Sofina « Terug naar discussie overzicht

Forum Sofina geopend

412 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Euronext:

Sofina is een beleggingsmaatschappij die voornamelijk belegt in beursgenoteerde bedrijven.

Aan het einde van 2018 wordt de portefeuille gewaardeerd op een reële waarde van 1.954 MEUR opgesplitst per bedrijfssegment als volgt:
onderwijs (25%) ;
informatietechnologie (24%) ;
distributie (15%) ;
zorg en gezondheid (14%);
telecommunicatie (9%) ;
consumptiegoederen (8%) ;
transport en logistiek (5%).

De geografische verdeling van de portefeuille is als volgt: West-Europa (8%), Noord-Amerika (69%) en andere landen (23%).

Groet Henk
[verwijderd]
0
Beste Henk,

Dank voor het openen.

IEX bracht Sofina onder mijn aandacht middels onderstaand artikel:

www.iex.nl/Premium/Adviezen/476712/So...

Ik ben vandaag klein ingestapt als stimulans om me verder te gaan verdiepen in dit fonds. Ik zal de komende dagen gaan speuren naar documenten en inhoudelijk informatie.

Daarnaast ben ik natuurlijk zeer geïnteresseerd in wat de bezoekers van het forum van dit fonds vinden, wat meningen, gevoelens, water, e.d. eenieder ingeeft.

Vandaag natuurlijk wel ingestapt op het hoogtepunt, zoals dat hoort: 172,40 Maar goed, dat mag de pret niet drukken.... Het is voor LT en een mooie uitdaging om dat gemiddeld wat naar benden te krijgen.
Toyota Century
0
Tja, als je nu niet instapt, wanneer dan wel? De waarde van de discrete holding van de familie Boël dikte in een jaar tijd met bijna 1 miljard euro aan.

www.tijd.be/ondernemen/financiele-die...
wijzerplaat
0
22/07/2019 18:56:11

Sofina bouwt belang in Colruyt verder af
(ABM FN) De Belgische holding Sofina heeft zijn belang in Colruyt verder afgebouwd in de eerste helft van 2019. Dit schrijft de holding in zijn nieuwsbrief nabeurs.

Zo bouwde Sofina in de eerste jaarhelft zijn participatie af in Colruyt, maar ook de belangen in Danona, SES, Orpea, Mersen en IPSOS werden afgebouwd in het kader van een portefeuillerotatie.

Sofina bleef ook verder investeren in Europa en de Verenigde Staten waar het investeerde in onder meer Adjust, een Berlijnse industriële leider in mobile attribution software en fraudepreventie. Ook werd er geïnvesteerd in Giphy, een applicatie waarbij GIF’s gemaakt worden.

De holding schat zijn intrinsieke waarde nu op 208 euro per aandeel, wat neerkomt op ongeveer 7 miljard euro. Het aandeel sloot maandag 0,5 procent lager af op 169,80 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

wijzerplaat
0
Toyota Century
0
Het halfjaar verslag wordt pas om 17:40 uur op 5 September 2019 bekend gemaakt. Hopelijk stijgt de koers overdag al een beetje. Vandaag deed het niks i.t.t. Ackermans & Van Haaren.
wijzerplaat
0
Momenteel:
+- 10u volume: Cum. vol. 1.265 Gem. Vol. 15.602

Morgen bekijken of er meer inzit na de cijfers.
Toyota Century
0
Sofina boekt hoger resultaat (Gepubliceerd op 5 sep 2019 om 18:47)

Sofina (17:39) - EUR 175,400 +0,800 (+0,46%).

(ABM FN)Sofina heeft de resultaten in de eerste helft van het jaar zien stijgen met dubbele cijfers. Dit bleek donderdagavond uit de halfjaarcijfers van de holdingmaatschappij uit Brussel.

Over het eerste halfjaar boekte Sofina met haar beleggingen in beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen een netto resultaat van 566,7 miljoen euro, beduidend meer dan de 478,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel betekende dit een toename van van 14,26 euro naar 16,82 euro.

