Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 2023

63 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
voda
0
Value8 neemt belang in Dealsuite

Platform voor bemiddeling MKB-ondernemingen.

(ABM FN-Dow Jones) Value8 heeft een belang genomen van 31 procent in Dealsuite. De maakte de investeringsmaatschappij maandag bekend.

Dealsuite is volgens Value8 Europees marktleider voor de online matching en bemiddeling bij aan- en verkoop van MKB-ondernemingen in Europa. Het is een besloten online platform waarop professionele partijen realtime koop-, verkoop- en investeringsprojecten met elkaar kunnen uitwisselen.

In 2022 behaalde het platform een omzet van circa 2 miljoen euro, een groei van ruim 50 procent ten opzichte van 2021, aldus Value8.

"Wij willen Dealsuite graag ondersteunen en begeleiden in de volgende groeifase", zei CEO Peter Paul de Vries van Value8 in een toelichting.

De investering bedraagt ruim 3 miljoen euro en zal worden gebruikt om de groei te financieren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wi Jo
0
Dealsuite, een platform voor bedrijfsovernames, krijgt een investering van “circa 3,5 miljoen euro” van investeringsmaatschappij Value8. Dat bevestigt CEO en mede-oprichter Floyd Plettenberg van Dealsuite tegenover Business Insider. Value8 krijgt door de investering 31 procent van de aandelen van Dealsuite in handen.

Het in Amsterdam gevestigde Dealsuite levert een online platform dat bemiddelt bij de aan- en verkoop van MKB-bedrijven in Europa. Ruim 1.400 bedrijven zijn actief op het platform. Plettenberg stelt klanten in 45 landen te hebben, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Dealsuite bedient al zijn klanten vanuit Amsterdam met een 25 mensen tellend team.

Dealsuite wil het groeikapitaal gebruiken om verder uit te breiden op het internationale toneel, met name in Italië, Polen en Denemarken. Plettenberg wil een deel van het groeikapitaal dan ook inzetten om teams op te zetten die deze markten kunnen bedienen. Hiervoor is hij van plan “enkele nieuwe medewerkers” aan te nemen. Ook is Plettenberg voornemens extra te investeren in de software en het aanbod van diensten verder uit te breiden.

Het beursgenoteerde Value8 was al langer klant bij Dealsuite, stelt Plettenberg. “Ze investeren met een langetermijnfocus. Zo hoeven niet al na vier tot acht jaar van hun investering af, zoals bij venture capitalists vaak het geval is. Als het een goede investering blijkt, hebben ze geen reden eruit te stappen.”

Of Value8 zijn investering nog eens wil uitbreiden naar meer dan 50 procent van de aandelen om er een overname van te maken, kan de CEO van Dealsuite niet zeggen. "Dat is op dit moment onbekend." De CEO wil daarnaast niet zeggen op welk bedrag Value8 het bedrijf exact waardeert.

Fors minderheidsbelang voor Value8
Dealsuite boekte afgelopen jaar naar eigen zeggen 2 miljoen euro omzet, een groei van ruim 50 procent ten opzichte van 2021. Wel was het bedrijf verlieslatend, bevestigt Plettenberg.

Dealsuite sloot het jaar 2020 af met een negatief eigen vermogen, blijkt uit het meest recente aan de Kamer van Koophandel (KvK) gedeponeerde jaarverslag. Het bedrijf stond indertijd ruim 4 ton in de min.

Value8 krijgt met de deal meteen een vrij stevig minderheidsbelang in Dealsuite. Toch is de overeenkomst niet uit nood geboren, geeft Plettenberg aan. Dealsuite kan volgens hem best winst maken, maar kiest er bewust voor om te investeren in de groei van het bedrijf. "Je maakt dan schulden, vandaar dat negatieve eigen vermogen."

