Value8 « Terug naar discussie overzicht

De casus Value8

20 Posts
[verwijderd]
0
"Bij R&S Retail was sprake van een belangrijke stap voorwaarts. R&S Retail heeft een bod uitgebracht op alle aandelen van het in België aan de vrije markt genoteerde FNG Group. Daardoor zal een groep ontstaan met meer dan 300 miljoen euro omzet. Het belang van Value8 in R&S Retail zal als gevolg daarvan dalen tot circa 3 procent."

Ik heb zojuist kennis genomen van de cijfers R&S Retail en ik ben daar behoorlijk van geschrokken.

De koers Value8 sloot gisteren op € 6,921.

De koers R&S Retail is € 1,90.

Heeft iemand enig idee welke beurswaarde wij nu moeten plakken op R&S Retail?

De aankoopprijs van deze aandelen was voor Value8 € 0,12 dus zal in het vermogen van Value8 voor € 1,78 aan ongerealiseerde herwaardering zijn opgenomen?

Overigens meen ik mij te herinneren dat Roel Gooskens een waarde van € 0,04 per aandeel meer passend vindt voor R&S Retail? Ik zal dat nog eens nalezen op de website van Follow The Money.

Heeft iemand enig idee tegen welke discount deze aandelen worden gewaardeerd en kan iemand een inschatting maken van de waarschijnlijkheid dat in de toekomst weer (1,90-0,04=) € 1,86 per aandeel moet worden afgeboekt? Mogelijk was de koers per 31/12 en 30/6 afwijkend.

Dat zou dan mogelijk leiden tot een fors verlies en een forse aanslag op het eigen vermogen van Value8?

Hoeveel procent van het eigen vermogen is toewijsbaar aan deze enkele transactie met een netto investering van nul omdat Value8 direct bij aankoop al heeft verkocht?

keffertje
0
keffertje
0
quote:

keffertje schreef op 2 september 2016 22:54:

En de IEX cijfers , die vandaag zouden moeten komen zijn er ook niet ! :(
Bovendien is de corporate website van IEX (v/h MTY Hldings) onbereikbaar!
[verwijderd]
0
Ik lees voorts het volgende; "Hoewel de listing van R&S Retail een belangrijke positieve bate opleverde, zorgde de koersdaling van IEX Group (voorafgaand aan het verkrijgen van het meerderheidsbelang) en Novisource voor aanzienlijke druk op de resultaten".

Ik begrijp niet dat R&S Retail een belangrijke positieve bate heeft opgeleverd.
Dit wordt door Roel Gooskens weliswaar uitgelegd.

www.ftm.nl/artikelen/de-wonderlijke-b...

"Analist Roel Gooskens legt uit hoe je als eigenaar van een beursfonds in vijf stappen van een paar honderdduizend euro vele — papieren — miljoenen maakt. Een leerzaam inkijkje in De Methode De Vries."

"Stap 5. Het belang van Value8 zou dan dalen van 22,67 procent naar 2,55 procent, dus die 3% is nu ook gevalideerd via een ander."

"Na aftrek van schulden blijft een aandelenwaarde over van nog geen 5 miljoen euro, oftewel 0,04 euro per aandeel", dus hetgeen ik meende te herinneren klopt dus ook.

Geeft het dan niet een meer reëel beeld als de aandelen tegen historische uitgaafprijs worden gewaardeerd, dus € 0,12 per aandeel? Welke IFRS bepaling zegt dat dit niet mag?

Wat zegt die beurswaarde van R&S Retail? Ik heb ook even de gegevens van Euronext erbij gepakt om het handelsniveau te bekijken in de eerste acht maanden van 2016.

Je kan de free-float wel (willen) verhogen, maar dan moeten er ook nog mensen zijn die de aangeboden aandelen gaan afnemen. Uit onderstaande cijfers blijkt in ieder geval dat er tot op heden weinig animo voor is geweest en naarmate meer transparantie wordt betracht vraag ik mij af wat het gevolg zal zijn.

Krijgen wij dan hetzelfde als bij IEX Group en Novisource? Deze laatste twee zal ik ook aan een nadere beschouwing onderwerpen.

