Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ordina - Augustus 2022

327 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
analyse_A3CD
0
Vandaag is er weer nieuw maand begonnen, met binnenkort de cijfers van ons pareltje!:-)
Hopelijk goede en degelijke cijfers met goede outlook.

Veel succes weer deze maand Ordina believers!:-)
pietje-2005
0
Mogge, Analyse; we gaan het weer zien, morgen !
Benieuwd of er vanuit iex nog een verwachting komt, of pas vanavond ?
Succes
Morgenochtend, een uur of half acht, na de cijfers eventueel m'n uitstaande plukkies tegen het licht houden, haha.
BiologischeBanaan
0
quote:

pietje-2005 schreef op 1 augustus 2022 10:00:

Tjinnnng !
Dat was de "5" ! ;-)
Succes
Mooi hé! Kan geen spaarrekening tegen op.
analyse_A3CD
0
Tostrams analyse Ordina:

Korte termijn trend: Neutraal (was Neutraal)
Korte termijn advies: Kopen (was Zie oordeel)
Korte termijn steun: 4,18 (was 4,18)
Korte termijn weerstand: 4,95 (was 4,95)
Koers: 4,95 (deze koers kan vertraagd zijn)
Potentieel: 0,00%
Risico: 15,56%
Risk/reward: 0,00
pietje-2005
0
Raar, Analyse: Als ik van die dikke nullen zie bij potentieel en risk/reward begin ik toch wat aan deze "analyse" te twijfelen.
Nullen, buiten wat mensen hier en daar, bestaan er niet zo veel als je gaat berekenen ;-)
Succes
Pierre1
0
Ik hou mijn hart vast met de 5 op de borden. nu maar hopen dat Ordi positief kan verrassen morgen en de Parel Van Het Jaar wordt.
ToniPantaloni
1
Ik ben er ook niet zo zeker op Pierre. Er is wel erg veel positiviteit in de koers geslopen volgens mij. Aan de andere kant, ik ben geen trader en heb koersdoelen die volgens mij LT prima haalbaar zijn. Dus morgen of een mooie bevestiging van de koers of een nieuwe dip, maar de open deur: nooit in een rechte lijn omhoog... Dus dan pakken we maar weer een dalletje mee :)
Pierre1
0
Maar wat zou het fantastisch zijn als we morgenochtend vroeg aan de Champagne of Jupiler kunnen.
pietje-2005
0
Hebben is hebben, greedy ;-)
Kijk voor nieuwe takketiek na zien van de cijfers, en dan ook nog na zien hoe "de markt" het verteert.
Verwacht degelijke cijfers in de positieve trend verder. Personeel zoals altijd een zorg, maar geen probleem ?
Kijken voor eventueel kans op extra omzet / winst door kleine overname(s) ?
Als het geld (te veel?) tegen de plinten klotst, mogelijk extra dividendje van een stuivertje ? ;-)
Nu mooi positief met aardig volume.
Succes
analyse_A3CD
0
Laat je verrassen morgenvroeg, als het personeel behouden is en de lonen niet de pan uitgerezen zijn (krappe arbeidsmarkt, waarschuwing 1e Q) zullen de cijfers zeer degelijk en goed zijn naar mijn mening!:-)
analyse_A3CD
0
Ordina is meer dan een ‘soort uitzendbureau’
Deze rubriek belicht iedere week ontwikkelingen op de beurs. Ditmaal: IT-bedrijf Ordina.

Jolanda van de Beld
1 augustus 2022
Leestijd 2 minuten

AEX? Min 10 procent. Midkap? Min 12 procent. Smallkap? Min 7 procent. Wie kijkt naar de beurstrends sinds begin dit jaar ziet neerwaartse bewegingen. Maar niet bij IT-dienstverlener Ordina (Smallkap). Die laat juist een tegengestelde beweging zien: in de afgelopen zeven maanden steeg het aandeel ruim 18 procent in waarde.

