internetdienstverlening bedroeg 4,1 miljoen euro of 18,6 procent.

Gedurende het eerste semester heeft de onderneming 3,2 miljoen euro geïnvesteerd in vastgoed, apparatuur en automatisering.

Met een solvabiliteit van 53 procent is de financiële positie van Docdata alleszins gezond.
pardon
0
Docdata richt blik op Duitse e-commerce
Gepubliceerd: vandaag 14:48

AMSTERDAM (AFN) - E-commercedienstverlener Docdata werkt het tweede halfjaar van 2010 aan de verdere integratie van het recent in Duitsland overgenomen Dohmen Solutions Group en aan het omzetten van de orderpijplijn van dochter IAI Industrial Systems in harde orders.

De eerste helft van 2010 maakte de onderneming nog een onstuimige omzetgroei van 32 procent een een personeelsgroei van 50 procent door. Het uitleveren door IAI van een grote order uit 2009 van Bulgarije voor paspoortmachines, leverde begin 2010 een belangrijke bijdrage aan de omzetgroei.

In de tweede helft van 2010 wordt door IAI de huidige orderportefeuille van 8,6 miljoen euro vrijwel volledig uitgeleverd. Daarom ligt de nadruk nu op het binnenhalen van nieuwe orders uit de orderpijplijn.

Toelichting

,,De aanbestedingen van overheden voor de apparatuur die IAI levert, verlopen traag en worden soms uitgesteld'', zei CEO Michiel Alting von Geusau donderdag bij de mondelinge toelichting op de halfjaarcijfers.

Bij de e-commercetak van Docdata moet de groei vooral uit Duitsland komen. Daartoe wordt het in april voor 2 miljoen euro overgenomen Dohmen verder geherstructureerd. Sinds april is daar al 1,3 miljoen euro aan uitgegeven. Tot het einde van 2010 lopen die kosten verder op tot 2,6 miljoen euro. Vanaf 2011 zal de herstructurering tot uitdrukking komen in lagere kosten.

Opt-out

Een risicofactor bij de prognoses voor Dohmen zijn de klanten die bij de overname door Docdata een 'opt-out' bedongen hebben. Tot het einde van 2010 mogen die klanten hun contract voortijdig opzeggen.

,,In Nederland kunnen we met e-commerce alleen groeien bij onze grote bestaande klanten zoals Bol. Onze diensten zijn pas echt lonend vanaf pakweg honderd bestellingen per dag, per klant. Zoveel webwinkels van die omvang zijn er hier niet'', licht Alting von Geusau de focus op Duitsland toe.

Strategie

De strategie bij de e-commerceactiviteiten in Nederland is gericht op het verhogen van de transactievolumes bij bestaande klanten, het verbeteren van de kwaliteit en efficiency en het verbreden van de dienstverlening. ,,Om ons dienstenpakket uit te breiden zouden we nieuwe acquisities kunnen doen maar daar hebben we nu geen concrete plannen voor'', aldus Alting von Geusau.

Om de efficiency in Nederland te verhogen wil Docdata onder meer in 2011 de vier locaties in Waalwijk ,,centraliseren'' op één gezamenlijke locatie.

Met de verkoop van de Duitse dochter Berlin Optical Disc komt er een einde aan de afbouw van Docdata Media, de divisie die CD's en DVD's repliceert. De enige overgebleven vestiging van Docdata Media in Tilburg wordt geleidelijk omgebouwd om e-commercediensten te leveren aan kleinere klanten. In Tilburg kunnen klanten met 50 tot 100 bestellingen per dag bediend worden
voda
0
UPDATE: Docdata boekt hogere omzet en winst in H1 2010


(Update van eerder bericht 'Docdata boekt hogere omzet en winst in H1 2010' om extra informatie toe te voegen.)



Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata nv heeft in het eerste halfjaar een hogere omzet en winst geboekt, dankzij bovengemiddelde groei van beide bedrijfsonderdelen.

Docdata zag de winst in de eerste zes maanden met 36% stijgen naar EUR2,6 miljoen. Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op EUR3,2 miljoen tegen EUR2,4 miljoen in 2009. De omzet steeg met 32% tot EUR46,0 miljoen.

De omzet van het e-commerce onderdeel Docdata nv, goed voor 78% van de totale omzet, steeg met 19% tot EUR26,4 miljoen. Hierbij zijn de media-activiteiten met een omzet van EUR5,6 miljoen en de bijdrage aan de omzet van EUR3,7 miljoen van de overname van het voormalige Dohmen Solutions in Duitsland buiten beschouwing gelaten.

De sterke omzetgroei komt volgens Docdata door toenemende transacties bij bestaande grote klanten en de overname van Dohmen in april. Het bedrijf verwacht overigens wel dat in het tweede halfjaar het effect van de overname zal afnemen.