[verwijderd]
0
Op basis van sytemen Euronext bepaald.

Periode - aantal aandelen - aantal transacties - omzet

januari - 9.482 - 32 - € 17.235
februari - 1.777 - 10 - € 3.328
maart - 1.701 - 21 - € 2.636
april - 6.042 - 16 - € 10.596
mei - 122 - 4 - € 238
juni - 1.263 - 16 - € 2.258
juli - 2.279 - 13 - € 3.600
augustus - 11.101 - 37 - € 19.792

Totaal - 33.767 - 149 - € 59.682

Er zijn dus 33.767 aandelen verhandeld in de eerste acht maanden van 2016. Er zijn 149 transacties geweest en de totale omzet is over acht maanden slechts € 59.682 geweest.

Dan kan je toch niet de aandelen waarderen tegen beurskoers, al dan niet met een discount?

Is mijn vrees gegrond dat wij aan de vooravond staan van een stevige afwaardering met gevolg voor resultaat en vermogen?

Wie neemt mijn zorgen weg?

keffertje
0
In IEX group is volgens mij al een maand niet meer gehandeld. De beurskoers zegt dus niets (en een discount erop ook niet).
[verwijderd]
0
Ik had deze even gemist; "Moederbedrijf Miss Etam zoekt 25 miljoen euro".
23/06/2016

Ik ben ook op zoek gegaan, maar dan naar de cijfers. Nog niet zo makkelijk te vinden.

www.dicointernational.nl/wp-content/u...

Netto resultaat en vrije kasstroom is negatief.

Eigen vermogen is € 3.940.000 negatief. Dat is toch niet waar?
Kan iemand dan uitleggen of het risico bestaat dat er een noteringsmaatregel komt ("strafbankje")? Waarom eventueel wel, c.q. waarom niet?

Immateriële vaste activa is € 1.174.000 en hier wordt kennelijk niet op afgeschreven. Waarom niet?

Latente belastingen is € 1.285.000. Twaalf maanden geleden was deze post nog nul.

Zit de winst dan wellicht bij FIPH B.V., d.w.z. de partij waarvan de handel door R&S is gekocht?

Er zit extreem veel externe financiering in deze tent. De heer Kahn was niet zo positief over nieuwe bancaire financiering voor Retail. Met name de Rabobank doet dit kennelijk niet meer.

De beurswaarde van R&S Retail is vooralsnog gigantisch. Zal Value8 in staat blijken te zijn om dit belang van 2,55% tegen de huidige boekwaarde liquide te maken?

Ik zal later eens kijken naar de handelsvolumes van IEX.

keffertje
0
Als je bezittingen lager zijn dan je schulden heb je een negatief eigen vermogen, het is dus echt waar (en als ze geen immateriële activa hadden opgenomen, was het eigen vermogen nog negatiever geweest!

Vraag/Quote vorige posting:

Kan iemand dan uitleggen of het risico bestaat dat er een noteringsmaatregel komt ("strafbankje")? Waarom eventueel wel, c.q. waarom niet?


Antwoord:


14 May 2003 Nieuw beleid Euronext Amsterdam t.a.v. Noteringsmaatregel
Persbericht 2003.047

Nieuw beleid Euronext Amsterdam t.a.v. Noteringsmaatregelen:

"Verhoogde publicatie-eisen bij negatief eigen vermogen"

Euronext Amsterdam maakt een wijziging bekend van haar procedure tot het opleggen van een noterings-maatregel 'schorsing van de officiële notering' (het `strafbankje') ingeval een uitgevende instelling een negatief eigen vermogen heeft. De wijziging houdt in dat de uitgevende instelling het treffen van een noteringsmaatregel in het vervolg kan voorkomen indien de onderneming voldoet aan verhoogde publicatie-eisen zoals genoemd in de appendix
wiegveld
0
Interessant stuk in FD:
Eén grote modefamilie