Ordina – de naam is een afgeleide van het Franse woord voor computer: ordinateur – begon in 1973 als Nederlands bedrijf en is actief in de Benelux. In de sectoren financiële dienstverlening, overheid en industrie helpt het klanten met hun ‘digitale transformatie’: het bedenken, bouwen en beheren van IT-systemen.

Zelf maakte Ordina afgelopen jaren ook een transformatie door. Was het vroeger een „soort uitzendbureau” voor IT’ers, inmiddels is Ordina op weg een „hoogwaardig consultancybedrijf” te worden, zegt analist Henk Veerman van Kempen & Co. In plaats van alleen individuele IT’ers te detacheren, verhuurt Ordina nu ook ‘high performance teams’ aan klanten. Dat zijn kleine teams bestaand uit specialisten met verschillende expertises. Het komt erop neer dat de dienstverlening in zulke teams verder gaat dan alleen de techniek. Ook bijvoorbeeld digitale strategie, coaching en bescherming tegen internetcriminaliteit zijn nu onderdeel van de service.

„Die transformatie begon in 2021 vruchten af te werpen”, zegt Veerman. „En ook de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar waren boven verwachting goed.” Ordina boekte in de eerste maanden een omzetgroei van ruim 10 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens Veerman beginnen beleggers deze positieve ontwikkelingen en de potentie van Ordina inmiddels te zien.

Bovendien bleek Ordina tijdens de coronacrisis heel stabiel, zegt Daan Arends, analist bij Kepler Cheuvreux. De detacheringsmarkt is over het algemeen heel cyclisch, maar de IT-dienstverleningssector is volgens hem juist bestendig gebleken. Ook over de huidige dreiging van een nieuwe economische crisis maakt Arends zich daarom geen grote zorgen: „IT is een core competence geworden voor overheden, banken en bedrijven, die afdeling stuur je niet naar huis als het even slechter gaat.”

Organische groei, aangevuld met acquisities: zo formuleert het management de strategie van Ordina voor de komende jaren. Maar: „De krapte op de arbeidsmarkt is op dit moment de meest beklemmende factor voor organische groei”, zegt Arends. Zelf erkent het bedrijf dat ook. Zeker in combinatie met de fors stijgende inflatie kan de krapte het spannend maken die organische groei voor elkaar te krijgen; oplopende loonkosten zijn onvermijdelijk. De vraag is of Ordina alle kosten zal kunnen blijven doorberekenen aan de klanten.

En met overnames wil het nog niet zo vlotten, lijkt het. In 2021 nam Ordina één bedrijf over: het Barneveldse IT-adviesbureau IFS Probity. Aan gebrek aan kapitaal ligt het niet: het bedrijf heeft inmiddels netto 43 miljoen euro op de balans staan. Tijdens de laatste earnings calls met het management kwamen hierover herhaaldelijk vragen van analisten en aandeelhouders. Het management zegt qua kaspositie „conservatief” en „prudent” te willen zijn, omdat het bedrijf te maken heeft met hoge vaste kosten. Op de overnamemarkt is Ordina volgens de top „kieskeurig”.

Om de aandeelhouders tegemoet te komen, keerde Ordina dit jaar een dividend uit van zo’n 16 cent per aandeel. Daarnaast trok het 15 miljoen euro uit voor de inkoop van eigen aandelen – inmiddels is dat inkoopprogramma bijna afgerond.

Maar de boodschap van aandeelhouders aan het bestuur van Ordina is duidelijk: wordt het niet eens tijd om wat te gaan doen met al dat geld?