In de belangrijkste markten zou Dealsuite zelfs al winstgevend zijn, aldus de CEO. Plettenberg stelt iedere week zeker "twee mailtjes" te krijgen van geïnteresseerde investeerders, maar bewust voor Value8 te hebben gekozen vanwege hun "stevige cashpositie" en de langetermijnstrategie.

Dan wordt Dealsuite gewaardeerd op ca.10 miljoen met een omzet van 2 miljoen en per jaar 50% omzetstijging. In ieder geval een mooie stijging van de koers vandaag!
voda
1
Zes fondsen dreigen notering aan Euronext te verliezen

En nog drie volgen.

(ABM FN-Dow Jones) Een zestal kleine beursfondsen op het strafbankje van Euronext staat op het punt om de notering in Amsterdam te verliezen, omdat zij niet over een vereiste accountantsverklaring beschikken.

Die verklaring moet door een zogeheten oob-accountant worden afgegeven, maar die kunnen de beursfondsen niet vinden.

Van zulke specialistische accountants zijn er maar een paar over. Naast 'de grote vier' KPMG, EY, PWC en Deloitte zijn dit Mazars en BDO. In het verleden hadden ook Accon AVM, Grant Thornton en Baker Tilly een dergelijke oob-vergunning.

Een oob-accountant, die Organisaties van Openbaar Belang controleert, mag een klant weigeren, en doet dit ook, zo bleek al eens uit een rondgang van ABM Financial News onder kleinere beursfondsen.

Bedrijven die langer dan 24 maanden op het zogeheten strafbankje van Euronext zitten, kunnen hun notering kwijtraken. En dat moment is nu aangebroken. Na twee jaar start "het proces om de aandelen te verwijderen", waarschuwde Euronext medio april 2021.

Op het strafbankje in Amsterdam zitten negen bedrijven volgens data van ABM Financial News. De eerste groep van zes zit deze maand 24 maanden op het bankje. Het gaat om Alumexx, Bever, DGB, GeoJunxion, Lavide en New Sources Energy.

Ook IEX, MKB Nedsense en Value8 zitten op dit bankje, maar hebben nog enige tijd respijt. Vooralsnog hebben ook zij echter nog geen oob-accountant kunnen vinden.

Een versoepeling van de regels zou een oplossing kunnen zijn, maar René van Vlerken, Hoofd Noteringen bij Euronext Amsterdam, zei in april 2021 al dat dit er waarschijnlijk niet in zou zitten. "We gaan niet marchanderen", aldus Van Vlerken destijds tegen ABM Financial News.

Donderdag zei Van Vlerken aan ABM Financial News dat het "belangrijkste voor deze bedrijven is om alsnog, binnen 6 maanden vanaf begin mei, een oob-accountant aan te stellen. Als dit niet lukt is de delisting definitief."

In de tussentijd blijft Euronext met bedrijven die hier open voor staan, "nadenken over en werken aan andere mogelijkheden, zoals een notering op de EU Growth Market in Brussel, Parijs of elke andere Euronext locatie met uitzondering van Amsterdam". Amsterdam heeft namelijk geen Growth Market.

Lavide heeft recent al aangegeven de Growth Market in Parijs als alternatief te onderzoeken. "Indien Euronext in het geval van Lavide besluit tot het opschorten van de notering vanwege het ontbreken van goedgekeurde jaarrekeningen door een oob-accountant, zal Lavide effectief tot uiterlijk 13 oktober 2023 de tijd hebben om de doorstart verwezenlijkt te hebben", zei Lavide eind februari.

In Nederland ziet Van Vlerken NPEX en Nxchange als alternatieven. Die kunnen fungeren "als kraamkamer", zei hij destijds.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
HarmtenNapel
0
quote:

wiegveld schreef op 14 april 2023 08:12:

Wordt einde beurscarriere PPdV.
Ik denk niet dat het voor hem veel verschil maakt, bedrijf rendeert goed en is geen kapitaal meer nodig. Lekker van de beurs halen.
Abracadabra
0
quote:

wiegveld schreef op 14 april 2023 08:12:

Wordt einde beurscarriere PPdV.
Mooie toets om zijn creativiteit te testen...