Het eigen vermogen steeg van 6.544 miljoen euro eind december 2018 naar 7.0123 miljoen euro ultimo juni 2019, ofwel van 194,28 naar 208,23 euro per aandeel.

Sofina investeert via rechtstreekse deelnemingen in vennootschappen, via private equity-fondsen en in groeisectoren.

Wat betreft de minderheidsinvesteringen op de lange termijn werd de periode gekenmerkt door de investering in Cognita een Britse onderneming die privéscholen beheert in Europa, Latijns-Amerika en Azië aldus het bedrijf.

Tijdens het eerste semester van 2019 ging Sofina verder met de rotatie van haar portefeuille, door een deel van haar participaties Colruyt, Danone, Orpea en SES te verkopen.

Sofina verkocht ook het grootste gedeelte van de participatie, die zij sinds 2011 aanhield, in Ipsos en haar volledige participatie in Mersen, waarmee het was verbonden sinds 2005 aldus het bedrijf.

Ook nam het bedrijf een belang van 25,6 procent in Drylock Technologies, een Belgische familiale onderneming gespecialiseerd in producten voor hygiëne en een concurrent van het genoteerde Ontex.

Outlook

Sofina is traditioneel voorzichtig met voorspellingen en wijst dit keer ook op de onzekerheden op de financiële markten "Het is noodzakelijk eraan te herinneren dat de resultaten van het voorbije semester niet kunnen worden geëxtrapoleerd om de resultaten van het lopende boekjaar te voorspellen.”

“Net zoals de vergelijking tussen het eerste semester van dit jaar met dat van vorig jaar niet toelaat de evolutie van het volledig boekjaar te voorspellen. Onzekerheden met betrekking tot de financiële markten en beurzen verhinderen ons momenteel een voorspelling te doen over de resultaten van het boekjaar 2019”, aldus het fonds.

Op een groene beurs won het aandeel Sofina donderdag 0,5 procent op 175,40 euro.

ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
Toyota Century
0
KBC Securities verhoogt koersdoel Sofina (06 sep 2019 om 10:01)

(ABM FN) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Sofina verhoogd van 170,00 euro naar 185,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Analist Joachim Vansanten van KBC verwacht dat Sofina in staat zal zijn om de portefeuillewaarde verder op te schroeven in lijn met de prestaties uit het verleden. "Sofina heeft duidelijk de mogelijkheden en het partnernetwerk om te investeren in meer opvallende venture capital deals", aldus Vansanten.

De analist blijft bij zijn Houden advies omdat er slechts 5,4 procent opwaarts potentieel is ten opzichte van zijn koersdoel.

Donderdag nabeurs kwam de holdingmaatschappij uit Brussel met de halfjaarcijfers. Over het eerste halfjaar boekte Sofina met haar beleggingen in beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen een nettoresultaat van 566,7 miljoen euro, beduidend meer dan de 478,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel betekende dit een toename van van 14,26 euro naar 16,82 euro.

ABM Financial News; pers@abmfn.be
wijzerplaat
0
Sofina stapt in cosmeticagroep Nuxe

Aliza Jabès, een telg van de oprichtende familie, blijft de controle behouden bij Nuxe. ©RV DOC
NICO SCHOOFS

Vandaag om 10:56
De beursgenoteerde holding van de familie Boël neemt een minderheidsbelang van 45,13 procent in de snelgroeiende Franse cosmeticagroep.


Sofina neemt een minderheidsbelang van 45,13 procent in Nuxe, die zijn waslijst aan verzorgingsproducten, zoals het uithangbord Huile Prodigieuse, ook in ons land verkoopt via een apothekersnetwerk. Hoeveel de notoir discrete holding van de familie Boël op tafel legt, wil ze niet kwijt.

