S&P: economie Italië gaat langzaam vooruit

Door AFN op 23 september 2015 11:04 | Views: 3.664

LONDEN (AFN) - De Italiaanse economie kruipt weliswaar eindelijk uit het dal, maar het herstel verloopt langzaam. Door de zwakke loonontwikkeling en de hoge werkloosheid blijft de binnenlandse vraag onder druk staan. Dat meldde kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een woensdag gepubliceerd rapport over Italië.

Italië heeft een recessie achter de rug die 3,5 jaar heeft geduurd. Sinds begin dit jaar werd de weg omhoog ingezet. Maar het herstel verloopt trager dan in omringende eurolanden, aldus S&P. Hoewel de export van Italië aantrekt, is volgens de kredietbeoordelaar een sterke stijging van de investeringen nodig om een duurzaam herstel mogelijk te maken.

Verder blijft de kredietverlening door Italiaanse banken last houden van de vele slechte leningen. Ook dit weegt op de investeringen, stelt S&P.

Reacties

4 Posts
[verwijderd]
0
Maar dat ze een schuld hebben van ca.130% BNP is niet relevant. Het is dat Draghi de rente kunstmatig laag houdt, anders was Italië hét probleem van Europa. Sinds WWII heeft Italië nog nooit een begrotingsoverschot gekend. Zelfs Griekenland heeft in die periode begrotingsoverschotten gehad.
italiantrader
0
Dat het de 3e economie in de EU is en de 6e in de wereld wel relevant.
Eerst even een boekje lezen over de schuld van NL en dan pas blaten.
[verwijderd]
0
quote:

italiantrader schreef op 23 september 2015 15:26:

Dat het de 3e economie in de EU is en de 6e in de wereld wel relevant.
Eerst even een boekje lezen over de schuld van NL en dan pas blaten.
Nederlandse overheidsschuld 8%-punt boven S&G pact criterium (i.e. 68%). S&P rating AA+ positive outlook.
Of wilde u verwijzen naar de hoge Nederlandse bruto buitenlandse schuld? Dan moet u even kijken naar de netto buitenlandse schuld. Voordeel van de Italiaanse overheidsschuld is dat het voor een groot deel in handen is van Italianen. Helaas zijn dit tegenwoordig vaak de banken. Ook niet fijn.
[verwijderd]
0
Nee, u bedoelt de private schuld. Die is in Nederland inderdaad erg hoog. Hoger dan de llimiet van de EU (160% BNP). Komt met name door hoge hypotheekschulden. Gelukkig staat daar bezit tegenover. Tegenover de Italiaanse staatsschuld staat amper bezit (ca. 30% BNP).
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.