Misschien is het een idee naar de BBB partij te gaan die zegt de MKB van nieuw elan in Nederland te willen voorzien.... Dit is toch wel een MKB killer constructie qua certificering op certificering, wat maar een paar aanbieders doen, waardoor er een grote boekhouders afhankelijkheid ontstaat...

Anderzijds kan wat mij betreft Value8 naar de Nasdaq en wordt het een close end beleggingsfonds... Er zitten daar meer van dit soort fondsen...
DeZwarteRidder
0
Zogenaamd wil Euronext de aandeelhouder 'beschermen' tegen goedkope accountants, maar in werkelijkheid is Euronext de enige partij die de aandeelhouders schade berokkent.
Het is absoluut een schandalige zaak.

Het was ook zeer dom om Alternext op te heffen.

Het inschakelen van een peperdure grote accountant levert geen enkel voordeel of garantie op voor aandeelhouders; dat is wel duidelijk geworden door de talloze schandalen waar grote accountants bij betrokken waren, zoals Ahold, Credit Suisse, Wirecard, Enron en Worldcom.
wiegveld
0
we hangen natuurlijk van de administratieve regels met elkaar aan elkaar.
Zie bv ook de UBO’s
Weer een regeling die afgekondigd is en nauwelijks gecommuniceerd en wat schiet je ermee op?
Ik geloof niet dat er minder problemen ontstaan maar wel meer bagger en gedoe.
Geldt ook voor de accountanteis vam Euronext. Vraagvoor mij is of er vooraf afspraken zijn gemaakt tussen Euronext en de uitverkoren accountants. Dan heb je een kartel. Kan maar zo het geval zijn.
Abracadabra
0
quote:

HarmtenNapel schreef op 14 april 2023 12:07:

[...]

Ik denk niet dat het voor hem veel verschil maakt, bedrijf rendeert goed en is geen kapitaal meer nodig. Lekker van de beurs halen.
Zou het zelf wel jammer vinden het van de beurs afhalen. .
Het makkelijke van de beurs is juist dat je niet allerlei contracten hoeft door te nemen en te tekenen en ergens geld naar overmaken.

Gewoon kijken waar een goedkope listing in het buitenland totdat de wind een andere richting opwaait en er een goed alternatief voor mkb geïmplementeerd is.
wiegveld
0
Uiteindelijk is het wel een kerstboom dat V8 met de andere kleine bedrijfjes als IEX group, MKB Nedsense etc.
je moet je afvragen waarom het niet gewoon MKB bedrijven zonder notering worden.

Echt bedrijf waarin PPdV en ik ook zitten is TABS Holland, Daar wordt tenminste op normale manier geld verdiend, staat op NPEX en is gewoon gezond bedrijf zonder accountantsellende.
Dis PPdV zet ook je eigen kerstboom daar gewoon weg!
DeZwarteRidder
0
quote:

wiegveld schreef op 18 april 2023 07:11:

Uiteindelijk is het wel een kerstboom dat V8 met de andere kleine bedrijfjes als IEX group, MKB Nedsense etc.
je moet je afvragen waarom het niet gewoon MKB bedrijven zonder notering worden.

Echt bedrijf waarin PPdV en ik ook zitten is TABS Holland, Daar wordt tenminste op normale manier geld verdiend, staat op NPEX en is gewoon gezond bedrijf zonder accountantsellende.
Dis PPdV zet ook je eigen kerstboom daar gewoon weg!
Je weet toch dat de gouden tijden voor TABS voorbij zijn; de bouw is aan het instorten.
voda
0
Value8 stelt kwartaaldividend cumprefs vast

Ex-dividend op 27 april.

(ABM FN-Dow Jones) Value8 betaalt over het eerste kwartaal 0,075 euro dividend op de cumulatief preferente aandelen. Dat maakte de beursgenoteerde investeringsmaatschappij maandagochtend bekend.

