> Volvo Trucks legt productie in Gent stil door gebrek aan chips | Beursonline.nl

Volvo Trucks legt productie in Gent stil door gebrek aan chips

Door AFN op 18 februari 2021 14:07 | Views: 2.995

GENT (ANP/BELGA) - De productielijnen van Volvo Trucks in het Belgische Gent worden een week stilgelegd. De vrachtwagenbouwer heeft een tekort aan chips die in essentiële onderdelen van de moderne vrachtwagens zitten. Daardoor loopt de assemblage spaak.

Het grootste deel van de 2500 medewerkers van Volvo Trucks in Gent blijft noodgedwongen thuis. Een aantal onderdelen van de fabriek is nog wel operationeel. Het is nog niet duidelijk wat de schade is die Volvo Trucks lijdt door de leveringsproblemen. Het probleem komt volgens de vrachtwagenmaker uiterst ongelegen, want het orderboek zit vol.

Ook andere producenten van voertuigen kampen met problematische leveringen van computerchips omdat de wereldwijde vraag sterk is toegenomen door de coronacrisis. Die leidde tot een toegenomen vraag naar computers en spelconsoles. Ook in de nieuwste auto's en andere voertuigen worden echter steeds meer chips gebruikt.

Reacties

5 Posts
Go Go Go !
0
Tsja, die Musk heeft voor zijn Tesla’s nu eenmaal ook chips nodig zodat eigenaren spelletjes kunnen spelen.

Vergroening heeft nu eenmaal een prijs :-)
ramp 2017
0
Ja als je onderdelen niet of te laat besteld en in te kleine hoeveelheden , dan moetvje dit verwachten ...
pacman
0
fake, je moet het maar geloven er word geen enkele truck meer verkocht, vergroening he we zijn op het kantelpunt naar elec/waterstof
Da Freeze
0
Niet alleen de automobielindustrie heeft hier last van. De nieuwste Playstation en Xboxen zijn hier bekende voorbeelden van, maar ook telefoonbouwers en videokaartfabrikanten kunnen maar mondjesmaat leveren.

Veel producties zijn door corona een halt toegeroepen. Daarnaast werken de handelsoorlogen met China ook niet echt mee.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.