Licht lagere opening op Wall Street

Door AFN op 24 juli 2017 15:49 | Views: 763

Licht lagere opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn maandag met kleine verliezen aan de handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de resultaten van speelgoedmaker Hasbro en uitzender Manpower.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 21.542 punten. De brede S&P 500 ging ook 0,2 procent omlaag, naar 2468 punten, en technologiebeurs Nasdaq daalde een fractie tot 6385 punten.

Hasbro verloor in de eerste handelsminuten bijna 8 procent van zijn beurswaarde. De maker van onder meer Nerf-pijltjesgeweren en Transformers-speelgoed zette wel flink meer winst en omzet in de boeken, maar analisten hadden in doorsnee op betere cijfers gerekend.

Manpower ging ruim 7 procent omlaag. De resultaten van de uitzender werden erg gedrukt door reorganisatiekosten. Oliedienstverlener Halliburton, die ook een kijkje in de boeken gaf, noteerde een min van 1 procent. Later deze week komen nog veel meer toonaangevende bedrijven met cijfers naar buiten. Ook staat er weer een rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.