Het cumulatief preferente aandeel gaat ex dividend op 27 april.

Het jaardividend bedraagt 0,3125 euro of 5 procent van de basiswaarde van 6,25 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wi Jo
0
Value8 keert hoger dividend uit

april 30, 2023Categorie: Persberichten
Value8 deelt mede dat het jaarverslag 2022 beschikbaar is via de website van de onderneming: www.value8.com. In 2022 heeft Value8 een goede performance behaald. Ondanks de forse dalingen op de internationale effectenbeurzen is Value8 er in 2022 in geslaagd de daling van de intrinsieke waarde (NAV) te beperken tot 3,1 procent. De NAV kwam uit op 9,03 euro per aandeel. De solvabiliteit steeg van 85,2 naar 91,5 procent.

De jaarrekening over 2021 is voorzien van een beoordelingsverklaring van een externe accountant. Gegeven de capaciteitsproblemen bij de Nederlandse oob-accountantskantoren heeft Value8 nog geen oob-accountant voor 2022 kunnen contracteren. Dat betekent dat het online beschikbaar gestelde jaarverslag 2022 niet gecontroleerde cijfers bevat. Value8 verwacht evenwel op korte termijn een oob-accountant te contracteren.

In het jaarverslag 2022 is ook het dividendvoorstel opgenomen. Voorgesteld wordt om een dividend uit te keren van 18 eurocent per aandeel, tegen 17 eurocent per aandeel over het boekjaar 2021. Dit is het hoogste reguliere dividend in het 15-jarig bestaan van Value8. Met deze verhoging wordt uitdrukking gegeven aan de goede onderliggende ontwikkeling van de portefeuille en de bedrijven waarin Value8 deelneemt. Het voornemen is om aandeelhouders een keuzedividend aan te bieden. De modaliteiten daarvan zullen worden bekendgemaakt bij de oproeping van de aandeelhoudersvergadering.

Value8 dankt haar medewerkers, de managers van de ondernemingen waarin wordt deelgenomen, haar aandeelhouders en – last but not least – de meer dan 900 medewerkers van de bedrijven waarin Value8 een meerderheidsbelang houdt.
voda
1
Value8 lost accountantsprobleem op

Met benoeming Portugese oob-accountant CFA.

(ABM FN-Dow Jones) De Portugese accountant CFA gaat de boeken van de Nederlandse beursgenoteerde investeerder Value8 controleren. Dit maakte Value8 woensdag bekend.

CFA is een zogeheten oob-accountant, waardoor een goedkeurende verklaring betekent dat Value8 aan de regels van beursbedrijf Euronext voldoet en dus niet langer zou hoeven te vrezen voor een delisting.

Momenteel zit Value8, net als acht andere kleine fondsen, op het strafbankje van Euronext. Voor al deze fondsen geldt dat zij geen oob-accountant kunnen vinden.

Van zulke specialistische accountants die een Organisaties van Openbaar Belang mogen controleren, zijn er maar een paar over. Naast 'de grote vier' KPMG, EY, PWC en Deloitte zijn dit Mazars en BDO. In het verleden hadden ook Accon AVM, Grant Thornton en Baker Tilly een dergelijke oob-vergunning.

"Omdat de bedrijven geen oob-accountant hebben, zijn ze niet in staat gebleken om hun gecontroleerde jaarrekening tijdig te deponeren. Ze blijven hierdoor in gebreke voor wat betreft onze noteringsvereisten. Het aanstellen van een oob-accountant is een vereiste zolang men in de huidige setting in Amsterdam genoteerd wil blijven", zei René van Vlerken van Euronext begin mei tegen ABM Financial News.

CFA is een Portugese oob-accountant die zich heeft geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Medio maart dit jaar heeft CFA van de AFM toestemming gekregen om haar diensten als accountant in Nederland aan te bieden, aldus Value8, dat inmiddels Euronext op de hoogte heeft gesteld van de benoeming.