De nieuwe moeder van Miss Etam, het heringerichte beursfonds R&S Retail Group, heeft haar zinnen gezet op een groot gezin. Daar is het bedrijf vorig jaar voor in het leven geroepen: voor het verkrijgen en laten groeien van modeketens. Maar een eerste blik in de huishoudportemonnee leert dat nieuwe uitbreiding er voorlopig niet in zit.
Deze week kwam de groep met een halfjaarbericht. Het is financiële acrobatiek, maar als je daar doorheen kijkt, blijkt het nog allemaal geen halleluja te zijn. Weliswaar gaan de omzet en het bedrijfsresultaat omhoog, maar onder aan de boekhoudkundige streep staat een nettoverlies van negen ton. Boekhouden is nu eenmaal een systeem van papieren afspraken. Dat hoeft dus niet alles te zeggen. Heel belangrijk is wat er met de keiharde centjes in de kassa’s van de kledingfilialen gebeurt. Dat is ook minder. Er blijken bij R&S meer euro’s weg te vloeien dan er binnenkomen. De zogenoemde kasstroom is negatief, er stroomde ruim zes ton weg. Met wat er per 30 juni 2016 nog in kas zat, zeven ton, kunnen nog niet eens de maandsalarissen van het personeel worden betaald. Het uitbaten van de kleine honderd winkels van Miss Etam is, ondanks het sluiten van winkels en het aangaan van goedkopere huurcontracten, voorlopig nog marginale handel. De kosten moeten omlaag of de omzet omhoog, waarschijnlijk allebei.
Dat kan ook bijna niet anders, want het bedrijf zit nog in de opbouwfase. Het vehikel is vorig jaar opgericht om een opvanghuis te worden voor ­Nederlandse modeketens die het in de winkelstraat op eigen kracht niet meer kunnen bolwerken.

Er gingen financiële kunstgrepen aan vooraf. Zo is binnen een jaar de failliete Miss Etam (damesmode) gekocht en aan de Amsterdamse beurs geplaatst in een lege huls van investeerder Peter Paul de Vries. Nu volgt de omgekeerde overname van het veel grotere Belgische modehuis FNG. Dat is bijna rond. Bovendien wordt de Belgische schoenenketen Brantano uit de boedel van het failliete Macintosh geplukt.
R&S heeft inmiddels voor €?20 mln aan obligatieleningen uit de markt gehaald en dat geeft voldoende financiële lucht om FNG met ketens als Claudia Sträter en Steps te integreren. Voor het toevoegen van nieuwe modeketens is het nog duidelijk te vroeg. Eerst moet R&S zelf een beetje gaan draaien.
Het vervelende is dat daarvoor de winkels moeten worden vernieuwd. Dat kost geld. En dan loopt het bedrijf al snel aan tegen afspraken die het maakte met ING en ABN Amro in ruil voor werkkapitaalfinanciering. Zoals in de kleine lettertjes staat, verbieden de banken onder meer dat R&S meer dan 2,4% van de groepsomzet investeert.
Ga eens uit van een niet ondenkbare jaaromzet van €?100 mln voor Miss Etam: dan kun je maar €?2,4 mln investeren. Dat is zo op. Dus zal er met de banken overlegd moeten worden. En dat grote gezin: dat duurt nog wel even.
Bartjens@fd.nl

Als je dit leest moet iemand me uitleggen dat R&S meer waard geworden is!
[verwijderd]
0
Wellicht weer een advies aan beleggers? "Beleggingsbeslissingen altijd baseren op fundamentele informatie." Helaas ben ik evenmin in staat om uit te leggen waarom hier sprake zou zijn van waardevermeerdering. Dat laten wij dan maar aan anderen over.

De exacte getallen heb ik niet paraat maar volgens mij koersen wij nu af op een beurswaarde van (circa 3.000.000 aandelen voor Value8, het precieze aantal kan iemand anders vast wel ergens terugvinden) gedeeld door 2,55% (nieuwe belang volgens Roel Gooskens) x € 1,90 = € 224 miljoen.

Dat is overigens nog niets vergeleken bij een eerdere koers van € 7,20. De beurswaarde zou dan € 847 miljoen zijn geweest, maar die waardering ligt inmiddels al weer enige tijd achter ons.

