Lagere huurinkomsten Groothandelsgebouwen

Door AFN op 12 februari 2016 17:37 | Views: 3.311

ROTTERDAM (AFN) - Groothandelsgebouwen heeft in 2015 de huuropbrengsten met 13,6 procent zien dalen tot 12,5 miljoen euro. Dat maakte de beursgenoteerde uitbater van het Groothandelsgebouw in Rotterdam vrijdag bekend.

De bezettingsgraad zakte van 82,3 procent naar 71,2 procent aan het einde van 2015. Volgens Groothandelsgebouwen zijn de lagere opbrengsten en bezettingsgraad het gevolg van het vertrek van LyondellBasell in april vorig jaar en de gemiddeld lagere huren bij nieuw afgesloten contracten.

Het resultaat na belastingen kwam uit op 10 miljoen euro, tegen een min van 3 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf gaf aan gezien de onzekerheid over de lopende overnamegesprekken geen dividend over 2015 uit te willen keren. Mochten die gesprekken namelijk op niets uitlopen dan wil Groothandelsgebouwen zijn investeringen en financiering nader bekijken en een zo solide mogelijke financiële uitgangspositie creëren.

Stijging van de bezettingsgraad

Volgens het bedrijf zijn de onderhandelingen nog gaande, maar valt er nog geen concrete uitspraak te doen over de mogelijke uitkomst van dit proces.

Groothandelsgebouwen verwacht voor 2016, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een duidelijke stijging van de bezettingsgraad. Dit zal echter beperkt effect hebben op de huuropbrengsten. Die nemen naar verwachting slechts gering toe, aldus de onderneming.

Verder werd gemeld dat het vastgoed aan het einde van 2015 werd getaxeerd op meer dan 159 miljoen euro.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.