"Het oplossen van het oob-probleem stond hoog op ons wensenlijstje", zei CEO Peter Paul de Vries van Value8 in een toelichting op het nieuws.

"Wij hebben al eerder aangegeven te verwachten een oob-accountant te zullen kunnen contracteren. We hebben gewoon gedaan wat we gezegd hebben. Natuurlijk hoeven we niet van de beurs af", voegde De Vries toe.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
wiegveld
1
Quote

Peter Paul de Vries: ‘Value8 is geen stinkend visje’
Peter Paul de Vries was zo trots dat hij eindelijk een accountant had gevonden voor zijn beursvehikel, komt Marcel Pheijffer, hoogleraar Accountancy in Leiden en aan Nyenrode, het feestje verstieren.

Door Jeroen Molenaar
21/05/2023 08:00
peter paul de vriesBeeld: GettyGetty Images
Het is 10 mei 2023. Tromgeroffel. Ladies and gentlemen, we got him. Na jaren zoeken, heeft Peter Paul de Vries een krijtstreep met rode pen gevonden die de cijfers van zijn Value8 wil controleren. In Portugal.

Mag van toezichthouder AFM, wordt gestimuleerd door Brussel en al die aandeelhouders van Value8 natuurlijk hartstikke blij en opgelucht. Hun Value8 dreigde anders van Beursplein 5 te worden getrapt. Nou ja, hún Value8? Oprichter en topman De Vries heeft zelf nog ruim een derde van de stukken.

Pheijffer met gestrekt been

Het is 15 mei 2023. Vijf dagen na het jubelbericht van De Vries. Marcel Pheijffer komt er, met gestrekt been, in.
In zwierige zinnen helpt de bekende hoogleraar Accountancy het feestje van De Vries naar de gallemiezen. In zijn tijd als beleggersvoorman van de VEB zou De Vries een dergelijke vondst, deze ‘Portugese U-bocht’, zelf keihard hebben aangepakt, aldus Pheijffer.

'Kantoortje met duistere banden'

In ’t FD kenschetst Pheijffer de Portugese reddingsboei, Cravo Fortes Antao (CFA), als een ‘klein kantoortje met duistere Nederlandse banden’. De maatregel is ook niet uit nood geboren. Dat de paar grote Nederlandse (OOB-)kantoren die beursfondsen mogen controleren te weinig mensen hebben om een Value8 te kunnen bedienen, is ‘volstrekte onzin’.

Want, zo voorspelt de hoogleraar Accountancy, de grote vier (Deloitte, EY, KPMG en PwC) gaan straks een bikkelharde strijd aan om grote klanten. Pheijffer: ‘Wel halen ze liever een vette grote vis binnen dan een klein stinkend visje.’

'Laster en smaad zijn verboden'

Die laatste kwalificatie blijft bij De Vries als een graat in zijn keel steken. Eerst reageert de Value8-topman, in datzelfde FD, nog redelijk bedeesd. Al vindt De Vries het nog steeds een hoogleraar ‘onwaardig’ om de omschrijving ‘klein stinkend visje’ in de mond te nemen.

Maar een paar dagen later komt het bij De Vries toch tot een heftiger reactie. Op zijn LinkedIn-pagina gaat ‘het blonde bijtertje’ los. Hij slingert Pheijffer ‘verdachtmakingen, framing en belediging’ voor de voeten. ‘Laster en smaad zijn bij wet verboden’, aldus De Vries. En erg belangrijk: ‘Value8 is geen stinkend visje.’
keffertje
1
quote:

wiegveld schreef op 21 mei 2023 10:41:

Quote

Peter Paul de Vries: ‘Value8 is geen stinkend visje’
Peter Paul de Vries was zo trots dat hij eindelijk een accountant had gevonden voor zijn beursvehikel, komt Marcel Pheijffer, hoogleraar Accountancy in Leiden en aan Nyenrode, het feestje verstieren.

