'Investeringsplatform Allfunds wil naar beurs Amsterdam'

Door AFN op 19 januari 2021 08:46 | Views: 3.279

'Investeringsplatform Allfunds wil naar beurs Amsterdam'

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Investeringsplatform Allfunds wil volgens de Spaanse zakenkrant Expansión naar de beurs in Amsterdam. Het Spaanse bedrijf zou dat nog in de eerste helft van dit jaar willen doen. Daarbij zou de waarde van Allfunds op 6 miljard à 7 miljard euro uit moeten komen.

Allfunds noemt zichzelf een 'wealthtech'-bedrijf, dat technologie inzet bij vermogensbeheer. Via het digitale platform van de onderneming kunnen fondsenmanagers en investeerders aan elkaar gekoppeld worden. Via het platform staat meer dan 1 biljoen euro aan geïnvesteerd vermogen uit.

Als de beursgang doorgaat is het de tweede aangekondigde beursgang van dit jaar op Beursplein 5. Vorige week maakte de Poolse pakketbezorger InPost bekend een notering aan de beurs in Amsterdam te willen. Een datum voor die beursgang is nog niet bekend.

Reacties

5 Posts
FlashHenk
0
Ik vraag me wel af waarom deze bedrijven voor een notering in Amsterdam kiezen. Mogelijk al hier in juridische zin gevestigd?
Da Freeze
0
Afgelopen week kreeg ik een bericht van Binck dat Spanje op aankoop van aandelen op de Spaanse beurs 0,2% aankoopbelasting wil rekenen.
Het is misschien geen sluitend antwoord op je vraag, maar wellicht een reden dat een Spaans bedrijf voor een buitenlandse notering kiest.
DeZwarteRidder
0
Ze denken blijkbaar dat er in Nederland nog voldoende goedgelovige mensen rondlopen met te veel geld.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.