Als ik hier denk- of rekenfouten maak dan verwacht ik dat deze per ommegaande worden gecorrigeerd.

Mijn voorganger op dit forum sluit helaas af met een cliffhanger, immers "De wijziging houdt in dat de uitgevende instelling het treffen van een noteringsmaatregel in het vervolg kan voorkomen indien de onderneming voldoet aan verhoogde publicatie-eisen zoals genoemd in de appendix."

Wat staat er nu in die appendix? Daar ben ik nu enorm benieuwd naar.

Wat ik echter totaal niet begrijp is als je in staat bent geweest om het kaf van het koren te scheiden dat dan dit soort resultaten ontstaan. Netto resultaat en vrije kasstroom is negatief en ook het eigen vermogen is (dus) negatief.

Dan blijft nog steeds de vraag hangen. Wat betekent dit voor resultaat en vermogen van Value8?

[verwijderd]
0
Wellicht is het voor Didi Fashion B.V. een leuk idee om bij de modefamilie te komen?

Omzet € 46.543.000

Netto resultaat € 4.437.000 negatief (in 2014 en 2013 was het resultaat ook negatief).

Eigen vermogen uiteraard ook negatief. In dit geval € 6.910.000 negatief.

Wellicht past de eigenaar van Didi in zaken dezelfde methode toe als de heer Kahn? Voor MS Mode is immers weer toekomstperspectief.

Het volgende over DIDI. Zoek de link. Wie het weet mag het zeggen.

"Als je voor DIDI kiest, dan word je verwelkomd in een team van 650 collega`s. DIDI heeft in totaal 100 filialen, die allen op A-locaties zijn gevestigd. Tevens zijn wij actief in België. DIDI reist de wereld af en haalt inspiratie voor haar collecties uit verschillende culturen wat verrassend en kleurrijke collecties oplevert. DIDI biedt een outfit voor iedereen, voor allen met pit en durf, draagbaar, combineerbaar, gewoon anders, mooi anders; Pretty Different. Naast een collectie voor volwassen vrouwen, biedt DIDI ook een collectie voor meisjes van 4 tot 12 jaar: DIDI girls."

wiegveld
0
DIDI zit op hetzelfde adres als de financier van R&S die er voor 5 miljoen euro inzit.
[verwijderd]
0
De link werkt volgens mij wel.

www.iexgroup.nl/Column/255920/IEX-Gro...

Deze groeiparel aan de ketting heeft veel te melden.
- Omzet vrijwel gelijk: EUR 1,3 miljoen
- Risicodragend vermogen aantrekken, dus nog meer aandelen?
- Verliesgevend

En wat is de huidige beurswaarde ook al weer?
En voor welk bedrag staat deze parel in de boeken van de moeder?

[verwijderd]
0
Mij viel overigens de uitstekende solvabiliteit op. Toch even gekeken hoe dit ook al weer zat per 31 december 2015.

Eigen vermogen is € 1.496.000

Immateriële vaste activa is echter € 1.731.000

Maar resultaat was € 717.000 negatief.

Dan ontstaan bij mij de volgende vragen?
Wat is het risico van een impairment, want ik geloof dat er niet systematisch wordt afgeschreven op het immaterieel vast actief?

Ook zie ik € 800.000 aan lange termijn schuld. Omdat er sprake van een financieringsbehoefte is het denkbaar dat schuld wordt omgezet in aandelen? Dit zou dan mogelijk leiden tot verwatering van het belang van Value8? Overigens dit betreft bestaande financiering en als ik het goed begrijp moet er nog meer financiering bij?

Zowel R&S Retail als IEX hebben dus een financieringsbehoefte.

[verwijderd]
0
BEURSWAARDE R&S RETAIL GROUP DAALT MET € 48 MILJOEN OP EEN DAG, VAN € 223 MILJOEN NAAR € 175 MILJOEN.
-----------------------------------------

Vandaag werden wij overvallen door een 22% koersdaling van R&S Retail Group.