Door Jeroen Molenaar
21/05/2023 08:00
peter paul de vriesBeeld: GettyGetty Images
Het is 10 mei 2023. Tromgeroffel. Ladies and gentlemen, we got him. Na jaren zoeken, heeft Peter Paul de Vries een krijtstreep met rode pen gevonden die de cijfers van zijn Value8 wil controleren. In Portugal.

Mag van toezichthouder AFM, wordt gestimuleerd door Brussel en al die aandeelhouders van Value8 natuurlijk hartstikke blij en opgelucht. Hun Value8 dreigde anders van Beursplein 5 te worden getrapt. Nou ja, hún Value8? Oprichter en topman De Vries heeft zelf nog ruim een derde van de stukken.

Pheijffer met gestrekt been

Het is 15 mei 2023. Vijf dagen na het jubelbericht van De Vries. Marcel Pheijffer komt er, met gestrekt been, in.
In zwierige zinnen helpt de bekende hoogleraar Accountancy het feestje van De Vries naar de gallemiezen. In zijn tijd als beleggersvoorman van de VEB zou De Vries een dergelijke vondst, deze ‘Portugese U-bocht’, zelf keihard hebben aangepakt, aldus Pheijffer.

'Kantoortje met duistere banden'

In ’t FD kenschetst Pheijffer de Portugese reddingsboei, Cravo Fortes Antao (CFA), als een ‘klein kantoortje met duistere Nederlandse banden’. De maatregel is ook niet uit nood geboren. Dat de paar grote Nederlandse (OOB-)kantoren die beursfondsen mogen controleren te weinig mensen hebben om een Value8 te kunnen bedienen, is ‘volstrekte onzin’.

Want, zo voorspelt de hoogleraar Accountancy, de grote vier (Deloitte, EY, KPMG en PwC) gaan straks een bikkelharde strijd aan om grote klanten. Pheijffer: ‘Wel halen ze liever een vette grote vis binnen dan een klein stinkend visje.’

'Laster en smaad zijn verboden'

Die laatste kwalificatie blijft bij De Vries als een graat in zijn keel steken. Eerst reageert de Value8-topman, in datzelfde FD, nog redelijk bedeesd. Al vindt De Vries het nog steeds een hoogleraar ‘onwaardig’ om de omschrijving ‘klein stinkend visje’ in de mond te nemen.

Maar een paar dagen later komt het bij De Vries toch tot een heftiger reactie. Op zijn LinkedIn-pagina gaat ‘het blonde bijtertje’ los. Hij slingert Pheijffer ‘verdachtmakingen, framing en belediging’ voor de voeten. ‘Laster en smaad zijn bij wet verboden’, aldus De Vries. En erg belangrijk: ‘Value8 is geen stinkend visje.’
Ik geloof ook niet dat Value8 een stinkend visje is, maar ben wel van mening dat de controle door een echte accountant (die ook Portugees kan zijn overigens) er toe leidt dat er een flink stuk van het eigen vermogen verloren gaat, door allerlei kunstmatige waarderingen in de huidige balans van Value 8.

Als voorbeeld de waardering van Almunda Professional, die mede door mijn toedoen tegen het eind van het jaar flink is gestegen en dan wordt de slotkoers genomen zonder afslag terwijl ze effectief 85% van de aandelen in handen hebben.
keffertje
0
quote:

Nel schreef op 21 mei 2023 12:23:

www.accountant.nl/achtergrond/2023/5/...
Duidelijke uitleg!
Hoi Nel,

bedankt voor het doorgeleiden, zeer waardevol.

Wat vind je zelf van de hele situatie en de bewandelde weg door PPDV en Koeleman?
63 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 jul 2024 14:37
Koers 5,700
Verschil +0,100 (+1,79%)
Hoog 5,700
Laag 5,650
Volume 1.418
Volume gemiddeld 4.384
Volume gisteren 11.087