Docdata heeft het in surseance verkerende Dohmen overgenomen voor ongeveer EUR2 miljoen en heeft in het eerste halfjaar EUR1,3 miljoen reorganisatiekosten moeten boeken. Voor de tweede helft van dit jaar verwacht het bedrijf uit Waalwijk nog een bedrag van vergelijkbare omvang aan kosten te maken.

Bestuursvoorzitter Michiel Alting von Geusau is zeer te spreken over de overname omdat Duitsland een veelbelovende markt is. "Een klant in Duitsland die vergelijkbaar is met een klant in Nederland is gelijk vijf keer zo groot en dat is interessant." Docdata staat op dit moment in Duitsland in de top-10 qua e-commerce en heeft als doelstelling de top-5 te bereiken. Met de overname heeft het bedrijf onder andere klanten als Audi, Deutsche Bahn en Microsoft erbij gekregen.

Het andere bedrijfsonderdeel, het technologiebedrijf IAI Industrial Systems, presteerde ook sterk en behaalde een 47% hogere omzet dan een jaar eerder doordat meer systemen voor documentbeveiliging werden verkocht.

Het orderboek bevat eind juni voor een omzet van EUR8,6 miljoen aan orders waarvan een groot deel in 2010 wordt gerealiseerd. "Voor 2011 is de pijplijn goed gevuld en het is nu van belang om daaruit ook orders uit te laten vloeien", ligt Alting toe.

Door de positieve resultaten van beide onderdelen is het aantal werknemers met bijna 300 gegroeid, terwijl er eind 2009 in totaal ongeveer 600 mensen werkten voor het concern.

Wat betreft de outlook voor heel 2010 stelt Docdata op koers te liggen. In de rest van het jaar zal het concern zich met de e-commerce activiteiten voornamelijk richten op procesoptimalisatie en het realiseren van verdere autonome groei. In de markt voor documentbeveiliging ligt de aandacht op het binnenhalen van orders voor 2011 en de ontwikkeling van nieuwe systemen.

Analist Martijn den Drijver had een lagere autonome omzetgroei ingeschat, maar is minder positief over de lagere brutomarges van de e-commerce activiteiten gezien de hoge groei. Den Drijver handhaaft zijn accumulate-advies met een koersdoel van EUR10,50.



Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

voda
0
Docdata autonome omzetgroei boven verwachting - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Docdata maakt over het eerste halfjaar een sterkere autonome groei van de omzet bekend dan SNS Securities vooraf had ingeschat. Minder positief is analist Martijn den Drijver over de gedaalde brutomarge bij E-commerce. Den Drijver gaat er vanuit dat daar een verbetering in het tweede halfjaar zal optreden. De overname van Dohmen in april van dit jaar zal volgens SNS een tijdelijk negatief effect hebben. Het advies voor het aandeel Docdata blijft accumulate en het koersdoel blijft EUR10,50. Het aandeel Docdata noteert donderdag rond 9.25 uur onveranderd op EUR8,74. (ANS)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

aextracker
0
Degelijk gemanaged bedrijf met prima (groei)strategie in aantrekkelijke (groei)marktsegmenten ; e-Comm & beveiliging.
Solarmarkt een mogelijk interessante LT spin-off.
Interessant aandeel met hoge pay-out t.a.v. dividend.
Nadeel; Indruk dat koersboekje bij lage omzetten steevast op een bandbreedte van 8.20 - 8.80 wordt gehouden.
2e helft 2010 integratiekosten E-comm tak wegens acquisitie en groeiversnelling IAI een kleine onzekerheid.
Na 2010 nieuwe acquisities te verwachten in EU.

Tracker
aextracker
0
Vormt de oude top de nieuwe bodem , of is er een mooie kop-schouder formatie in de maak ?

O.b.v. het dunne koersboekje aanhoudend weinig handel in DD.

Potentieel vanuit de acquisitie in BRD aanwezig, maar in 2e semester 2010 nogmaals 50% write offs te verwerken van de overnamekosten in BRD.
't is daarentegen wel een acquisitie van DD in een actueel sterke europese markt , waar ook de lasertech van IAI haar weg vind in de automotive
Synergie wsl. pas vanaf Q1 2011.

DD voordeel van de twijfel en vs. Kendrion al meer bewezen m.b.t. stabiliteit\kwaliteit management en winstgroei potentieel c.q. div. rendement. Bovendien geen dreiging van een "old settlement" in de voorzieningen\boeken.

Opnieuw instappen in 2010 ? Momentum lijkt OK.

Tracker
aextracker
0
Frappante deal en volume vandaag bij DD.
3800 stuks openend op euro 8.27 terwijl bied\laat boekjes andere beeld gaven bij opening en slot afgelopen week.
Hier wordt met "gesloten beurzen van eigenaar gewisseld" zo lijkt het.
's kijken wat de komende week oplevert.

Tracker
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 15:59
Koers 0,578
Verschil -0,002 (-0,34%)
Hoog 0,592
Laag 0,554
Volume 11.485
Volume gemiddeld 13.501
Volume gisteren 15.222