'Deze participatie kadert in onze strategie om op lange termijn te investeren in sterk groeiende familiebedrijven die leiders zijn op hun markt', klinkt het bij Wauthier de Bassompierre, lid van het uitvoerend comité van Sofina. De meerderheid van de aandelen van Nuxe blijft in handen van Aliza Jabès, een telg van de tweede generatie van de familie die de groep in 1988 oprichtte, nadat ze een Parijs cosmeticalabo had overgenomen. Aliza Jabès blijft ook gedelegeerd bestuurder van Nuxe.

Nuxe boekte vorig jaar een wereldwijde omzet van 275 miljoen euro. Het van oorsprong Franse cosmeticamerk, dat inmiddels ook al 40 luxe-spa's opende, stelt honderden mensen te werk en is aanwezig in 60 landen. 'Nuxe wil voort groeien in het buitenland en de Aziatische markt is een van hun doelen', zegt de Bassompierre. 'Zoals u weet, is Sofina al stevig ingebed in Azië. We hebben er een sterk netwerk en een kantoor in Singapore.'

BRON: De Tijd
www.tijd.be/ondernemen/consumentengoe...
wijzerplaat
0
Familie Boël verstevigt positie in luierland

De Beursgenoteerde holding Sofina van de Boël-dynastie volgt ondernemer Bart Van Malderen en wordt mee aandeelhouder van de Duitse start-up Lillydoo, dat online luiers verdeelt.

Sofina wordt, samen met Bart Van Malderen, aandeelhouder van Lillydoo, een Duitse onlineverkoper in luiers. De beursgenoteerde holding van de familie Boël stapte eerder al in Drylock, het luierbedrijf van Van Malderen.

Lillydoo is nog het best te omschrijven als een soort HelloFresh voor luiers. Wie geen zin heeft om eten te gaan halen in de supermarkt, ontvangt met een abonnement bij HelloFresh op gezette tijden een maaltijdbox met daarin alle benodigde ingrediënten om een maaltijd te bereiden.

De Duitse start-up Lillydoo doet hetzelfde met luiers en verzorgingsproducten zoals babydoekjes of huidcrème. Die formule slaat aan. Vier jaar nadat enkele voormalige managers van Procter & Gamble- de groep boven Pampers - Lillydoo hebben opgericht, is het bedrijf uit Frankfurt actief in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland, Spanje en Italië. Terwijl de omzet drie jaar geleden nog onder 2 miljoen euro lag, mikt Lillydoo dit jaar op 80 miljoen euro omzet.

....

Hoeveel Sofina heeft geïnvesteerd en welk belang de Bel20’er nu in Lillydoo aanhoudt, is niet bekend. Sofina bevestigt het nieuws wel, maar zegt dat het over een kleine investering gaat.


...

Volledige artikel : www.tijd.be/ondernemen/consumentengoe...

Bron: de tijd
wijzerplaat
0
Sofina


Door Tostrams.nl op 2 dec 2019 om 10:50

Richting: Verbetert
Trendwijziging: +
Slotkoers: 198,80
Steun: 162,80
Weerstand: 220,00
Steun 2: 141,60
Weerstand 2: 240,00

www.iex.nl/Column/490089/Sofina.aspx
wijzerplaat
0
16/01/2020 10:26:32

Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Sofina op kooplijst
(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het advies voor Sofina verhoogd van Houden naar Kopen met een verhoging van het koersdoel van 209,00 naar 220,00 euro.

Sofina zou niet met een korting moeten noteren tegenover de netto actiefwaarde, vanwege de historische prestaties en de sterke portefeuille, verklaarde het beurshuis tegenover ABM Financial News.

De portefeuille in private equity is volgens Kepler een positief element, zo ook bijvoorbeeld de recente participatie in Byju. Dit laatste bedrijf wordt momenteel aan 8 miljard dollar gewaardeerd.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481
412 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 mei 2024 17:35
Koers 222,000
Verschil +1,000 (+0,45%)
Hoog 222,600
Laag 217,600
Volume 19.215
Volume gemiddeld 20.557
Volume gisteren 19.142