Licht lagere opening op Wall Street

Door AFN op 18 oktober 2019 15:46 | Views: 1.393

Licht lagere opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken tegenvallende cijfers over de Chinese economie en kwartaalresultaten van bedrijven, waaronder Coca-Cola en American Express. Daarnaast wordt gewacht op de verdere ontwikkelingen rond de brexit en handelsoorlog.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 26.985 punten. De breed samengestelde S&P 500 bleef vlak op 2998 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 8150 punten.

De Chinese economie groeide in het derde kwartaal met 6 procent, de traagste groei in bijna dertig jaar. De tweede economie van de wereld ondervindt vooral hinder van de aanhoudende handelsspanningen met de Verenigde Staten.

Coca-Cola won in de eerste handelsminuten een kleine 2 procent. De frisdrankproducent blijft profiteren van zijn strategie om meer frisdranken met minder suiker te verkopen, zoals de suikervrije variant Coca-Cola Zero. De omzet over de afgelopen drie maanden steeg met 8 procent tot 9,5 miljard dollar. Coca-Cola is ook iets positiever geworden over de operationele winst dit jaar.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.