Jolanda van de Beld
pietje-2005
0
Van de site:
Ordina presteert sterk in eerste halfjaar 2022
Nieuwegein, 2 augustus 2022 – Ordina N.V. (Ordina), de digitale businesspartner die voorsprong realiseert vanuit technologie en marktkennis, presenteert de halfjaarcijfers 2022 en de kernresultaten over het tweede kwartaal 2022.
H1 2022 hoofdpunten
Omzet groeit 10,4% naar EUR 216,0 miljoen (H1 2021: EUR 195,7 miljoen);
Businesspropositie-omzet stijgt naar 46% in H1 2022 (H1 2021: 39%);
EBITDA stijgt naar EUR 28,2 miljoen (H1 2021: EUR 24,4 miljoen);
EBITDA marge neemt toe naar 13,0% (H1 2021: 12,5%);
Nettowinst stijgt naar EUR 14,0 miljoen (H1 2021: EUR 11,9 miljoen);
Nettocashpositie ultimo H1 EUR 26,0 miljoen (ultimo H1 2021: EUR 26,8 miljoen).
Q2 2022 hoofdpunten
Omzet groeit 10,4% naar EUR 105,3 miljoen (Q2 2021: EUR 95,4 miljoen);
EBITDA stijgt naar EUR 10,9 miljoen (Q2 2021: EUR 8,7 miljoen);
EBITDA marge is 10,4% (Q2 2021: 9,1%);
Aandeleninkoopprogamma afgerond per 29 juli.
Jo Maes, CEO Ordina, over de resultaten
“Ordina heeft een sterk half jaar achter de rug. Onze omzet is met ruim 10% toegenomen en de nettowinst is gestegen naar EUR 14 miljoen. In alle markten en landen hebben we sterke groei weten te realiseren, en een solide resultaat gerealiseerd in het tweede kwartaal.
Met digitale en marktspecifieke oplossingen zorgen we dat onze klanten hun digitale transformatie kunnen versnellen. Om sneller en wendbaarder te zijn in de competitieve markt van vaccinontwikkeling begeleiden we zo een Belgisch farmaceutisch bedrijf om hun digitale processen te stroomlijnen. Met Prorail Logistiek werken we de komende tien jaar opnieuw samen aan slimme en duurzame oplossingen om reizigers en goederen per spoor veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. De omzet uit businessproposities is in het eerste halfjaar gestegen naar 46%, waardoor we met onze strategie op koers liggen.
De vraag naar digitalisering blijft onverminderd groot. Met vertrouwen kijken we naar de toekomst, ondanks de onzekere macro-economische vooruitzichten. Het aantrekken van nieuwe medewerkers heeft onverminderd focus. Onze samenwerking met universiteiten en hogescholen, die de kweekvijvers zijn voor digitaal talent, speelt hierin een belangrijke rol.”

Zo, nu maar' es lezen ;-)
Succes
pietje-2005
0
Zo op 1e gezicht in deze korte samenvatting goed en degelijk, zonder problemen.
Algemeen sentiment kan stoorzender zijn, vandaag ?
Succes
Die "5" wordt een blijvertje ? ;-)
voda
0
Meer omzet en winst voor Ordina
Vooral de winst steeg stevig.

(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft in het afgelopen halfjaar een hogere omzet en winst geboekt. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van het IT-bedrijf.

CEO Jo Maes zag Ordina in alle markten en landen groei realiseren.

De omzet steeg met 10,4 procent naar 216,0 miljoen euro. Het tweede kwartaal was goed voor eveneens een omzetgroei van 10,4 procent tot 105,3 miljoen euro.

Ordina boekte het afgelopen halfjaar een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 28,2 miljoen euro, in vergelijking met 24,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de marge steeg van 12,5 procent naar 13,0 procent. In het tweede kwartaal was de marge overigens 10,4 procent.

Onder de streep restte een nettowinst van 14,0 miljoen euro in de eerste zes maanden, in vergelijking met 11,9 miljoen euro vorig jaar.

De netto kaspositie bedroeg eind juni 26,0 miljoen euro, tegen 26,8 miljoen euro eind juni 2020. Ordina behaalde een vrije kasstroom van 10,2 miljoen euro. Dat was ruim meer dan de 7,3 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2021.

Het aandeel Ordina sloot maandag op 4,98 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
327 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mrt 2023 00:00
Koers 5,940
Verschil -0,010 (-0,17%)
Hoog 5,970
Laag 5,930
Volume 1.041.420
Volume gemiddeld 775.151
Volume gisteren 1.137.738