Turnover € 23.618,50
Transactions 6
Market Cap 175M€

Shares outstanding 117,734,521

Met een transactie van slechts € 23.618,50 verdwijnt circa € 48.000.000 aan beurswaarde. Ik houd mijn hart vast. Wat gaat dit betekenen voor resultaat en vermogen van Value8?

Er staan al weer enorme aantallen aandelen klaar, maar er worden maar 1.644 aandelen gevraagd (Euronext).

ASK PRICE # SHARES # ORDERS

1,49 6.000 1
1,50 20.000 1
1,59 2.727 1
1,60 15.000 1
1,75 15.000 1
1,80 10.000 1
1,85 5.000 1
1,90 3.375 2
2,00 2.580 1
2,10 26 1

79.708 11

Indien Value8 tot de verkopers hoort dan wordt in ieder geval winst gerealiseerd, immers de kostprijs was € 0,12 per aandeel. Roel Gooskens waardeerde de aandelen eerder op € 0,04 per stuk, maar zo erg zal het toch niet worden?

De aandelen van Value8 zelf kregen ook weer een flinke tik. Er is ook weer een nieuw artikel op FTM waarin wordt gewezen op mogelijk nieuwe uitgifte van aandelen. Er ontstaan situaties waarin kennelijk meer aanbod is dan vraag?
[verwijderd]
0
Alle credits gaat uit naar @ The Duck Master.
Value 8 is begonnen met verkopen van R&S Retail.

Value8 bezat op 5 januari 2016 3.030.588 aandelen R&S
Value8 bezat op 11 september 2016 nog 3.022.750 aandelen R&S

- Heeft Value8 zo dringend geld nodig?
- Ziet Value8 niets meer in R&S Retail, anders verkopen ze toch niet als er inderdaad groeiperspectief zou zijn?
- Heeft Roel Gooskens (Follow The Money) dan toch gelijk?

Ik word hier bepaald niet vrolijk van.
[verwijderd]
0
Door de verkoopdruk is de koers al gedaald tot € 1,44.
Gegeven het aantal aandelen R&S Retail is de Market Cap nog altijd € 173 miljoen.
[verwijderd]
0
Dat is nog steeds 12 keer zo veel als de inkoopprijs, immers 12 x € 0,12 = € 1,44
keffertje
0
quote:

Kismadar schreef op 14 september 2016 21:14:

Dat is nog steeds 12 keer zo veel als de inkoopprijs, immers 12 x € 0,12 = € 1,44
Maar op deze prijs is er geen belangstelling meer en als je kijkt naar de omvang van hun belang in relatie tot de gemiddelde dagomzet dan zie ik niet in dat ze snel van veel stukken afkomen. Feit blijft inderdaad dat elk stuk dat wordt verpatst tegen deze achterlijke koers een - procentueel - gouden winst oplevert voor V8, maar ik betwijfel of ze daarmee hun liquiditeitsspanningen kunnen oplossen :)
[verwijderd]
0
Vandaag in het FD, fd.nl/ondernemen/1167947/opkoper-fail...

Over huidig aantal aandelen en beurswaarde wordt niet gesproken

Shares outstanding 120,744,521
Market Cap € 175.000.000,-

wel het volgende;
- dit najaar vers kapitaal ophalen, dus nog meer verwatering
- andere ketens die in problemen verkeren komen erbij (ik gok op Didi)
- R&S Retail heeft twijfel over keuze van banken om stekker uit modeketens te trekken, ze zijn kritisch over de rol die de banken als belangrijkste financiers spelen
- minder blij met de zomer die maar geen herfst wil worden
- onder de streep netto verlies

De volgende 2 vragen
- gaan de bestaande aandeelhouders bij de aanstaande emissie (een deel van) hun belang verzilveren en derhalve omzetten in klinkende munten?
- moet het bedrag dat wordt opgehaald geheel of gedeeltelijk worden ingeleverd bij de banken?
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 jul 2024 14:37
Koers 5,700
Verschil +0,100 (+1,79%)
Hoog 5,700
Laag 5,650
Volume 1.418
Volume gemiddeld 4.384
Volume gisteren 11.087